top of page

Reisetips Italia !

Oppdatert: 14. okt. 2022


Dette er første stopp på vår reise i Italia 2022. Du kan bli med på en hyggelig tur sørover fra Roma, langs kysten mot Napoli og videre til området rundt Sorrento og Amalfikysten. Deretter et par fantastiske nye områder vi aldri får har besøkt.


Første stopp Il San Francesco Charming Hotel i

NB! alle mine bilder er tatt med iphone 11. Jeg har lånt et fåtall med de har fått sin kreditering på vanlig måte.

Bay the se side
Il San Francesco Charming Hotel, (c) Ingar Naess, Norway

Dette var sommeren 2022 hvor hetebølgen skyllet over Europa, bortsett fra i Norden. Ellers hadde vi streiker og andre utfordringer på flyplasser rundt omkring i Europa, noe som gjorde at vi valgte Norwegian til Roma. For å slippe unne mulige bagasjeproblemer valgte vi å reise med koffert oppe i hattehyllen. Det gikk like raskt og enkelt som vi hadde planlagt og siden vi også hadde bestilt bil på *Hertz var vi ute av flyplassen på under tyveminutter.


Normalt ville vi ha reist med tog og buss på denne turen, men siden det var påbud med munnbind på all offentlig transport og med opptil 40 grader, valgte vi heller en leiebil. Siden vi var sent ute, var ikke utvalget det største, men når du skal reise gjennom små italienske byer er det ikke å anbefale for store biler heller. Etter noen dagers iherdig sjekking klarte Hertz å skaffe oss en bil. Takk for det!


Siden vi nå hadde valgt bil fikk vi også større frihet til valg av områder og der igjennom også hoteller. Første stopp ble i området Sabaubia og hotellet, Il San Francesco Charming, det så veldig hyggelig ut i presentasjonen på Booking.com og ja det var faktisk langt bedre enn forventet. Når sant skal sies var det litt kronglete å finne frem, men med en takk til Google Map, gikk dette fint. En av grunnene til at det lå helt nede ved en liten bukt, som bare var helt herlig.

The hotel and the car from Hertz
Il San Francesco Charming Hotel, (c) Ingar Naess, Norway

Hotellet er privat eiet, noe det også bærer positivt preg av. Er du opptatt av renslighet og gode frokoster inkludert i prisen, er dette noe du kan glede deg til, - om du følger i våre spor.

Il San Francesco Charming Hotel, (c) Ingar Naess, Norway


Rommene er helt ok, og blir langt bedre om du legger på noen kroner, da kan du få din egen terrasse og utsikt til haven og en flott bukt som ligger helt inntil eiendommen.

l San Francesco Charming Hotel, (c) Ingar Naess, Norway

Der var nettopp her vi fant vår egen lille private oase hvor vi koste oss i flere dager. Service og serveringen var helt topp, men de er litt dårlige i engelsk, men det meste lar seg løse med Google i hånden.


Om du er her på de riktige datoene, tilbyr de også lett underholdning, men vi gikk dessverre glipp av denne.


Ellers kan vi anbefale middag på hotellet, men vi valgte å dra inn til en liten by, Sabaubia, rundt ti minutter unna, med bil. Dette er en svært «lokal» by for italienere og ikke forvent et stort shoppingutvalg, men noen gode restauranter og en superbra iskrembar har de. Vi spiste på Bar Lo Spuntino og fikk absolutt smaken av Italia både her og ......


på andre siden av gaten hvor vi inntok kaffe og italiensk is på Bar Italia - Caffetteria e Gelateria.


Du finner milevis med strender i disse områdene nodover fra Sabaubia (c) Ingar Naess, Norway

Du som liker å få sand mellom tærne kan glede deg. Her er det milevis med strender og hotellet har sin egen parsell med mulighet for å leie solsenger til 40 euro per dag, for to senger og en parasoll. Havet er bare herlig og temperaturen slik den skal være på sommeren, varmt.


Når det gjelder servering på stranden, har vi ingen anbefalinger. Her må du ikke ha for høye forventninger, men du kan bli mett. Om du vil ha et hotell helt nede ved stranden er det flere alternativer.


Hvordan kjøre fra Roma

Jeg har et tips til deg som har lyst til å kjøre langs kysten fra Roma og ned over hit og eller lengre ned. Ikke gjør det, det er smale veier, masse køer og ofte ulykker. Ta S-148 så langt du kan så får du mer tid til å kose deg når dere kommer frem.Følg oss gjerne ...

I morgen legger jeg ut en artikkel fra områdene rundt Sorrento og et sted som heter Sant'Agata sui Due Golfi.


Og så til Pozzuoli,


Om du har spørsmål eller meninger bare ta kontakt med meg.


*) Hertz / Bilutleie

Smarte tips når du skal leie bil i utlandet! ( om eller når jeg beytter andre selskap skal jeg oppdatere disse rådene)

  1. Bli medlem av en kjent kjede som du vet har service alle de steder du reiser.

  2. Bestill i Norge: Om du benytter Hertz, da kan du bestille bil på kundeservice med norske konsulenter som hjelper deg å finne en bil,

  3. Forsikringer - ordne alle forsikringer slik at det eneste du gjør er å hente bilen, der du har avtalt.

  4. Om du er Gull medlem får du alltid raskere service. Slik som denne gangen, gikk vi rett ut til utlevering og alt tok 3 minutter.

  5. Sjekk pris også på retur fra annen adresse, enn hentet om det er nødvendig.

Uansett hvem du velger bør du sjekke totalregningen, da ser du ofte at som lojalt medlem blir det billige hos Hertz.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page