top of page

ESSE Purse Museum & Store, - veskemuseum


Reise tips når du skal til Little Rock.

ESSE Purse Museum & Store, er Anita Davis, datter av Betty Davis, hadde en drøm om å utforske nye konsepter om kunst, historie og det feminine. Det har hun klart!


Defenisjon; Navnet ESSE kommer fra den latinske infinitiv for "å være", altså at en veske ikke bare er en veske der en kvinne bærer sine nødvendigheter, men en utvidelse av hennes personlige rom, altså essensen i de tingene som gjør henne til «henne».


Bilder er fra Esse


Om eller når du besøker dette museet, vil du oppdage at valget av en "veske" forteller mye om kvinnen og hennes utviklende posisjon i det offentlige rom. ESSEs permanente utstilling hedrer og feirer fremgangen til den amerikanske kvinnen fra 1900-tallet – tiår for tiår – gjennom "linsen" til vesken hennes og spesielt innholdet i den.Museet er i ferd med å bli et kulturelt knutepunkt for kvinnelig arv og historiefortelling i Central Arkansas. ESSEs herlige museumsbutikk tilbyr høykvalitets og svært uvanlige håndvesker, i tillegg til sære, eklektiske smykker; skjerf; bøker; og andre gjenstander - mange håndlagde av lokale, nasjonale og internasjonale håndverkere. Pungene spenner fra lær, tre, filt og andre stoffer til gummi og resirkulerte materialer. Med prispoeng over hele spekteret tilbyr butikken noe for enhver smak – inkludert karakteristiske ESSE-logo-T-skjorter, krus og postkort.

På min vandring i dette unike museet traff jeg en bestemor, Lionda, og henne barnebarn, i en intens studie av de forskjellige år ti-årene.

Linda forteller at barnebarnet Emma er litt "over the edge" interesert i alt som berører feminine ting og historiene bak. Hun elsker denne nutikken og spesielt dette museet. Det var lett å forstå når jeg observerte dem. Her var detaljene svært viktig. Carly som fortalte meg om historien bak, sier at noe av det som er som er spesielt og interessant en nettopp alle de unge som finner dette muset spennende. Jeg koser meg hver dag jeg kommer på jobb, sier hun med et stort smil.

Så for meg er det bare å ønske velkommen, neste gang du er i Little Rock.

Little Rock ligger mellom Hot Springs og Memphis på min Road Trip 2022, om du har lyst til å lese hele denne turen gjennom mer en 10 stater, klikk her.

Kart til Esse.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page