• Ingar Næss

Reisetips Italia, Roma via Ostia, og hjem!

Har du ikke vært i Roma før, gled deg, men planlegg godt ift hva du har lyst til å oppleve! Det enklere er å endre på gode planer, enn ikke å ha gjort jobben på forhånd. Denne gangen var det fort inn og fort ut av Roma, siden det finnes så mage andre flotte destinasjoner i Italia som bare er fantastiske . - Som du sikkert forstår er jeg ikke en stor Roma fan, men ett godt tips som gjør Roma litt unik for meg!

Roma, Spansketrappen (c) Ingar Næss

Vel vi hadde bestilt hotell i nærheten av "Spansketrappen" og hadde derfor kort spasertur til sentrum, siden shopping var på "trappene"!


Jeg er ikke den beste til å anbefale storbyer i varmen, men min kone elsker det. Vel det ble jo ok for meg også for kjøpesenter og butikker har jo air condition, he he!

Jeg vil bare understreke at dette er ikke bilde av det som ble shoppet, men om du har lyst til å se alle luksusmerkene på ett sted er dette senteret midt i blinken. Rinascentre.


Ellers er jo Roma en hyggelig by og det å sette seg ned på en tilfeldig gaterestaurant og spise og se på livet er jo i seg selv ganske underholdene.


Hotellet vi bodde på var lite , men hadde en hyggelig takterasse hvor vi kunne nytede den varme kvelden med litt forfriskende og kaldt, mens vi ladet opp til morgendagens innsats og siste forflytning før avreisen til Norge. Hotellet heter Hotel La Fenice og ble valgt ut i fra at vi kun skulle sove der og så set ver det helt ok. Som sagt terrassen var hyggelig, men vi måtte slå på lyset selv, - selv om de sa at det skulle være lys der til kl 22:00. Innsjekkingener på et hotell på andre siden av bygget, pga covid regler.

Hyggelig utsikt. (c) Ingar Naess


Mitt beste tips til en viktig og anderledes opplevelse i Roma.

Siden vi har vært i Roma flere ganger skal jeg i deg ett viktig tips, som jeg opplever de færreste besøker og det er Katakombene. Denne enorme underjordiske kirkegården som ble gravd ut av kristne i Roma fra 3. til 5. århundre e.Kr. pga tragiske forfølgelsene, beordret av romerske keisere, som gikk ut på å utslette de kristne. Jeg skal ikke fortelle deg mer, bare bestill en tur med "Get your guide" el.l. og se og lytt. Jeg tenker fortsatt på denne opplevelsen flere år senere. Ja dette gjorde inntrykk og jeg lover deg at du aldri, hverken se på bilder eller video for å forstå hva dette faktisk var. Dette må oppleves!


Ostia Antica var havnebyen i antikkens Roma

Utsikt fra hotellet, (c) Ingar Naess

Utsikten fra rommet på hotell Smy Aran Blu Roma Mare!


Ikke viste vi hva som ventet oss når vi valgte et hotell som lå nære flyplassen for å slippe masse kø og kanskje kaos. Erfaring viser at det er mye kø på veien på veien til flyplassen, en del er basert på kolisjoner flere ganger dalig.


Hadde vi vist hva dette området har å tilby, hadde vi helt sikker valgt en ekstra dag i her.


Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Ostia Antica var havnebyen i antikkens Roma. Byen lå ved munningen av elven Tiber, og var angivelig grunnlagt av Ancus Marcius, Romas femte konge. Da Romerriket ble oppløst, forfalt Ostia, og byen ble forlatt på 800-tallet, blant annet på grunn av arabiske sjøangrep. I middelalderen ble stein fra Ostias ruiner brukt til flere andre bygg."

Som mange av Italias viktigste arkeologiske ruiner, er Ostia Antica ikke lett å tolke for det uopplærte øye, men med en guide vil du kunne oppnå forståelse av denne gamle byens historiske høydepunkter så som som nekropolis, amfiteater, bad og Diana hus.Vi fant to bra hoteller, men det første, Fly Decó Hotel, var fullt , mens det andre, Smy Aran Blu Roma Mare, med den samme utsikten til bedre pris. Topp beliggenhet for en natt. Fly Deco ligger nærmere et meget hyggelig sentrum med mange gode restauranter.NB! Det første stedet vi vurderte å booke, Affittacamere Sunset!

Jeg vi her sende en advarsel. Når noe er så fint at det ikke er til å tro, da er det ofte ikke det. Det heter jo at bilder sier mer enn tusen ord, men det stedet er ikke verdt pengene. Når vi passerte denne adressen så det ut som en søppelsti. Vurder to ganger før du velger Affittacamere Sunset. Om jeg tar feil er jeg den første til å beklage, men mitt mål med min blogg er å være ærlig, gi gode tips for at din opplevelse skal bli best mulig.Nå er turen vår over for denne gang og vi har opplevd mange nye områder, nye overnattingssteder og ikke minst mange fantastiske restauranter, som for meg er noe av det viktigste.


Vi reiser hjem med Norwegian, fra Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn, offisielt; Aeroporto internazionale di Roma-Fiumicino er en internasjonal lufthavn ved Fiumicino utenfor Roma.


Ankomst og avreise gikk meget enkelt og helt uten noen form for problemer. Innlevering av leiebilen var også svært enkel.


Anbefaling!

Alt går super raskt med medlemskap i Hertz og prisene er supre!

*)Hertz gullmedlem, meld deg inn med en gang da blir det meste en lek når du skal hente bil på fulle flyplasser.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle