top of page

Reisetips - Palma de Mallorca

Oppdatert: 22. mai

Mallorca er en fantastisk destinasjon for både korte og eviglange opphold. Her skal jeg kun fokusere på Palma, og gi deg noen tips på hva du kan oppleve. Jeg vil også gi deg linker til både topp hoteller og restauranter.

Opplev en av de flotteste katedralene i Europa (c) Ingar Næss

La meg med en gang si at enten du skal på sol og badeferie, oppleve kunst og kultur, kjenne på historien, nyte den fantastiske smaken av Middelhavet så har du kommet rett. Palma er en helårsdestinasjon, med flott vær og temperatur, men det er jo litt kjølig i fra desember til februar.


La oss starte med ørlite fakta.

Jeg har lest at noen kaller Palma for turistenes hovedstad, og gjerne for meg. Den kan lett oppfattes som et flott sted for en liten"storbyferie". For meg er Palma først og fremst en hyggelig by med mye historie, kultur, shopping og uteliv. At den også har mange meget bra restauranter er viktig, jeg har faktisk blitt positivt overrasket her. Så for alle sol og bade elskere, her er det mage tilbud som du kan lese om lengere nede i denne artikkelen.

NB! Dette er ikke en fyldig beskrivelse av opplevelser, men mange tips som kanskje kan gjøre det litt enklere for deg å planlegge din tur til Palma.


Palma kan minne litt på Barcelona, men med sine ca 350 000 innbyggere blir det jo bare en lilleputt å regne og godt er det. Jeg har bodd både ved havnen og i gamlebyen og begge steder har sine fordeler.


Når vi oppholder oss i gamlebyen, som har blitt mitt favoritt område, får vi masser av histore med på kjøpet og langt mindre trafikk. I de trange smugene og brosteinsgatene, finnes det flere hoteller i bygg som er over 1000år gamle, og jeg lover deg, - de er utrolig flotte. Jeg kan nevne ett med som her Puro Grand Hotell som er helt nydelig. I tillegg kan du bo i et palass om du ønsker all den kvaliteten du da betaler for og det heter Palacio Can Marqués.


Når du først bor eller er i gamlebyen finner du flotte og spennende gallerier i fleng og i tillegg flotte shopping muligheter.

Om du er interessert i kunst er som sagt Palme et fott sted. Om du starter ved Galleri K se kart er du ved inngangen til en av de beste områdene. Klikk for kart


Generelt skal det sies at det kun er 5- 10 minutter med taxi til alle områder i Palma, litt avhengig av trafikken, så det er jo ikke snakk om store avstander.


Apropos avstand: Flyplassen ligger kun 15 minutter, med ta fra sentrum og er akkurat passe stor.


Ting å gjøre i Palma

Et av mine faste tips, for å bli raskt kjent, er ta en tur med sykkel, segway, hest og vogn eller min favoritt Hopp på og av busser. Bruker du buss kommer du raskt rundt og får en god oversikt over byen for ca kr 240,- pr. p. og det tar ca 1,5t. Sjekk Trip Adviser


Du må innom Katedralen.

Wow, dette var utrolig stort og faktisk veldig flott. Sett deg ned på en benk og reflekter litt på at du skal starte på et prosjekt og det tar ca 400 år før det blir ferdig!

Byggingen av Santa Maria i Palma eller La Seu, startet i 1229 og i 1601.


Katedralen er stor, faktisk enda større enn Notre Dame i Paris, derfor blir denne katedralen en av de største i Europa.

- Kjøp billetten på forhånd så går det raskere.


Du kan lese mer om dette fantastiske byggverket litt lengere ned

Rett ved siden av katedralen finner du det kongelige palasset La Almudaina, en bygning fra 1300-tallet som fortsatt er den offisielle residensen til kongen og dronningen av Spania når de besøker. Husk å sjekke åpningstider og billettpriser, det gjelder alt. La Llotja ble bygget på 1400-tallet og designet av arkitekten Guillem Sagrera. Bygningen var hjemmet til School of Merchants som vedlikeholdt havnen i Palma og kontrollerte handel i det som en gang var en av de travleste havnene i Middelhavet.


Stengt på mandager. Gratis å komme inn.


Så må du ut å spassere.

Passeig del Born, et flott område med en allé og fortauskafeer, dette er den største handlegaten i Palma. Folk mener at det er en miniatyr av Champs-Élysées med store "high street" mote- og designerbutikker. Jeg vil heller beskriver området som utrolig hyggelig, rent og med alt som du som er shopping glad har.

Passeig del Born er definitivt verdt den korte spaserturen den er.

Herfra kan du enkelt bevege deg inn i gamlebyen, om du er interesert å ta en tur innom noen av de mange galleriene du finner her. Eller kanskje bare gå, titt og ta deg god tid, kanskje slappe av med en kopp kaffe og noe å spise.Om du har kommer for å bade og sole deg, ja da har du også kommet rett, se mer info litt lengere ned.


Noen av de mest besøkte stedene i Palma:

Le Seu-katedralen.

Le Seu-katedralen, også kjent som Palma-katedralen eller Catedral de Santa Maria de Palma, er en imponerende gotisk katedral som ligger i Palma de Mallorca, på øya Mallorca i Spania. Her er litt informasjon om Le Seu-katedralen:

Beliggenhet: Katedralen ligger i den historiske delen av Palma de Mallorca, like ved Middelhavet. Den dominerer horisonten i byen og er en av de mest kjente landemerkene på Mallorca. Her ser du et bilde tatt fra starten av Passeig del Born, med katedralen i bakgrunn.


Var dette nyttig for deg? Håper du gir oss en tilbakemelding. Max ett minutt!


Historie: Konstruksjonen av katedralen startet på 1200-tallet etter den kristne erobringen av Mallorca. Den ble bygget på stedet der en tidligere arabisk moské sto. Byggingen av katedralen pågikk over flere århundrer, og den ble fullført på 1600-tallet.

Arkitektur: Katedralen er kjent for sin imponerende gotiske arkitektur. Den har store rosevinduer, intrikate hvelvinger, høye spir og detaljerte fasader. Interiøret er like imponerende, med helligdommer, kapeller og kunstverk som er verd å utforske.

Roserovinduet: Le Seu-katedralen er spesielt kjent for sitt enorme roserovindu, kjent som "La Rosaleda". Dette vinduet er en av de største gotiske roserovinduene i verden og er et vakkert eksempel på gotisk glassmalerikunst.

Kapeller og kunstverk: Katedralen huser en rekke kapeller, hver med sin egen unike arkitektur og kunstverk. Noen av de mest bemerkelsesverdige er kapellet til kong Jakob I og kapellet til Corpus Christi, som begge har viktige religiøse kunstverk.

Katedralen har også et vakkert gårdsrom, kjent som Parc de la Mar, som ligger ved siden av katedralen og tilbyr flott utsikt over Middelhavet. Gårdsrommet er et populært sted å slappe av og ta inn den majestetiske katedralen.

Besøk og turer: Le Seu-katedralen er åpen for besøkende, og det er mulig å besøke både interiøret og eksteriøret av katedralen. Det tilbys også guidede turer som gir innsikt i historien og arkitekturen til denne imponerende strukturen.

Le Seu-katedralen er et ikonisk landemerke på Mallorca og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Med sin blendende gotiske arkitektur, historiske betydning og kunstneriske skatter, er katedralen et must-see-sted for alle som besøker Palma de Mallorca. Det kongelige slottet Almudaina

Det kongelige slottet Almudaina, eller Palacio Real de La Almudaina på spansk, er en historisk severdighet som ligger i Palma de Mallorca, på øya Mallorca i Spania.

Beliggenhet: Slottet ligger ved siden av Palma-katedralen, like ved Palmas gamleby (Casco Antiguo) og den vakre Parc de la Mar. Dens beliggenhet gir en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Historie: Almudaina-slottet har en rik historie som går tilbake til romersk tid. Slottet ble senere ombygd og utvidet av maurerne, og det tjente som et arabisk fort. Etter den kristne erobringen av Mallorca i det 13. århundre, ble slottet en residens for de kongelige.

Arkitektur: Slottet er et imponerende eksempel på gotisk og maurisk arkitektur. Det har en rekke vakre rom, haller og gårdsrom. Besøkende kan beundre den imponerende arkitekturen og detaljene som finnes i slottet.

Kongelige rom: Inne i slottet er det en rekke kongelige rom, inkludert tronsalen, dronningens sal og kapellet. Disse rommene er dekorert med kunstverk, møbler og historiske gjenstander som gir et innblikk i slottets kongelige historie.

Besøk og turer: Det kongelige slottet Almudaina er åpent for publikum, og det er mulig å besøke visse deler av slottet. Det tilbys guidede turer som tar deg gjennom slottet og gir deg innsikt i dets historie og arkitektur.

Utsikt over Palma-bukten: Et av høydepunktene ved å besøke Almudaina-slottet er den fantastiske utsikten det tilbyr over Palma-bukten. Besøkende kan nyte panoramautsikten over havet, byen og omgivelsene.

Almudaina-slottet er en viktig historisk og kulturell attraksjon i Palma de Mallorca. Med sin imponerende arkitektur, kongelige rom og spektakulær beliggenhet er det et populært sted å besøke for å utforske øyas rike historie og nyte den vakre utsikten.


Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla er en populær turistby og feriested som ligger på sørkysten av Mallorca, Spania, rett øst for Palma de Mallorca og like ved Playa de Palma.

Beliggenhet: Ca'n Pastilla ligger omtrent 8 kilometer øst for Palma de Mallorca og er lett tilgjengelig med bil eller offentlig transport. Det er også i nærheten av Palma de Mallorca lufthavn, noe som gjør det praktisk for reisende å komme dit. Strender: Ca'n Pastilla er kjent for sine vakre strender. Den viktigste stranden i området er Playa de Palma, en lang og bred sandstrand som strekker seg over flere kilometer langs kysten. Her kan besøkende nyte soling, bading og ulike vannsportsaktiviteter. Fasiliteter og aktiviteter: Ca'n Pastilla er et godt utviklet feriested med et bredt utvalg av fasiliteter. Det finnes mange hoteller, ferieanlegg, restauranter, barer, butikker og underholdningsmuligheter i området.


Det er også sykkelutleie og muligheter for å utforske området på sykkel eller til fots langs strandpromenaden.

Nærliggende attraksjoner: Ca'n Pastilla ligger i nærheten av flere andre attraksjoner på Mallorca. Noen av disse inkluderer Palma akvarium, Aqualand vannpark og Palma de Mallorca sentrum med sin imponerende katedral, historiske bygninger og shoppingmuligheter.

Vannsport: På grunn av de gode vær- og vindforholdene er Ca'n Pastilla et populært sted for vannsportsaktiviteter som windsurfing, kitesurfing, seiling og paddleboarding. Det er muligheter for å leie utstyr og ta leksjoner for å prøve ut disse spennende aktivitetene.

Ca'n Pastilla tiltrekker seg besøkende som ønsker å nyte sol og strandlivet på Mallorca. Med sine vakre strender, et bredt utvalg av fasiliteter og nærhet til andre attraksjoner, er det et ideelt sted for en avslappende og underholdende ferie på øya.


Cala Vella

Cala Vella, også kjent som Cala Vella de Sant Nicolau, er en vakker bukt som ligger på sørøstkysten av Palma de Mallorca, Spania. Her er litt informasjon om Cala Vella:

Beliggenhet: Cala Vella ligger like øst for den populære stranden Playa de Palma og ca. 15 minutters kjøretur fra sentrum av Palma de Mallorca. Den er en del av bukten i Palma, og den er omgitt av klipper og skogkledd terreng. Naturlig skjønnhet: Cala Vella er kjent for sin naturlige skjønnhet og rolige atmosfære. Den har klart turkisblått vann og en sandstrand som er omgitt av steinete klipper. Buktens naturlige omgivelser gir en fredelig og avslappende opplevelse for besøkende.

Utsiktspunkt: I nærheten av Cala Vella er det et utsiktspunkt som gir fantastisk panoramautsikt over bukten og Middelhavet. Her kan du nyte en spektakulær solnedgang og beundre den vakre kystlinjen.

Fritidsaktiviteter: Cala Vella er et flott sted for å nyte sol og strandliv. Besøkende kan slappe av på stranden, svømme i det klare vannet eller sole seg på sanden. Det er også muligheter for snorkling og dykking i området.

Restaurant: I nærheten av Cala Vella finner du en restaurant som serverer fersk sjømat og andre lokale retter. Det er et flott sted å nyte en måltid og ta inn den vakre utsikten.

Adkomst: Cala Vella kan nås med bil eller offentlig transport. Det er parkeringsmuligheter i nærheten av bukten, og det er også en bussholdeplass i nærheten.

Cala Vella er et flott sted å unnslippe byens travle atmosfære og nyte naturen og roen ved kysten av Palma de Mallorca. Det er en skjult perle som tiltrekker seg besøkende som ønsker å oppleve den naturlige skjønnheten og freden som bukten har å tilby.

Sóller-toget

Sóller-toget, også kjent som Ferrocarril de Sóller, er en populær attraksjon på øya Mallorca, Spania.

Rute: Sóller-toget er en historisk jernbane som forbinder hovedstaden Palma de Mallorca med den sjarmerende byen Sóller, som ligger i Tramuntana-fjellene. Togreisen tar deg gjennom vakker natur, inkludert fjellandskap, appelsinlunder og pittoreske landsbyer.

Historie: Sóller-toget har en rik historie og har vært i drift siden 1912. Det er en av de eldste elektriske jernbanene i Spania og har beholdt sin originale karakter og sjarm.

Togopplevelse: Togturen på Sóller-toget tar omtrent en time, og underveis kan du nyte den fantastiske utsikten fra togvinduene. Interiøret i togvognene er vakkert bevart i en klassisk stil, og det gir en nostalgisk atmosfære.

Stopp underveis: Underveis på togreisen passerer du gjennom tunneler og passerer vakre landskap. Toget stopper også ved pittoreske stasjoner, inkludert Bunyola, hvor du kan hoppe av og utforske området før du fortsetter reisen.

Sóller: Når du ankommer Sóller, vil du oppdage en sjarmerende by med smale brosteinsgater, historiske bygninger og en imponerende kirke. Byen er også kjent for sine appelsinlunder og produksjon av sitrusfrukter.

Tips: Siden Sóller-toget er en populær attraksjon, spesielt i sommersesongen, kan det være lurt å bestille billetter på forhånd for å sikre deg plass. Sóller-toget tilbyr en flott mulighet til å oppleve vakker natur og ta en reise tilbake i tid på Mallorca. Enten du er en togentusiast eller bare ønsker å nyte en pittoresk reise gjennom landskapet, er Sóller-toget definitivt verdt å utforske under oppholdet ditt i Palma de Mallorca.

Palma Aquarium

Palma Aquarium er en populær attraksjon i Palma de Mallorca, Spania. Her er litt informasjon om akvariet:

Beliggenhet: Palma Aquarium ligger i nærheten av Playa de Palma, rundt 15 minutters kjøretur øst for sentrum av Palma de Mallorca.

Attraksjoner: Palma Aquarium er kjent for å ha en imponerende samling av marint liv fra forskjellige deler av verden. Akvariet har ulike utstillingsområder og tanker som viser et bredt spekter av marine arter, inkludert fisk, haier, skilpadder, koraller og mer.

Noen av høydepunktene inkluderer tunneltanken, hvor besøkende kan gå gjennom en tunnel omgitt av undervannsverdenen, og "Big Blue" -tanken, som er en av de dypeste haibassengene i Europa. Aktiviteter: I tillegg til å observere de marine dyrene, tilbyr Palma Aquarium også ulike aktiviteter og opplevelser. Besøkende kan delta i undervannsdykking, snorkling, mate fiskene og til og med svømme med sjøløver.

Barnas område: Akvariet har også et spesielt område dedikert til barn, hvor de kan lære om marint liv gjennom interaktive utstillinger og lekeområder.


Bevaringsarbeid: Palma Aquarium er også engasjert i bevaringsarbeid og opplysningskampanjer for å øke bevisstheten om marin økologi og bærekraft.

Åpningstider og billettpriser: Det anbefales å besøke den offisielle nettsiden til Palma Aquarium for å få oppdatert informasjon om åpningstider, billettpriser og spesifikke arrangementer eller aktiviteter.

Palma Aquarium er en populær destinasjon for både barn og voksne som ønsker å utforske den fascinerende verdenen av marint liv. Det tilbyr en lærerik og underholdende opplevelse for besøkende i Palma de Mallorca.


Passeig del Born

Passeig del Born er en av de mest kjente og travleste gatene i Palma de Mallorca, Spania. Den ligger i den historiske bydelen og er et populært område for både lokalbefolkningen og turister. Her er litt informasjon om Passeig del Born:

Beliggenhet: Passeig del Born ligger i sentrum av Palma de Mallorca, og den strekker seg fra Plaça de la Reina til Plaça del Mercat. Det er en bred gate som er omgitt av vakre historiske bygninger og butikker.

Atmosfære: Passeig del Born har en livlig atmosfære og er kjent for sine trendy butikker, kafeer, restauranter og barer. Gatens brosteinsbelagte fortau er ofte fullt av mennesker som slapper av, går på shopping eller nyter mat og drikke.

Shopping: Langs Passeig del Born finner du et bredt utvalg av butikker som selger mote, tilbehør, suvenirer og mer. Det er også kjente internasjonale merker og lokale designerbutikker.

Kulturelle attraksjoner: Gatens nærhet til historiske områder gjør det enkelt å utforske andre kulturelle attraksjoner i nærheten, som Palma-katedralen, Almudaina-palasset og Es Baluard-museet.

Arrangementer: Passeig del Born er også vertskap for ulike arrangementer og festivaler gjennom året, inkludert kulturelle forestillinger, markeder og feiringer. Passeig del Born er et populært sted for både shopping, matopplevelser og kulturelle opplevelser i Palma de Mallorca. Gatens sentrale beliggenhet og livlige atmosfære gjør den til et av de mest besøkte områdene i byen.Passeig del Born

Es Baluard

Es Baluard er et moderne kunstmuseum som ligger i Palma de Mallorca, Spania. Museet har en imponerende beliggenhet ved foten av de gamle bymurene, og det tilbyr besøkende en fantastisk utsikt over havnen og bukten i Palma. Es Baluard Museum er dedikert til samtidskunst og har en omfattende samling av malerier, skulpturer, fotografier og installasjonskunstverk. Samlingen omfatter verker av både lokale og internasjonale kunstnere, og den gir et bredt spekter av kunstneriske uttrykk og stiler. Museet har også midlertidige utstillinger som viser ulike temaer og kunstneriske retninger. I tillegg til utstillingsområdet har Es Baluard en auditorium, en bokhandel og en kafé hvor besøkende kan slappe av og nyte atmosfæren. Es Baluard er et populært reisemål for kunstinteresserte, og det tilbyr også ulike aktiviteter og arrangementer som workshops, kunstforedrag og konserter. Museet er en viktig kulturell institusjon i Palma de Mallorca og tiltrekker seg både lokale besøkende og turister som ønsker å oppleve den moderne kunsten i en vakker setting.

Åpningstidene og inngangsprisene kan variere, så det anbefales å besøke den offisielle nettsiden til Es Baluard for oppdatert informasjon før du planlegger ditt besøk.

Strender i Palma de Mallorca

Strender i Palma de Mallorca, her er det flere flotte strender som tiltrekker seg både turister og lokalbefolkningen.

Playa de Palma er en populær stranddestinasjon på Mallorca, Spania.

Beliggenhet: Playa de Palma ligger på sørkysten av Mallorca og er en del av bukten i Palma. Den strekker seg fra Can Pastilla til El Arenal, og området ligger omtrent 10 kilometer øst for Palma de Mallorca.

Strender: Playa de Palma er kjent for sin vakre, langstrakte sandstrand. Stranden er bred og har fint sand og klart vann. Det er mange solsenger og parasoller tilgjengelig for utleie, og det er også strandbarer og restauranter langs kystlinjen.

Fasiliteter og aktiviteter: Playa de Palma er et velutviklet feriested med et bredt utvalg av fasiliteter. Det finnes et stort antall hoteller, ferieanlegg, restauranter, barer, butikker og underholdningsmuligheter i området. Du kan også finne aktiviteter som vannsportsaktiviteter, sykkelutleie, spasentre og golfbaner i nærheten.

Natteliv: Playa de Palma er kjent for sitt livlige natteliv. Det er mange barer, klubber og diskoteker langs strandpromenaden som tiltrekker seg både lokale og turister. Området er spesielt populært blant festglade mennesker som ønsker å nyte livlige kvelder og danse til musikk.

Sykkelrute: I nærheten av Playa de Palma finner du en populær sykkelrute som går langs kysten. Denne sykkelruten er godt vedlikeholdt og er et flott alternativ for å utforske området og ta inn den vakre kystlinjen.

Nærliggende attraksjoner: Playa de Palma ligger i nærheten av flere attraksjoner på Mallorca. Noen av disse inkluderer Palma akvarium, Aqualand vannpark, Palma de Mallorca sentrum med sin imponerende katedral og historiske bygninger, samt den vakre Cala Estancia-bukten. Playa de Palma er et populært reisemål for sol- og strandelskere, samt for de som ønsker et livlig natteliv og et bredt utvalg av fasiliteter. Med sin vakre strand, aktiviteter og nærhet til andre attraksjoner, er Playa de Palma et ideelt sted å tilbringe en avslappende og underholdende ferie på Mallorca.

En annen populær strand i Palma er Cala Major, som ligger vest for byen. Denne stranden er mindre overfylt og mer avslappet enn Playa de Palma, og den tilbyr også fasiliteter som solsenger og restauranter. Cala Major-stranden er omgitt av vakre klipper og gir en nydelig utsikt over havet.

I tillegg til disse to strendene finnes det flere mindre bukter og strender langs kystlinjen av Palma de Mallorca, som Portixol-stranden og Can Pere Antoni-stranden. Disse strendene har en mer avslappet atmosfære og tiltrekker seg ofte lokalbefolkningen.

Jeg vil også nevne de to flotte anleggene, Purobeach Palma og Purobeach Illetas. Flotte anlegg åpne for publikum, men om du bor på et av hotellene til Puro oppnår du en egen avtale. - klikk for egen artikkel Det er viktig å merke seg at priser og tilgjengelige fasiliteter kan variere avhengig av stranden og sesongen. Det anbefales å sjekke lokale oppdateringer eller besøke offisielle turistnettsteder for å få mer informasjon om de forskjellige strendene i Palma de Mallorca.

Var dette nyttig for deg? Håper du gir oss en tilbakemelding. Max ett minutt!


En ekstra - hva og gjøre på engelsk

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page