top of page

Nashville - The Music City!

Oppdatert: 16. okt. 2022

Her kan du gå fra bar til bar og restaurant til restaurant og nyte både musikk, mat, drikke og masse hyggelige mennesker, som er her i samme ærende! Som du forstår er ikke dette en blog post om Nashville som storby, men som underholdnings by. Ja en by for deg som liker musikk, som heller mot Countrymusikk. Nashville sound er en stilretning innen countrymusikk. Den er oppkalt etter byen Nashville i Tennessee, som regnes for å være det største kraftsentrum for country. Stilen ble utviklet i annen halvdel av 1950-årene, og avløste honky tonk-stilen som var populær i store deler av 1940- og 50-årene.

Ja det er ingen tvil om at Nashville er The Music City! Ikke bare er musikken bra, men stemningen er unik. Hva er årsaken til det. Vel jeg snakket med mange som jobber i bransjen og konklusjonen min er at, det er historien som gjør det gøy og inspirerende å reise hit. Så legger flere til; å lære og lytte av de som kan, for de er det mange av her.


Det samme sier turistene, det er gøy å være her, stemningen er alltid på topp. Det er mye å se og ennå mer å lytte til. I tillegg er det lov å ha det litt ekstra hyggelig, både som ungdom og for de over tretti! Vel sett med mine øyne var det mange langt over både 40 og 50 som koste seg, ja til og med de som hadde rundet de seksti og mere til. Det er jo slik at liker du musikk har du ingen alder, bare erfaring.

La oss la alder være alder og heller ha det litt gøy. Her finnes det så mange meget bra band som sørger for at stemningen er høy fra "high noon" og til langt ut på natten!


Variasjon er noe av det som fyller hjerte og sjelen i The Music City, og det er aldri mangel på inspirerende ting å gjøre. Herlige lyder som fyller ørene våre med gamle sanger og som mange ville si også hjertene våre. Nashville tilfredsstiller og hedrer både fortid og nåtid.


Jeg blir fortalt at Nashvilles kreative fellesskap er som en kunstnerscene fylt med kunstgallerier, teatre og musikalske scener. Ja her finner du alt fra musikk, kultur og kunst til mat, sport og shopping, ja Nashville venter på, - nettopp deg.

I USA er det noen skikkelige superhelter innen musikk og la oss med en gang nevne en av de største Johnny Cash. På min Road Trip i år (2022) har jeg også vært en tur hjemme hos mr Cash, altså der han vokste opp som gutt.


I dag skal jeg lære lengt mer om denne super populære artisten og historien til denne utrolig høyt anerkjente amerikanske musikeren, Johnny Cash. Så derfor har jeg kjøpt billett til museet som ligger noen få meter fra Broadway street. Bli med meg en liten tur inn, men jeg forteller ikke så mye, for dette skal du jo oppleve selv.

Johnny Cash Museum ligger, som sagt, i hjertet av sentrum i Nashville, og er dedikert til livet og musikkarrieren til The Man in Black. Utstillingen er og har verdens største og mest omfattende samling av Johnny Cash-gjenstander og minner som forteller om Cashs liv og arv.

Her kan du se kostymer, instrumenter, personlige brev, kunstverk og håndskrevne tekster samt bidrag fra familiemedlemmer og spesielle venner.


Nashville Parent magazine anerkjente museet for sin appell til alle aldre, da hele utstillingen er meget godt tilrettelagt for både unge og eldre fan, eller bare interesserte. Du kan oppleve en tredimensjonal reise gjennom livet og levebrødet til JC og ta vare på opplevelsen gjennom muligheten til å handle fra det store utvalget av Cash-suvenirer, klær og sjeldne samleobjekter i museumsbutikken. (her gikk det unna, tro meg). Ja det er en spennende tur og verdt å bruke litt tid på.


Ute på gaten igjen møter jeg Caroline, som artisten heter og hun fortalte at hun levde godt på denne aktiviteten. Det er viktig å gi turistene det de ville ha og så lenge hun "traff", dalte det alt fra en dollar, til noen ganger ti og unntaket var femti dollar ned i boksen. Uansett 2 x 2 timer og så et nytt arbeidsted, mange ganger i løpet av uken. Hun trivdes 98% av tiden, men det er jo alltid noen "drittsekker" som skal ødelegge hverdagen. Jeg stod og betraktet henne i full sving og tro meg, her ble det tatt masse bilder og dollarene satt løst hos de forbi passerende. Vi ønsker Caroline lykke til og god tur videre.


Både sommer, høst og vår er det perfekte å besøke Nashville og populære Broadway Street, ja dette bør være på toppen av listen din når du er i denne byen. Med mange artister, spennende natteliv, førsteklasses restauranter og historisk sjarm, ja Nashville har alt, når jeg oppsummerer alt jeg opplever selv og hører fra besøkende.Dette er det du må få med deg:

Om du har planlagt godt rekker du også et besøk på Grand Ole Opry, jeg rekk dessverre ikke å bli med på forestillingen, men den anbefaler jeg. sjekk her Grand Ole Opry stammer fra et amerikansk radioprogram som fokuserer på country, bluegrass og gospel, og som siden 28. november 1925 er blitt sendt over hele USA fra Nashville i Tennessee. Du kan få en guidet tur back stage, på dagtid, om det er noe du kunne tenke deg. sjekk her


Så om du er i shopping mode når du er her, kan du snu deg og la dollaren flyte på et kjempestort "outlet"!


Dette bør du også planlegge tid til.

Om du setter av to til tre dager kommer du greit gjennom.

- Country Music Hall of Fame and Museum,

- RCA Studio B ble kjent som fødestedet for "Nashville Sound", en stil preget av bakgrunnsvokal og strykere som bidro til å etablere Nashville som et internasjonalt innspillingssenter, lokalisert på Nashvilles Music Row.

- For sangskribenter som ikke har spilt på Bluebird før og som kommer fra andre steder rundt i landet og verden for øvrig, er Open Mic på Bluebird stedet å starte. De sier også at du kan prøver ut nytt materiale, møte andre songwriters og bli en del av låtskrivermiljøet. Alle er kvalifisert til å spille på Open Mic så lenge materialet ditt er originalt!


Det er mange flotte restauranter i denne byen og her skal du også få med deg noen gode restaurant tips.

Jeg begynner med Etch. Etch er en internasjonalt inspirert restaurant med den prisbelønte kokken Deb Paquette. Restauranten ligger i sentrum av Nashville og har en kjøkkenbar hvor gjestene oppfordres til å snakke med Deb. Etchs spennende meny er inspirert av hennes favoritt områder rundt i verden, men det er nok det Italienske kjøkkenet som er mest fremtredene.


Så om du skal ha en skikkelig brunch er Liberty Common stedet jeg anbefaler. Spennende typisk amerikanske varianter å velge mellom.


Bourbon Steak, ja det ligger i navnet, så enkelt. Skal du ha det beste, ja da er dette stedet, men ikke bare for kjøtt, her treffer du blink også med sjømaten, garantert.

I tillegg får du også en flott utsikt, om det teller.


The chef Mina har en myriade av hederlige prestasjoner, inkludert en Michelin-stjerne på MICHAEL MINA fra 2012 til 2018, en James Beard Foundation "Who's Who of Food & Beverage»-induksjon i 2013, og Bon Appétits Chef of the Year 2005. Så da sier jeg vel bare, - Bon Appétit


Jeg har ikke mer enn et hotell å anbefale, men det er helt enestående og faktisk ikke så dyrt. Jeg fikk god rabatt på Hotels.com. Hotellet heter Dream Nashville og ligger sentralt og nært til Brodway. Bra mat om du ønsker å spise på hotellet og selvfølgelig god og rolig musikk til maten. Så da er det bare å si Dream on!

Nå er jeg både mett og litt sliten etter en lang tur. Min Road Trip er ved veis ende, men det kommer flere mindre artikler utover. Det kommer også en med tips om mange forskjellige ting som kan være kjekt å tenke på når du skal til USA.


I tillegg flere tips på overnatting både hotell på toppen og enkle moteller litt lengre nede på rangeringen.


Du finner flere spennende destinasjoner her, alt fra en ferie i Orlando. Badeferie langs den Meksikanske Gulfen, Historiefortelling om de første Europeernes bosettinger osv. Det kommer også reisetips på turer og opplevelser fra noen av de jeg har blitt kjent med på denne turen, - på over 3000 miles.


Skulle det være noe jeg helt har glemt, vel da kan du jo sende meg en melding eller mail. +4790117570 og eller ingar@studiof2.no0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page