top of page

En Himmelsk Pause ved Ridgeview Vineyard

Oppdatert: 27. aug. 2023


Ridgeview Vineyard på vei til Stonehenge og Bath!

På veien fra kystbyen Eastbourne til de historiske perlene Stonehenge og Bath, fant vi en skjult juvel hvor vi stoppet opp, nemlig på Ridgeview Vineyard.


Husk alle bildene er tatt med iPhone 14Pro (c) Ingar Næss

Denne bemerkelsesverdige destinasjonen viste seg å være mye mer enn bare en vingård; det var en opplevelse som omfattet historie, smak og uklanderlig gjestfrihet.


Når vi nærmet oss vingården, var det umulig å ikke bli imponert over det bølgende landskapet i South Downs National Park, der vingården er elegant innkapslet. Vår pause fra de engelske smale veiene førte oss inn i et område med velduftende vingårds områder og etterhvert gode smaker.

En omvisning i vingården ga oss innsikt i prosessen med å lage deres prisbelønte musserende viner. Historien bak Ridgeview Vineyard ble fortalt i detalj, og vi ble kjent med familien Roberts, grunnleggerne, som med stolthet hadde skapt denne vingården fra grunnen av. Det var en berørende påminnelse om dedikasjonen som ligger bak hver flaske vin.

Det er for meg ingen tvil om at de engelske musserende vinene har svært høy kvalitet. En av mine favoritter har blitt er Ridgeview, og denne historien er verdt turen, så bare planlegg din egen tur. Ridgeview er et av de ledende husene innen britisk musserende vin. De har laget vin siden 1995 og er i dag inne i sin andre generasjon vin kunstnere. De ble rangert som den 36. beste vingården under kåringen verdens 50 beste vingårder i 2019, og ble også utvalgt til å bli det musserendehuset som var representert når Barack Obama besøkte Buckingham Palace. Så ekte rojale bobler.

Et høydepunkt av besøket var selvfølgelig vinsmakingen. Vi ble guidet gjennom en palett av subtile smaker og dufter som musserende viner kan tilby. Siden jordsmonnet er likt Champagne og den globale klimaendring gjør at druene her faktisk blir stabilt modne, noe som sørger for kvaliteten. Hver slurk var som en reise gjennom terroir og lidenskap, med vår guide som delte ekspertise om hver vin. Vinene vi fikk til smakingen var Blance De Blanc, 2018, Rose de Noirs 2018, som også ble min klare vinner.


Men det var ikke bare vinene som stjal showet – de herlige matrettene som ble servert sammen med vinsmakingen var en himmelsk symfoni av smaker.


Vi kunne ikke unngå å merke oss Ridgeviews anerkjennelse. De har virkelig satt britisk musserende vin på verdenskartet, og de mange prisene og utmerkelsene deres er vitnesbyrd om deres eksepsjonelle innsats og engasjement. Det føltes som om vi smakte på et stykke av Englands stolte vintradisjon.

Dette er en glar vinner, bare prøv den selv!

Etter vår fortryllende opplevelse på Ridgeview Vineyard, satte vi kursen videre til de ikoniske steinformasjonene i Stonehenge og de kulturelle skattene i Bath. Men minnet om den strålende paletten av smaker og den varme gjestfriheten på Ridgeview ble hos oss, og det ble en uforglemmelig del av vår reise.

Ridgeview Vineyard ble ikke bare et sted vi besøkte; det ble en del av historien vår, en smak av engelsk tradisjon og en påminnelse om at det er de uventede øyeblikkene på veien som ofte blir de mest minneverdige.


Nå bærer det videre til Stonehenge, før vi kommer til Bath - bli med!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page