top of page

New Orleans, en herlig "date" med Gianna!

Oppdatert: 22. mar. 2023

I dag er det restauranten Gianna som står for tur og med gårsdagens matopplevelser blir dette spennende. Gianna tilbyr rustikk italiensk mat forankret i Louisianas tradisjon og teknikk, men henter masse inspirasjon fra matlagingstradisjonene i Italia. Italiensk, amerikansk, cajun og kreolsk, nord-italiensk, sør-italiensk. (English)La oss starte med en presentasjon av ildsjelen, the Chef, Rebecca Wilcomb, hun er Chef og partner i restauranten, og med hennes italienske bakgrunn bør dette bli meget bra!

Rebecca er ingen hvem som helst, hun har mottatt «James Beard Award» og har også vært kokk på Herbsaint, som jeg besøkte i går. Året de åpnet, 2020, ble hun og restauranten nominert til beste nye restaurant. Hos Gianna har Rebecca lagt til et New Orleans-riff, sammen med arven fra hennes italiensk opphav som er fylt med spennende smaker i overflod. Det er kanskje ikke så rart at favorittkokebøkene hennes er italienske. Hun elsker italiensk mat fordi den er fokusert på kvaliteten på ingrediensene.


Hun jobber tett med lokale bønder, som leverer de aller beste ingrediensene. En av disse er radicchio (en tett og fast kål) som for henne er en mirakelgrønnsak. Ellers er fersk fisk rett fra Mexicogolfen en drøm å jobbe med. Her får vi sverdfisk, store cobia (abbor), havabbor, snapper og knekt, og all den flotte tunfisken, rekene og østersen fra Gulfen. Vi har avtale med en reketråler som bringer rekene rett til oss. Alt er på døren en time etter de har blitt fanget. Dette må bli bra, men hva står på dagens meny for meg, mon tro!


Jeg tar en taxi fra hotellet, Marriott, som jeg bor på og som ligger meget sentralt i Chanel Street. Gianna ligger på hjørnet av Magazine og Girod Streets i New Orleans Warehouse District, som er et nytt spennende restaurant området i New Orleans.Jeg ankommer og blir vist til mitt bord og legger merke til at stemningen er god, jeg er litt tidlig ute i dag, da jeg senere skal på konsert. Lokalene er lyse og fine, med en bar i midten. Lengere bak ser du inn på kjøkkenet og kokkene som er i full sving.

Kelneren presentere dagens menyen og på samme måte som i går ber jeg om at de serverer det de i dag mener representerer det beste de har på menyen. Men jeg legger til at jeg kun ønsker tre retter, med gårsdagen opplevelse friskt i mente. Det er alltid spennende hva som blir servert, men det betyr samtidig at uansett hva jeg blir servert, skal det nytes med respekt

Forretten er Grillet Blekksprut confitert poteter (kokt i fett), sitron aioli og røkt 'nduja (salamien er av finmalt konsistens og med en sterk smak) Jeg har hatt et par ikke vellykkede blekksprut retter, men for noen år siden snudde dette og smaken på blekksprut våknet igjen.


Takk for det for dette var den beste blekksprutretten jeg noen gang hadde fått. Igjen et Woow, dette smakte fantastisk. Kelneren lurte på om jeg ville ha en til når jeg fortalte hvor godt dette var, men jeg skulle ikke spise for mye i dag.


Hovedretten ble en sprøstekt Red Snapper med tomat brodo (buljong), fregola (en sardinsk pastaspesialitet laget av semulegryn) og sommer squash. Når jeg sitter og skriver dette noen uker senere, kjenner at jeg fortsatt den fantastiske smaken. Fisken var så perfekt tilberedt at dette kunne ikke vært gjort bedre. Det var bare å nyte hver bit.

Jeg fikk en Chardonnay, Pouilly Fuisse, Meurgey-Croses 2018 som er en vin som passet akkurat så bra som kokken anbefalte


Desserten ble en Butterscotch Budino with rosette cookie, en italiensk karamell pudding, med Daim-lignende sjokolade. Sammen med en herlig kopp kaffe var dette helt fantastikk måltid, nok en gang. Så du har min klare anbefaling også på denne restauranten.


Tusen takk for flott service og ypperlig mat tilberedt av kveldens kokk, Jared Heider!Dessverre ble det kun to middager på meg for i morgen går turen videre til et spennende reisemål, Houmas House Historic Estate and Gardens, men først skal jeg på konsert med et skikkelig New Orleans band i Preservation Hall. Denne opplevelsen kan du lese her!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page