top of page

Reisetips Italia, Roma via Ostia, og hjem!

Oppdatert: 12. okt. 2022

Har du ikke vært i Roma før, gled deg, men planlegg godt ift hva du har lyst til å oppleve! Det er enklere å endre på gode planer, enn ikke å ha gjort jobben på forhånd. Denne artiklen er ikke en stor "Roma fortelling", siden vi kun hadde en shopping dag. Men ett godt tips som gjør Roma litt unik for meg er katakobene, de har en historie som du ikke må glemme å få med deg, om det er din første tur, eller om du bare ikke har vært der.

Roma, Spansketrappen (c) Ingar Næss

Vel vi hadde bestilt hotell i nærheten av "Spansketrappen" og hadde derfor kort spasertur til sentrum, siden vår shopping nå var på "trappene"!


Jeg er ikke den beste til å anbefale storbyer i varmen, men min kone elsker det. Vel det ble jo ok for meg også, for kjøpesenter og butikker har jo air condition, he he!

Jeg vil bare understreke at dette er ikke bilde av det som ble shoppet, men om du har lyst til å se alle luksusmerkene på ett sted er dette senteret midt i blinken. Rinascentre.


Ellers er jo Roma en hyggelig by og det å sette seg ned på en tilfeldig gaterestaurant og spise og se på livet, som i seg selv er ganske underholdene.


Hotellet vi bodde på denne gangen var lite, men hadde en hyggelig takterasse. Her kunne vi kunne nyte den varme kvelden med litt forfriskende og kaldt, mens vi ladet opp til morgendagens innsats og siste forflytning før avreisen tilbake til Norge.


Hotellet heter Hotel La Fenice og ble valgt ut i fra at vi kun skulle sove der og til den bruk var det helt ok. Som sagt terrassen var hyggelig, men vi måtte slå på lyset selv, - selv om de sa at det skulle være lys der til kl 22:00, men om du sier fra i resepsjonen så ordner de det.

På grunn av Corona var innsjekkingener på et hotell på andre siden av bygget, ca 60 meter å gå. Meget hyggelig betjening.

Hyggelig utsikt. (c) Ingar Naess

Husk sjekk priser, nøye på alle hotellene. Vi betalte kun en sluttpris med alle avgifter på NOK 1367,-, NB! jeg er Ginius medlem. I Oktober ser jeg at prisene øker til over kr. 2600,- før skatt og uten medlemskap. Da er det spørsmål om hvor langt unna Spansketrappen dere vil bo. Det er flere gode tilbud i september 2022, til rundt kr 1500,- Bl.a. Atlante Star Hotel, med medlemskap under 1200,-.

Det er bare å lete . Lykke til.


Mitt beste tips til en viktig og anderledes opplevelse i Roma.

Siden vi har vært i Roma flere ganger skal jeg i deg ett viktig tips, som jeg opplever de færreste besøker og det er Katakombene. Denne enorme underjordiske kirkegården som ble gravd ut av kristne i Roma fra 3. til 5. århundre e.Kr. pga tragiske forfølgelsene, beordret av romerske keisere, som gikk ut på å utslette de kristne. Jeg skal ikke fortelle deg mer, bare bestill en tur med "Get your guide" el.l. og se og lytt.

Jeg tenker fortsatt på denne opplevelsen flere år senere. Ja dette gjorde inntrykk og jeg lover deg at du aldri, hverken se på bilder eller video for å forstå hva dette faktisk var. Dette må oppleves!


Ostia Antica var havnebyen i antikkens Roma

Ostias vakre strand - Ingar Naess(c)

Utsikten fra rommet på hotell Smy Aran Blu Roma Mare!


Ikke viste vi hva som ventet oss når vi valgte et hotell som lå nære flyplassen, kun for å slippe masse kø og kanskje kaos i morgenrushet. Erfaring viser at det ofte er mye kø på veien til flyplassen, en del er basert på kollisjoner flere ganger dalig.


Hadde vi vist hva dette området har å tilby, hadde vi helt sikker valgt en ekstra dag i her.


Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Ostia Antica var havnebyen i antikkens Roma. Byen lå ved munningen av elven Tiber, og var angivelig grunnlagt av Ancus Marcius, Romas femte konge. Da Romerriket ble oppløst, forfalt Ostia, og byen ble forlatt på 800-tallet, blant annet på grunn av arabiske sjøangrep. I middelalderen ble stein fra Ostias ruiner brukt til flere andre bygg."

Som mange av Italias viktigste arkeologiske ruiner, er Ostia Antica ikke lett å tolke for det uopplærte øye, men med en guide vil du kunne oppnå forståelse av denne gamle byens historiske høydepunkter så som som nekropolis, amfiteater, bad og Diana hus. Vi hadde dessverre ikke tid denne gangen, men heldig vis går det flere fly.Vi fant to bra hoteller, men det første, Fly Decó Hotel, var fullt , mens det andre, Smy Aran Blu Roma Mare, med den samme utsikten til bedre pris. Topp beliggenhet for en natt. Fly Deco ligger nærmere et meget hyggelig sentrum med mange gode restauranter.NB! Det første stedet vi vurderte å booke, Affittacamere Sunset!

Dette er en advarsel. Når noe er så fint at det ikke er til å tro, da er det ofte ikke det. Det heter jo at bilder sier mer enn tusen ord, men det stedet er ikke verdt pengene. Når vi passerte denne adressen så det ut som en søppelsti.

Vurder to ganger før du velger Affittacamere Sunset. Om jeg tar feil er jeg den første til å beklage, men mitt mål med min blogg er å være ærlig, gi gode tips, for at din opplevelse skal bli best mulig.


Nå er turen vår over for denne gang og vi har opplevd mange nye flott og spennende områder, nye overnattingssteder og ikke minst mange fantastiske restauranter, som for meg er noe av det viktigste på en tur. Uten mat å drikke, ... osv.


Vi reiser hjem med Norwegian, fra Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn, offisielt; Aeroporto internazionale di Roma-Fiumicino er en internasjonal lufthavn ved Fiumicino utenfor Roma. Ankomst og avreise gikk meget enkelt og helt uten noen form for problemer. Innlevering av leiebilen fra Hertz var også svært enkel.


Anbefaling!

Alt går super raskt med medlemskap i Hertz og prisene er *supre!

*)Hertz gullmedlem, meld deg inn med en gang da blir det meste en lek når du skal hente bil på fulle flyplasser med masse kø ved skranken.


Om du ikke har fått med deg de andre stedene vi har vært har du noen linker her:

Første stopp ble i området Sabaubia

Så gikk turen sørover, litt forbi Sorrento til St. Agata - woow for et mat mekka!

Deretter fant vi en ny perle, som vi helt sikkert skal tilbake til Pozzuoli, dette var et nytt

woow!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page