top of page

Reisetips for strand og bading, Roma, Pisa og Milano, Italia

Oppdatert: 28. mai 2023

Hvis dere lander i Roma og ønsker å besøke en strand, vil jeg anbefale å besøke noen av de flotte strendene rundt Roma og Lazio-regionen. Her er noen av de beste alternativene:

Flott sted nær Roma ((c) Ingar Næss

Ostia: ( - en av mine favoritter)

 • Dette er en av de nærmeste strendene til Roma, og den er enkelt tilgjengelig med tog eller bil. Stranden er kjent for sin fine sand og rene vann, og her finnes det mange strandklubber og restauranter. (les gjerne hele artikkelen her fra) (hoteller også)


Sabaudia: ( - en av mine favoritter)

 • Dette er en vakker strand på sørkysten av Lazio-regionen, rundt 100 km fra Roma. Stranden er omgitt av sanddyner og furuskog, og er et flott sted å tilbringe en dag i solen og bade. (Les gjerne hele artikkelen) (hoteller også)

Flott sted om du ønsker ro, supre strender og bra hotell. ((c) Ingar Næss

Sperlonga:

 • Dette er en pittoresk strandby som ligger rundt 130 km fra Roma. Ca 2t med tog.


Santa Marinella:

 • Dette er en annen populær strand som ligger rundt 60 km fra Roma. Stranden har fin sand og klart vann, og det er mange strandklubber og barer langs kysten.


 • Gaeta: ligger også rundt 2 timer sør for Roma med tog. Byen har vakre strender, en historisk havn og en middelaldersk borg som er verdt et besøk. Det er også mange restauranter og butikker her.


 • Terracina er en annen flott badeby som ligger omtrent 1 time sør for Roma med tog. Stranden her er vakker og det er også mange flotte steder å spise og drikke.


 • Formia ligger omtrent 1,5 time sør for Roma med tog og er kjent for sine vakre strender og klipper. Byen har også mange flotte butikker og restauranter å utforske.


Jeg håper dette hjelper dere med å planlegge en flott strandferie fra Roma, og at dere får en fantastisk tid på en av de vakre strendene i området!Hvis dere ankommer Pisa

- og ønsker å besøke en strand i nærheten, vil jeg anbefale å besøke Versilia-kysten, som ligger rundt 30-40 minutter med bil fra Pisa. Her finner dere noen av de vakreste strendene i Toscana, med rent vann og vakker natur.

Noen av de mest populære strendene på Versilia-kysten inkluderer:


Viareggio-stranden: ( - en av mine favoritter)

 • Dette er en av de mest kjente strendene i Toscana, med en lang sandstrand og et bredt utvalg av strandklubber og restauranter.


Forte dei Marmi-stranden: ( - en av mine topp favoritter) Kommer artikkel.

 • Dette er en av de mest eksklusive strendene i Toscana, med krystallklart vann og hvit sand. Her finner dere også mange butikker, restauranter og kafeer.


Marina di Pietrasanta-stranden:

 • Dette er en av de mest familievennlige strendene på Versilia-kysten, med en bred sandstrand og mange fasiliteter for barn, som lekeplasser og strandklubber.

Lido di Camaiore-stranden:

 • Dette er en annen populær strand på Versilia-kysten, med en lang sandstrand og mange restauranter og kafeer langs strandpromenaden.


Jeg håper dette hjelper dere med å planlegge en flott familieferie i Pisa og Versilia-kysten, og at dere får en fantastisk tid på stranden!


Strand og bade om vi lander i Milano (ferskvann og saltvann)

Hvis dere ankommer Milano og ønsker å besøke en strand i nærheten, er det flere alternativer å velge mellom. Her er noen av de beste stranddestinasjonene i nærheten av Milano:


Lago di Como: ( - en av mine favoritter)

 • Dette vakre innsjøområdet ligger rundt en times kjøretur nord for Milano og har flere offentlige strender og badeområder som er ideelle for en dagstur. Dere kan også ta en båttur på innsjøen og nyte den vakre utsikten.


Lido di Bellagio:

 • Dette er en av de mest populære strendene på Lago di Como, med krystallklart vann og vakker utsikt over innsjøen og omkringliggende fjell.


Sirmione:

 • Dette er en vakker by på sørsiden av Gardasjøen, rundt en og en halv times kjøretur fra Milano. Byen har flere strender og badeområder, inkludert Jamaica Beach og Punta Grò.


Genova: (saltvann)

 • Dette er en vakker havneby på Liguriakysten, rundt to timer med tog eller bil fra Milano. Byen har flere strender og badeområder, inkludert Bagni Lido og Bagni San Nazaro.


Når dere besøker disse strendene, er det viktig å huske å ta med solkrem, badehåndklær og parasoller for å beskytte dere mot solen. Dere kan også leie solsenger og parasoller på de fleste strendene hvis dere ønsker det. Sjekk priser.


Jeg håper dette hjelper dere med å planlegge en flott strandferie fra Milano, og at dere får en fantastisk tid på en av de vakre strendene i området!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Komentar


bottom of page