top of page

Reisetips Oslo, Norge

Oppdatert: 23. mar. 2023

Her er noen reisetips for Oslo: (under arbeide)


Oslo

Utforsk byen til fots eller på sykkel:

Oslo er en relativt liten by, så det er lett å utforske den til fots eller på sykkel. Det er også mange fine parker og grøntområder å besøke, som Vigelandsparken og Ekebergparken.

Besøk museer i Oslo:

Oslo har mange flotte museer, som Munch-museet, Nasjonalmuseet, Norsk Folkemuseum og Vikingskipshuset. Det er også verdt å besøke Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum.


Ta en tur til Holmenkollen: Holmenkollbakken er en av de mest kjente turistattraksjonene i Oslo. Du kan ta t-banen til Holmenkollen stasjon og deretter ta en kort tur opp til toppen av bakken. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over byen.

Utforsk Grünerløkka: Grünerløkka er en av Oslos mest trendy bydeler med massevis av kafeer, barer, restauranter og butikker. Det er også en flott park i området, Grünerhagen, som er perfekt for en piknik eller avslappende dag.

Spis sjømat på Aker Brygge: Aker Brygge er en populær havnepromenade i Oslo med mange flotte restauranter og kafeer. Her kan du nyte fersk sjømat, eller bare ta en kaffe mens du ser på båtene som går forbi.

Besøk Operahuset:

Operahuset i Oslo er en imponerende bygning som ligger rett ved havnen. Du kan ta en omvisning inne i bygningen eller bare nyte den flotte utsikten fra utsiden.


Ta en tur på fjorden:

Oslofjorden er en flott fjord som ligger rett utenfor byen. Det er mange selskaper som tilbyr båtturer på fjorden, og det er en flott måte å se byen fra en annen vinkel.


Munch-museet er en av de mest ikoniske museene i Norge, og har en fantastisk samling av verk av den berømte norske kunstneren Edvard Munch. Her er noen reisetips til Munch-museet:

 1. Planlegg besøket ditt på forhånd: Museet kan være ganske travelt, spesielt i helger og ferier. Så det er en god idé å sjekke åpningstidene og bestille billetter på forhånd for å unngå kø.

 2. Utforsk samlingen: Munch-museet har en av verdens største samlinger av Munchs verk, med mer enn 28 000 malerier, tegninger og trykk. Ta deg tid til å utforske samlingen og lære mer om kunstnerens liv og arbeid.

 3. Delta på omvisning eller arrangementer: Munch-museet tilbyr en rekke omvisninger og arrangementer, inkludert kunstworkshops, musikkarrangementer og foredrag. Sjekk ut museets nettside for å se hva som skjer under ditt besøk.

 4. Besøk kaféen: Museet har en kafé som tilbyr deilige kaker, småretter og drikkevarer. Dette er et flott sted å slappe av og reflektere over kunsten etter en lang dag med utforsking.

 5. Ta med deg suvenirer hjem: Museets gavebutikk selger en rekke Munch-inspirerte suvenirer, inkludert bøker, postkort og plakater. Dette er en flott måte å ta med seg en bit av museet hjem.

Jeg håper disse tipsene vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av ditt besøk til Munch-museet!Nasjonalmuseet i Oslo er en flott destinasjon for å oppleve norsk kunst og kultur. Her er noen reisetips for å få mest mulig ut av besøket ditt:

 1. Planlegg besøket ditt på forhånd: Det kan være lurt å sjekke ut nettsiden til Nasjonalmuseet før du besøker, slik at du kan finne ut hvilke utstillinger som er tilgjengelige og hvilke arrangementer som finner sted.

 2. Ta deg tid: Nasjonalmuseet har en imponerende samling av kunst og kultur, og det kan være lurt å ta deg god tid til å utforske utstillingene grundig.

 3. Besøk utstillingene i kronologisk rekkefølge: Det kan være lurt å starte med de eldste utstillingene og jobbe deg fremover i tid, slik at du får en følelse av hvordan norsk kunst og kultur har utviklet seg over tid.

 4. Prøv en omvisning: Hvis du ønsker å lære mer om utstillingene, kan du prøve en omvisning. Nasjonalmuseet tilbyr både guidede turer og lydguider som du kan bruke på egenhånd.

 5. Nyt mat og drikke: Nasjonalmuseet har også flere steder der du kan spise og drikke, inkludert kafeer og restauranter. Dette kan være en fin måte å ta en pause og nyte atmosfæren.

 6. Ta med barna: Nasjonalmuseet har også mange utstillinger som passer for barn, inkludert interaktive utstillinger og verksteder.

 7. Kjøp suvenirer: Hvis du ønsker å ta med deg et minne hjem, kan du sjekke ut Nasjonalmuseets gavebutikk, der du kan kjøpe alt fra bøker til smykker og kunstverk.

Håper disse reisetipsene hjelper deg å planlegge et flott besøk til Nasjonalmuseet i Oslo!Kon-Tiki Museet i Oslo er et flott sted å besøke hvis du er interessert i historien om Thor Heyerdahls ekspedisjoner og oppdagelsesreiser. Her er noen reisetips for ditt besøk:

 1. Kjøp billetter på forhånd: Det kan være kø ved inngangen, så det er best å kjøpe billetter på forhånd for å spare tid.

 2. Ta med kamera: Kon-Tiki Museet har mange interessante og unike gjenstander som du vil ønske å ta bilder av.

 3. Ta deg tid: Museet er ganske omfattende og det kan ta flere timer å se alt. Ta deg tid til å se og utforske alle utstillingene.

 4. Delta på en omvisning: Kon-Tiki Museet har daglige omvisninger på norsk og engelsk, og det kan være en flott måte å lære mer om utstillingene og historien bak Thor Heyerdahls oppdagelsesreiser.

 5. Sjekk ut gavebutikken: Gavebutikken på museet har et utvalg av suvenirer og bøker relatert til Heyerdahl og hans ekspedisjoner. Det kan være et flott sted å kjøpe en gave eller suvenir.

 6. Spis på museets kafé: Kon-Tiki Museet har en kafé som serverer mat og drikke. Dette kan være et flott sted å ta en pause og nyte en matbit eller drikke.

 7. Utforsk området rundt museet: Museet ligger i et vakkert område nær vannet. Det kan være

Slottet i Oslo, og her er noen tips for å få mest mulig ut av opplevelsen:

 1. Utforsk slottet: Slottet er et vakkert og historisk slott, så ta deg tid til å utforske det. Slottet har en imponerende samling av antikviteter og kunst, og du vil kunne se mange fantastiske detaljer og arkitektoniske trekk som vitner om slottets rike historie.

 2. Besøk parken: Slottsparken er en av de mest imponerende delene av slottet, med en rekke flotte hager og fontener. Ta en spasertur i parken, slapp av på plenen og nyt de vakre omgivelsene.

 3. Delta på guidede turer: Det er mulig å ta en guidet tur av slottet og parken, og dette kan være en flott måte å få mest mulig ut av besøket ditt. Guidene vil kunne gi deg mer innsikt i slottets historie og gi deg en bedre forståelse av de forskjellige rommene og hagene.

 4. Ta med kameraet ditt: Slottet er en veldig fotogen destinasjon, så ta med kameraet ditt og ta bilder av slottet, parken og de vakre omgivelsene.


Apropos slott Roseslottet være en minneverdig opplevelse, og du vil kunne oppleve noe av Norges krigshistorie malt av Vebjørn Sand


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page