top of page

Reisetips Svalbard, Longyearbyen. Mat og hotell opplevelser!

Oppdatert: 30. jan. 2023

Her skal du få gode restaurant- og hotell tips fra Longyearbyen på Svalbard. Det skal siees at det er mange bra restauranter på Svalbard, men vi ankom 1. juli, altså den første dagen reiserestriksjonene i 2020 ble opphevet. Dessverre var mange restauranter stengt, men vi hadde det svært så hyggelig, de få dagene vi var der. Du kan lese om hele turen her.


Polfareren hotell, Longyearbyen Svalbard

Vi hadde gleden av å bo på Polfareren et hyggelig hotell i sentrum av byen. Rommene var bra, og vi gledet oss til å besøke restauranten. Ja vi hadde høye forventninger etter alle de gode anbefalingene vi hadde lest på TripAdviser.


Vi ankom Svalbard etter en behagelig flytur, Norwegian, med ett bytte i Tromsø. Vi ble faktisk overrasket over hvor stort dette øyriket er, når vi fly over. Langt større enn vi noen gang hadde trodd.


Hvilke forventninger du har styrer jo hvordan du vil oppleve ankomsten til Longyearbyen, men vi ble skikkelig overrasket. Når vi ankom hotellet satt gjestene på en uterestauranten rett ved siden av hotellet, i T-skjorte og kortbukser og nøt sin øl. Stemningen var svært god, - men de overholdt smittevern grensen!


Polfareren hotell, Longyearbyen, Svalbard (c) Ingar Næss

Du må ikke bli overrasket når du får beskjed om å ta av deg skoene, så pass på at du har sokker uten hull når du reiser hjemme fra!


Vi hadde bokket oss inn på hotellet og sjekket litt rundet og dette så veldig hyggelig ut og servicen i resepsjonen var helt topp. Vi følte oss velkommen. Kanskje ikke så rart siden det ikke hadde vært turister der på ca. fire måneder.


Vi tok oss en tur rundt i byen og tittet noen timer, så slappet vi av litt før vi gikk til middag. Vi gledet oss. Smittevernsreglene var strenge, så det var god plass mellom bordene, men det så flott ut.


Vi fikk tildelt vårt bord og menyen. Ja menyen var spennende og vi valgte hvalkjøtt tartar og scampi til forrett. Nydelig presentasjon av hvalkjøtt tataren og flott balanse i smakene!

Hvalkjøtt tartar som forrett, på Polfareren restaurant på Svalbard. (c) Ingar Næss

Forrett nr to Scampi.

Scampi som forrett, på Polfareren restaurant på Svalbard. (c) Ingar Næss

Scampi retten var god, men manglet det lille ekstra, men det var en spennende vri på retten og den smakte bedre og bedre etter at forventningene hadde sluppet taket! Det er farlig med forventninger...


Hovedretten

Torsk som hovedrett på Polfareren restaurant på Svalbard. (c) Ingar Næss

Til hovedrett gledet vi oss til torsken som hadde fått mye skryt på TripAdviser. Fisken var flott tilberedt, men tilbehøret ble igjen litt kjedelig for oss. Det er ikke alltid det lønner seg med å tilberede med skum, uten å tilsette litt forsterkning av smaksbildet. Sausen / skummet var luftig og flott i fargen og det gjør jo mye for øynene. Vinen som ble anbefalt var meget bra til å være husets, ja den ga ekstra poeng!


Vi får undskylde serveringsdamen for den var litt ukonsentrert, men smilet hennes reddet en god 5er. Vi var jo de første gjestene på 120 dager så vi får la den fare, jeg gir totalt en 5er pluss!


Jeg vil absolutt anbefale hotellets restaurant til å nyte et godt måltid .Dagen etter var det utfluker og opplevelser, les hovedartikkelen, men i dag skulle vi spise på en Japansk restaurant som heter Nuga.


Her som på Polfareren var det god plass mellom bordene og lite gjester. Uasett vi gledet oss igjen og fikk vårt bord og menyen ble presentert. De fortalte at de ikke hadde full meny pga pandemien, men de rettene de hadde var av beste kvalitet på råvarene.

Det er sjelden at jeg drikke øl, men til Japansk drikker man Japansk øl, og det var faktisk friskt og veldig godt. Bare det er verdt turen innom her.


Jeg har dessverre ikke navnet på rettene, men la bildene tale for seg. Hyggelig personale og god service. Smak er ofte basert på erfaring og sammenligning, så for meg ble det en firer, men fruen mener vel at dette var en femmer. Så da er det bare å ta en tur selv og test.Adventsdalen med utsikt helt til Advedsfjorden (c) Ingar Næss

Den siste dagen var det nye spennede utflukter langt opp i Adventsdalen med flott utsikt helt til Advedsfjorden. Etter dette var vi en tur på Svalbard museum.

Svalbard museum (c) Ingar Næss

Vi avsluttet mat opplevelsene på Kroa restaurant, som lå helt inntil hotellet. De har ikke den flotteste inngangen, men dan aller beste atmosfæren, ja har levde byen.

Det var masse lokale folk og alle koste seg. Skikkelig pubstemning.


I tillegg var serveringspersonalet meget hyggelige og vi liker å snakke med folk som bor på stedet for å høre gode historier og det fikk vi. Vi skal ikke gjenta disse har, men bare fortelle at uansett hvor du skal bo eller hvor du valger å spise, må du innom


Takk for maten, neste gang skal vi nok dit i rundt april, når vinteren har sluppet, men snøen fortsatt ligger på bakken. God tur, det er bare å glede seg. Se hele turen her


Ellers hadde vi en flott tur med Norwegian til Svalbard. Les hele (over) for å få et ekstra reisetips.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page