top of page

Reisetips Italia, Pozzuoli, rustik, men gurmet!

Oppdatert: 14. okt. 2022

Oppdag Pozzuoli, dette er en av Italias skjulte perler, - med en brennende fortid. Ja hadde jeg vist det jeg vet i dag, hadde nok denne turen blitt litt annerledes, for her finnes det meste for de fleste.

NB! alle mine bilder er tatt med iphone 11.


Det har oppstått en feil!


Pozzuoli

Vi hadde vurdert flere steder på vår vei tilbake til Roma, men falt ned på en liten by som heter Pozzuoli og et område med mengder av historie, og et rykte om ofantastisk mat.


Dette er en liten apropos!

Vi i sjekket TripAdviser og fant en restaurant som kunne være et godt alternativ, siden vårt første valg ikke hadde ledige bord for dagen etter. Ok er du for sent ute så må du bare lære av det, til neste gang!

Vi fant en ny adresse, la den inn på Google map og kjørte. Det så ikke så langt ut, men den restauranten lå rett på andre siden av en liten kolle, men vi måtte kjøre rundt. Det tok ca 10 minutter og når vi kom frem begynte vi å lure på om det var riktig, Vel for å gjøre en lang historie kort, adressen var riktig, men restauranten hadde flyttet.


Vi var sultne, fant en ny mulighet rett i nærheten og bestemte oss for å gå fpr en enkel pizza! Dette så ut som en moderne restaurant og når vi kom inn var lokalene rene, nyoppussede og pizza ovnen var varm, og folk stod i kø for å hente sin "take away", så dette måtte være bra!

Ke Vuo Pizzeria (c) Ingar Naess

Kelnerern snakket litt engelsk og lurte på om vi ville prøve noen av deres spesialiteter, fra "street food" menyen. Vi er ikke vanskelig å be og bestillingen ble forrett som hun bestemte og en pizza som hovedrett. Igjen ble vi overrasket med noen deilige smaker, så om du kommer hit noen gang be om street food meny. Det tok litt lengre tid med pizzaen, men når den kom var den helt ok, men jeg savnet tomatsausen.


Stedet heter Ke Vuo Pizzeria og vi sier bare takk for maten!


Så var dagen kommet da vi hadde ringt tidlig og fikk et bord. Denne restauranten er vurdert hos TripAdviser som nummer tre, men da lurer jeg på hvordan maten da smaker på de beste? For meg er det ikke bare smaken som avgjør og her var atmosfæren helt på topp. .


N'copp 'a Terra

Her kan det ikke gå galt, de lever og ånder for alt på denne restauranten!

N'copp 'a Terra, (c) Ingar Naess

Dette er en fantastisk restaurant, med italiensk smaker og retter som du bare vil ha mer av! Meget hyggelig betjening og atmosfære. Om du kun skal velge en restaurant i Italia velg denne! Det er en grunn til at Napolianere reiser til denne lille nabobyen byen for å kose seg. For det føste er det rent og pent og folkene er hyggelige, slik det ofte er på mindre steder.


La oss komme til menyen og våre valg. Det var egentlig veldig enkelt, for som vanlig spurte vi om vi kunne få smake deres anbefalinger. Kelneren smilte og takke for tilliten, det er en ære å få lov, sier han og henter drikke som bestilt!


Forretten ble blåskjell som vi delte og i tillegg en fantastisk god lokal forrett, eggplant parmigiana! Hovedrett ble pasta i to varianter, den ene med potetstappe, overraskende god, men min variant var fantastisk! (fant ikke navnet igjen) Vi fikk også en utrolig nydelig lokal vin, som ble anbefalt av kelneren!


Stemningen og atmosfæren var helt fantastisk og passet oss meget bra, men er du på jakt etter et litt mer "hvite duker miljø", velg det, men da går du kanskje glipp av de aller beste smakene. https://no.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g194864-d17465062-r850043605-N_copp_a_Terra-Pozzuoli_Province_of_Naples_Campania.html#

Takk for maten - dette var nok en sterk, 5, 6 eller 10 avhengig av hva skalan er på toppen! For meg er det topp WooooooW, med seks "o" og store "W" i begge ender!Jeg håper du også tar deg tid til å lese resten av artikklelen slik at du vet hva annet som gjør at dette kan bli ditt neste reisemål! Klikk her!Ellers finnes det en øy med varme kilder som hjelper mot alt. - Det går ferge til Isola D´lschia både fra Pozzuoli og Napoli, men det er til Pozzuoli innbyggerne i Napoli reiser. Forsøker å finne tilbake til artiklen. Her finner du noen av Italias aller beste Spa tilbud. Bare å glede seg.

Isola D´lschia


God natt og vi gleder oss til neste besøk her.


Ny artikkel fra turen fra Roma. Jeg har anbefalt dette tidligere, men ikke kjør kystveiene om du ikke har en helt egen plan. Kjør raskeste vei, A1 eller andre hovedveier. Vurder om det lønner seg å kjøre inn i Roma fra nord, da du ofte kan komme unna trafikk kaos.

I tillegg vil du få ennå en overraskelse om du leser denne artikkelen. Kun 13 minutter fra flyplassen hjemmover ligger Ostia, klikk her!
1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Fra Facebook

Solveig Trøan Forfatter: Ingar Næss wow, det der ser interessant ut. Takk for tips

Reisetips Italia, Pozzuoli

Like
bottom of page