top of page

Houmas House and Garden, - det skulle en ønskebrønn til!

Oppdatert: 5. jan. 2023

Denne historien starter tilbake rundt 2000 tallet og takke være en god venn og en «lykke-mynt», ble denne fantastiske eiendommen kjøpt av Kevin Kelly en eiendomsutvikler fra New Orleans.

Historien om kjøpet:

Kevin og vennen var på eiendommen for å ta en titt og ble forferdet at en så vakker eiendom bare grodde igjen. Når de var på vei hjem passerte de en gammel «ønskebrønn» og Kevin kastet en mynt oppi og ønsket at noen kunne kjøpe eiendommen og sette den i stand. Ikke viste han at hans venn også kasten en mynt i brønnen og ønsket at Kevin skulle kjøpe den. I 2003 ble eiendommen annonsert og anonymt la Kevin Kelly inn et bud og fikk tilslag.


Dagen etter stod det i avisen at en uidentifisert person hadde kjøpt eiendommen, men kameraten ringte umiddelbart og gratulerte Kevin, som sier, «hvordan vet du at det er meg som hadde kjøpt»! Du forstår, jeg kastet en mynt i brønnen jeg også og ønsket at du kjøpte den, for da viste jeg at dette ville bli bra! Som ønsket, så gjort!

Nå kan du også ønske deg noe når du passerer "ønskebrønnen" på din vandring rundt i parken!

I dag fremstår denne eiendommen som en fantastisk perle og besøkes årlig av hundretusener av turister, folk fra områdene rundt, bryllup og andre store og små selskap. Som du nå har forstått, Houmas House and Gardens er ikke et gjennomsnittlige plantasjehjem i Louisiana, men noe langt mer.


Eiendommen ligger en time fra New Orleans. Det har også blitt kåret til "Beste historiske herskapshus" av USA Today. Her kan du også bo, om ikke direkte i ett av de tyve vakkert dekorerte gjesterommene, men i flotte rom litt rundt på eiendommen.

Jeg var heldig og ble invitert av eieren Kevin Kelly, som også var min guide rundt hele eiendommen, samtidig som han fortalte historien(e).


Etter han kjøpte huset i 2003, har årene frem til i dag har tiden gått med på å restaurere husene og utvikle eiendommen, for voksne som har interesse av historie og vakre ting. Barn er selvfølgelig velkomne og her kan de leke med hundene mine og kose seg i hagen, eller drikke brus og spise is, sier han med et smil!

Har de lyst kan de også ta en titt inne i det nye museum, som handler om alt fra livet på Mississippi, handel, musikk og folklore, altså slik som Tom Sawyer, Huck Finn. De kan se utstillinger av dampbåter og slik Mississippi har endret seg gjennom årene! Jeg vil for egen regning legge til at museet er langt større enn du først kan tenke deg og inneholder en meget flott presentasjon av livet i disse traktene oppgjennom årene.

Så kom borgerkrigen og de fleste av disse husene ble ødelagt. Vi har en samling malerier som viser plantasjeboligene før og etter. Kunstneren som malte disse het Minnie Davis, som var kona til Jefferson Davis, presidenten for konføderasjonen. Denne samlingen har aldri blitt vist tidligere, så dette vil være ganske unikt.


Både det nye amfiet og museet åpnet samtidig, og amfiet vil ha plass til 4500 personer og benyttes til flotte, storslåtte konserter og annen underholdning.


Hovedhuset og eiendommen er fullt av antikviteter og statuer, så jeg lurer på om han har noen favoritter? Han sier med et smil, «Den siste jeg kjøpte, helt til jeg kjøper noe nytt! Men det er en marmorstatue av en liten gutt som holder et leketog, som illustrerer et miniatyr sukkertog. Det forteller liksom historien på plantasjene tilbake i ca. 1880 da la de sporene over hele plantasjen for å flytte sukkerrøret fra den ene delen av eiendommen til dampbåtene, hvor den skulle lastes for å fraktes til møllene. Akkurat den er jeg ekstra glad i sier han, igjen med sitt god smil.

Han forteller videre at ett av de mest minneverdige øyeblikkene hans var den store gjenåpningen av huset, etter oppussingen, da hundene hans «ble gift» under festen.

Jeg liker også å ta vare på vannliljene, også alle vinhagene som jeg personlig tar vare på. Jeg elsker å komme ut i vannet og svømme med fiskene og vedlikeholde liljene. Det er god terapi for meg. Jeg er kanskje den sære eieren, men jeg liker å gjøre jobben i dammene. Vi har passert mengder av store trær og nå står vi ved ett spesielt tre og han forteller at dette treet er over 600 år gamle og mange av de andre er flere hundre år. I tillegg er mange av plantene er over 100 år gamle, så dette er en liten "Edens hage" som folk koser seg i når de vandrer rundt.

Han avslutter med, «For meg er dette en arkitektonisk gave, som også var hovedårsaken til at jeg kjøpte dette stedet og så elsker jeg å samle antikviteter. Folk tror at jeg kjøpte en borgerkrigsplantasje, men for meg er det bare en vakker eiendom. Noen mennesker elsker hagen, noen elsker arkitekturen og jeg liker tilfeldigvis begge deler.

Jeg skal også legge til at eiendommen har tre flotte restauranter hvor et par er åpne hele tide. Jeg hadde også gleden av å spise her og alt fra frokost, lunsj og middag var helt perfekt.


La oss også legge til at flere kjente filmer har blitt spilt inn på eiendommen og den ene var med Betty Davis og den andre var filmen The Green Miles, en Oscar nominert film.

Så om du skal til New Orleans håper jeg du legger turen innom denne praktfulle eiendommen, den er absolutt verdt et besøk. Di kan som sagt kjøre hit på ca en time, eller om du tar et elve-cruise, stopper båten og slipper passasjerene av for et minneverdig besøk.


Selv takker jeg for et utrolig hyggelig døgn og gleder meg til de neste byene som står på planen.


Her ser du reiseruten fra New Orleans til Memphis, men jeg hadde overnatting Houmas House and Gardens, Jackson og Little Rock, før jeg ankom Memphis.

Om du velger å følge denne reiseruten, da anbefaler jeg at du legger inn minst en overnatting i Hot Springs i tillegg. Om du er spesielt interessert i Borgerkrigen og andre kriger er Vicksburg også et sted du kanskje bør legge inn en ekstra natt.


Et lite leiebil tips. Når du skal benytte bil på tur som dette, er min anbefaling, å velge et selskap du er sikker på har god service, spesielt om noe skulle gå galt på veien til målet. Det er sjelden jeg har opplevd bedre service, helt fra jeg hentet min leiebil, bytte av bil pga et lite uhell, og ikke minst tilbake leveringen.

Alt var raskt og effektivt, ja et stort takk til Hertz. NB! Husk alltid å fullforsikre, uansett.
1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Discovering a writing service like as https://royalwriter.co.uk/  is akin to stumbling onto a valuable gem, since it employs renowned academic writers that possess a profound understanding of your specific topic area. Their expertise will provide you with the assurance that your paper will not only meet, but beyond your expectations. I am thrilled by the prospect of seeing the artwork that they will produce just for you.

Like
bottom of page