top of page

Reise tips USA, Memphis og Elvis!

Oppdatert: 12. feb. 2023


Memphis i Tennessee, eller Elvis Tennessee, for det er vel det de fleste tenker på når de skal til denne byen.


Siden jeg igjen, kom frem i solnedgangen, var det Beale Street som var mitt første mål. Jeg gledet meg til å se om det faktisk var så mye trøkk her som alle hadde fortalt. Ja, - her var det trøkk.


Skal du til Memphis kommer du ikke utenom Beale Street, hvor lyden fra gamle blues-legender fortsatt sitter i veggene., eller henger i luften, for det er nesten slik det føles.

I dag er gaten kjent for sine mange restauranter og barer med levende musikk, hvor stemningen varer til langt ut i de sene nattetimer.

Denne første kvelden hadde jeg noen hyggelige timer og traff både engelskemenn og amerikanere.

fra V: Bill, Liz, Irene og Chris

Det er jo litt morrsomt at den første du begynner å snakke med var Manchester United fan, (som jeg) men når han hørte at jeg var fra Norge sier han (nederst til høyre): Jeg håper virkelig at Braut Haaland lykkes, i City, han er en skikkelig bra ung spiller. Det blir gøy å følge han, sier han og så skåler vi for det som skal bli en av de aller største!


Jeg tok en kort tur innom de fleste av barene og lyttet litt til de forskjellige bandene og valgte meg ut noen jeg skulle høre mer på i morgen! Nå var det tidlig i seng for jeg hadde et tett program i neste dag! (det jeg ikke viste var at på de fleste barer skifter de svært ofte band, så det er ikke sikkert du finner samme band på samme sted dagen etter,)


Ja dagen startet med en tur til Graceland, hjemmet til artisten Elvis. Jeg kjøpte en VIP-billett, men det er bortkastet for du havner uansett inn i kø med alle de andre, jeg sparte kanskje noen minutter, men det er ikke anbefalt.


Her får dere et lite inntrykk av hus og interiør, men baksiden fremstod noe nøytral, ift forsiden!


Når du starter rundturen får du får en guide rundt nakken med fortellingen om husets historie som følger deg på din runde både inne og ute. Når du entrer huset må du sette deg selv tilbake til 50tallet, slik at du får det lille ekstra perspektivet på all luksusen og den noe spesielle smaken hans (og hennes). Når du ser at i virkeligheten, gjør at du blir litt mer kjent med mennesket og artisten Elvis. Besøket avsluttes ved graven.

Siden jeg ville ha noen anderledes bilder forsøkte jeg å kjøre opp foran huset, for å ta et bilde, men det tok fem sekunder før den første vakten stoppet meg, så det ble bare et dårlig bilde utenfor porten!


De fleste kjenner jo Elvis, men her er noen få fakta:

Født Elvis Presley, January 8, død 1935, August 16, 1977

Humes High School, Tupelo, Mississippi

Bosted: Memphis Tennessee

King of Rock 'n' Roll - Elvis Aaron Presley

På motsatt side av Graceland er det en rekke utstillinger som omhandler myten og mannen Elvis. Dette museumet har det meste, men du må dele plassen med mange andre. Så mitt tips er stå opp tidlig da er det færre mennesker, med alle de fordelene det har. Det er ingen tvil om at dette er noe amerikanerne liker å oppleve.


Bilparken til Elvis var enorm og det er litt gøy å se hvor liten båten hans var.

At han var opptatt av å se ut som en stjerne var det ingen vil om, da er det bare å telle alle paljettene.


Jeg må innrømme at det er gøy og ha vært her, sett hvordan han levde og alt han hadde av kostymer, biler osv.


Elvis Presley kom fra svært beskjeden begynnelse og vokste opp til å bli et av de største navnene innen rock 'n' roll. På midten av 1950-tallet dukket han opp på radio, fjernsyn og skjermen. 16. august 1977, 42 år gammel, døde han av hjertesvikt, som var relatert til hans narkotikaavhengighet. Siden hans død har Presley forblitt et av verdens mest populære musikkikoner.Tidlig liv:

Elvis Aron Presley ble født 8. januar 1935 i Tupelo, Mississippi. (Han endret senere

skrivemåten til mellomnavnet sitt til den bibelske formen av Aaron.) Presley skulle være en tvilling, men broren hans, Jesse Garon (noen ganger stavet Jessie) var dødfødt. Fra en svært ydmyk begynnelse vokste Presley opp til å bli et av de største navnene innen rock 'n' roll.Oppvokst med kjærlige foreldre i arbeiderklassen hadde Presleys familie lite penger, og de flyttet fra sted til sted ofte.


Han var dypt hengiven til foreldrene sine, spesielt moren Gladys, og ble oppdratt til å ha en sterk tro på Gud. Presley deltok på Assembly of God Church sammen med foreldrene, hvor gospelmusikk ble en viktig innflytelse for ham.


Om du ønsker å se filmen om Elvis er det bare å logge seg inn HBO


Om du ønsker å lese biografien til Elvis - klikk her!


Sun Records:

Deretter går turen til Sun Studio, hvor luften dirrer av musikkhistorie. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Ike Turner har alle spilt inn megahits i det lille studioet. Dette er spennende om du er en smule interessert i musikk, ja da må du ta turen for at turen skal bli komplett. Passer vel med litt sort/hvit bilder.


Det er også verdt å få med seg er National Civil Rights Museum/Lorraine Motel. Det var her Martin Luther King Jr. ble skutt den skjebnesvangre dagen i 1968 – og på rom 306 er alt som det var den dagen. Resten av museet tar for seg borgerrettighetsbevegelsens historie.


Om du er opptatt av natur og uteliv må du også ta turen innom verdens største butikk for alt av utstyr til din naturopplevelse. Wow. At alt er stort i USA, ja disse går ikke av veien for å sørge for at denne myten lever i beste velgående.Jeg legger ved linken til web.sidene deres - klikk her om du vil lære mer.


Som sagt kvelden ble benyttet til å lytte til flere bra band som fylte gatene med god stemning.Når du skal planlegge pga at du kanskje må velge enten Memphis eller Nashville så blir det den siste, men jeg anbefaler at du tar med deg begge, så har du fylt opp «minneboken» din!


Uansett går turen til videre til Nashville i morgen.


Om du vil lese alle artiklene fra denne turen - klikk her

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page