top of page

Reiseblogger fra Norge - Livsnyter, skribent og fotograf

Om meg, Ingar Næss (Naess)

Reiselivsskribent og fotograf!

Jeg er fortiden 40% Reiselivs-skribent og 60% fotograf og trives meget godt med det. Jeg elsker å møte og oppleve mennesker med spennende historier, kanskje de er kokk eller musikker, for jeg ver veldig glad i god mat som smaker. Om du er vin-bonde ja da har vi noe å prate om og fortelle.

Det å kunne formidle disse opplevelsene og krydre med litt flott natur i tillegg, wow. Ja det er som musikk i mine ører, for musikk er viktig, vi kan gjerne spe på med litt dans også, ja da begynner det å bli som en drøm. For det er vel det som er halve ferien og opplevelsen, netopp det å planlegge og drømme om neste tur. Kanskje går neste tur til sol, vann og kanskje sand, eller en båt som seiler over til en øy med flotte SPA opplevelser og andre kulturelle opplevelser.

Det å ha opplevd noe som er bra, er jo kanskje den beste medisinen, for når vi kommer hjem til familie og venner, ja da kan vi fortelle og vise bilder for de flotte opplevelsene du og vi hat hatt. Ja dette er jo så bra at alle burde få reise på "blå resept"!

 

Vi skal ikke glemme hvor vi skal bo og overnatte. Vi skal også kunne ha en fantastisk reise til og fra, enten det er med fly, båt, bil sykket, med og uten motor. Jeg kombinerer gjerne med alt dette ogkan gjerne bo fra fem stjerners hoteller til det helt enkle, slik at opplevelsen kan bli ennå litt mer lærerrik. Det å prøve ut nye ting er jo spennende. Ja dette er litt hvordan jeg tenker og drømmer og nå planlegger jeg flere turer både i Norge, Norden, Europa, USA /Amerika. Jeg har en skikkelig drøm om India og Australia, mon tro om ikke det må bli i løpet av 2024. 

Siden jeg er helt i starten på denne bloggen er det litt tilfeldig hvor reisene går, kanskje vil de ble mer målrettet etter hvert.

Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger, for det er jo det viktigste. for at jeg kan gi deg som leser, mer av det du er glad. Tenk om vi er glad i det samme, ja da kar vi jo noe å sbakke om, så kanskje vi møte på en kafe ett etter annet sted i verden! Jeg gleder meg allerede.

 

Litt av min foto bakgrunn og inspirasjon!

Familien min tok alltid masse familiebilder, fra øyturer på Tjøme og ellers rundt i nær området. Disse ble,stort sett, limt inn i flotte fotoalbum, noe som jeg i dag er svært glad for.

 

På bildet til høyre sitter jeg på fanget til min bestefar, kun 7 måneder gammel. Familien ga tildlig inspirasjon og mitt første kamera fikk jeg når jeg var
9år og siden har det gått slag i slag.

 

Jeg er startet som fotograf allerede i 1977, i mitt private selskap som het  Kreativ Foto. Her fotograferte jeg alt fra barn, bryllup, produkter og ikke minst norsk natur. Naturbildene sendte jeg til en maler i Taiwan som malte de opp på lerret og disse ble solgt i tusenvis på norske kjøpesenter av mine mine agenter.

 

Mye av fortjenesten gikk til innkjøp av fotoutstr og mitt første Hasselblad kamera og studio blitzer fra ElinChrome, alt hos et firma som het Roar Bogen AS. I tillegg fikk jeg en teatermaler i NRK til å male flotte bakgrunner på 3x6 meter som jeg benyttet i forskjellige portrett og familie fotograferinger. Dessverre har jeg ingen bilder av med disse bakgrunnene, men kun ett bilde jeg tok av min datter fra 1982. Bildet ble frekalt hos Prøytz Foto i Horten, på spesial lerret for fotografier.

 

Jeg arbeidet full tid i andre jobber parrallelt, men i 1985 måtte jeg ta et valg, lederjobben jeg hadde eller bli fotograf på heltid. Det endte med at jeg solgte jeg alt utstyret mitt til Morten Krogvold. Etter det rørte jeg ikke et kamera for julaften 2009. De første bildene jeg tok var på broen til Muncks, Pikene på broen. Det bildet og bildet av min datter henger forran meg på kontoret og som jeg kaster blikket opp på rett som det er. Det gjør også et bilde fra min best og mest kreative foto-uke på Vågå sammen med Morten Krogvold. Jeg fikk den berømte Vågå prisen, for innsats, omtanke for meddeltakere og flotte fotografier. Denne workshoppen anbefaler jeg alle som er fotointereserte.

I 2010 ifm finanskrisen var jeg lei av å jobbe med analyse og bedriftsrådgivning i eget selskap og så en dag spurte en venn meg om jeg kunne hjelpe han med et foto-oppdrag. Jeg sa ja og noen måneder senere var min første hjemmeside for StudioF2 oppe å gikk. Starten på dette var formidabel, men i 2016 spisset jeg strategien og fokuserte på næringslivsfotografering, som i dag. Tiden gikk og reiselysten steg og jeg tok en nytt steg og etablerte Mytravelblogg.com.

Jeg resie til USA og Cuba, Spania og hadde planer for flere andre destinasjoner. Så ble det 90% bråstopp pga Korona, men i år 2022, startet åpnet verden igjen og reisene startet. Nå kan du lese mine erfaringer og tips her.

Gleder meg til å ta deg med på turene mine.

Ingar Næss

Ingar Næss

Kontaktskjema nederst på siden.

BCFC7E2E-AB92-4AA1-88F3-53E9F68FAD1A_1_201_a.jpeg
Skjermbilde 2022-10-06 kl. 15.31.03.png

Ta kontakt

Reiselivsskribent og fotograf Ingar Næss

Studio i Oslo

Telefon +47 90117570 og ingar@studiof2.no

Takk for innsendingen din!

bottom of page