• Ingar Næss

Nashville - The Music City!

Oppdatert: 29. jul.

Her kan du gå fra bar til bar og restaurant til restaurant og nyte både musikk, mat, drikke og masse hyggelige mennesker, som er her i samme ærende! (oppdatert)

Det er ingen tvil om at Nashville er The Music City! Ikke bare er musikken bra, men stemningen er unik. Hva er årsaken til det. Vel jeg snakket med mange og konklusjonen er at historien gjør det gøy og inspirerende å reise hit, lære og lytte av de som kan. Det samme sier turistene, det er gøy å være her, stemningen er alltid på topp. Det er mye å se og ennå mer å lytte til. I tillegg er det lov å ha det litt ekstra hyggelig, både som ungdom og for de over tretti! Vel sett med mine øyne var det mange langt over både 40 og 50 som koste seg, ja til og med de som hadde rundet de seksti.

La oss la alder være alder å ha det litt gøy. Her finnes det mange meget bra band som spiller og stemningen er høy fra "high noon" og til langt ut på natten!


Variasjon er noe av det som fyller hjerte og sjelen i The Music City, og det er aldri mangel på inspirerende ting å gjøre. Herlige lyder som fyller ørene våre med gamle sanger og som mange ville si også hjertene våre. Nashville tilfredstiller og hedrer både fortid og nåtid.


Jeg blir fortalt at Nashvilles kreative fellesskap er som en kunstnerscene fylt med kunstgallerier, teatre og musikalske scener. Ja her finner du alt fra musikk, kultur og kunst til mat, sport og shopping, ja Nashville venter på, - deg.

La oss starte i Johnny Cash museet. Vi har jo vært en tur hjemme hos mr Cash, der han vokste opp, men i dag skal vi lære lengt mer om historien om denne utrolig høyt anerkjente amerikanske musikkeren.


Johnny Cash Museum ligger i hjertet av sentrum av Nashville, og er dedikert til livet og musikkarrieren til Man in Black. Utstillingen er og har verdens største og mest omfattende samling av Johnny Cash-gjenstander og minner som forteller om Cashs arv og liv. Her kan du se kostymer, instrumenter, personlige brev, kunstverk og håndskrevne tekster samt bidrag fra familiemedlemmer og spessielle venner.

Nashville Parent magazine anerkjente museet for sin appell til alle aldre, da hele utstillingen er meget barnevennlig. Du kan oppleve en tredimensjonal reise gjennom livet og levebrødet til JC og ta vare på opplevelsen gjennom muligheten til å handle fra det store utvalget av Cash-suvenirer, klær og sjeldne samleobjekter i museumsbutikken. (her gikk det unna, tro meg)


Ute på gaten igjen møter jeg Caroline, som artisten heter og hun fortalte at hun levde godt på denne aktiviteten. Det var viktig å gi turistene det de ville ha og så lenge hun "traff" dalte det alt fra en dollar, til noen ganger tyve og unntaket var femti dollar ned i boksen. Uansett 2x2timer og nytt arbeidsted mange ganger i løpet av uken. Hun trivdes 98% av tiden, men det er jo alltid noen "drittsekker" som skal ødelegge hverdagen. Vi ønsker henne uansett lykke til og god tur videre.


Både sommer, høst og vår er det perfekte å besøke Nashville og populære Broadway Street, ja dette bør være på toppen av listen din når du er i denne byen. Med mange artister, spennende natteliv, førsteklasses restauranter og historisk sjarm, ja Nashville har alt, når jeg oppsummerer alt jeg hører og leser.Dette er det du må få med deg:

Om du har planlagt godt rekker du også et besøk på Grand Ole Opry, jeg rekk dessverre ikke å bli med på forestillingen, men det anbefaler jeg. Grand Ole Opry er et amerikansk radioprogram som fokuserer på country, bluegrass og gospel, og som siden 28. november 1925 er blitt sendt over hele USA fra Nashville i Tennessee.

(om du er i shopping mode når du er her kan du snu deg og la dollaren flyte på et kjempestort "outlet"!


- Country Music Hall of Fame and Museum,

- RCA Studio B ble kjent som fødestedet for "Nashville Sound", en stil preget av bakgrunnsvokal og strykere som bidro til å etablere Nashville som et internasjonalt innspillingssenter, lokalisert på Nashvilles Music Row.

- For sangskribenter som ikke har spilt på Bluebird før og som kommer fra andre steder rundt i landet og verden forøverig, er Open Mic på Bluebird stedet å starte. De sier også at du kan prøver ut nytt materiale, møte andre songwriters og bli en del av låtskrivermiljøet. Alle er kvalifisert til å spille på Open Mic så lenge materialet ditt er originalt!


Her skal du også få med deg noen gode restaurant tips.

Jeg begynner med Etch. Etch er en internationalt inspirert restaurant med den prisbelønte kokken Deb Paquette. Restauranten ligger i sentrum av Nashville og har en kjøkkenbar hvor gjestene oppfordres til å snakke med Deb. Etchs spennende meny er inspirert av hennes favoritt områder rundt i verden, men det er nok det Italienske kjøkkenet som er mest fremtredene.


Så om du skal ha en skikkelig brunch er Liberty Common stedet jeg anbefaler. Spennende typisk amerikanske varianter å velge mellom.


Bourbon Steak, ja det ligger i navnet, så enkelt. Skal du ha det beste, ja da er dette stedet, men ikke bare for kjøtt, her treffer du blink også med sjømaten, garantert. Her får du også en flott utsikt, om det teller. The chef Mina har en myriade av hederlige prestasjoner, inkludert en Michelin-stjerne på MICHAEL MINA fra 2012 til 2018, en James Beard Foundation "Who's Who of Food & Beverage»-induksjon i 2013, og Bon Appétits Chef of the Year 2005. Så da sier jeg vel bare, - Bon Appétit


Jeg har ikke mer enn et hotell å anbefale, men det er helt enestående og faktisk ikke så dyrt. Jeg fikk god rabatt på Hotels.com. Hotellet heter Dream Nashville og ligger sentralt og nært til Brodway. Bra mat om du ønsker å spise på hotellet og selvfølgelig god og rolig musikk til maten. Så da er det bare å si Dream on!

Nå er jeg både mett og litt sliten etter en lang tur. Min Road Trip er ved veis ende, men det kommer flere mindre artikler utover, ikke minst en på skikkelig Girl Power hjemreise. Det kommer også en med tips om mange forskjellige ting som kan være kjekt å tenke på når du skal til USA.

I tillegg flere tips på overnatting både hotell på toppen og enkle moteller litt lengre nede på rangeringen. Så kommer det en fra Orlando, en drøm for alle som har barn eller er selv som et barn og har lyst til å leve det ut. Det kommer også reisetips på turer og opplevelser fra noen av de jeg har blitt kjent med på denne turen, - på over 2000 miles.


Skulle det være noe jeg helt har glemt, vel da kan du jo sende meg en melding eller mail. +4790117570 og eller ingar@studiof2.no


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle