top of page

Vintips: Chianti Classico Riserva 2018

Oppdatert: 22. apr.

Dette var en fantastisk vin jeg oppdaget ved mitt besøk Toscana. Vi var på en meget bra restaurant, ba om dagens anbefaling, kelneren smilte og anbefalt mørbrad med et stort smil. Jeg så at denne anbefalingen kom fra hjertet så da var det enkelt å spørre om en anbefaling av vin også! Maten og vin var på plass og samhørigheten skulle testes, for å se om anbefalingen holdt.

Noen ganger skjer det wow, for en fantastisk mørbrad-rett og for en vin. For et par! Jeg må bare bruke ordene jeg hadde i hodet, for dette ble en forelskelse. Sausen, kjøttet og vinen en Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 er et fantastisk par! Nå er jeg jo glad i italienske viner, men denne rødvin fra Toscana, Italia, om noen lurte, er et funn og ikke dyr heller. Jeg skal skrive mer om restauranten senere.

Nå skal det sies at jeg er overbevist om at denne vinen også smaker herlig til både ytre og inderfilet, i tillegg til gode biffer. Jeg ble også fortalt at kalkunen også elsker samvær med denne Chianti´n og du skal ikke droppe å teste den til gode pastaretter også, sa han med et smil om munnen. Gleder meg til neste møte, håper jeg finner den på taxfree´n når jeg kommer hjem.


Har lest meg litt opp slik at du som kan mer en meg skal føle deg trygg:

Vinen er hovedsakelig laget av Sangiovese-druer, med små mengder Canaiolo og andre lokale druesorter. Vinen er lagret på eikefat i minst 12 måneder før tapping, noe som gir den en kompleks og rik smaksprofil.


Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 har aromaer av røde og mørke frukter, som kirsebær og plommer, sammen med hint av vanilje og krydder. På ganen er vinen full-bodied og godt strukturert, med smaker av modne røde frukter, tobakk og lær, samt en fast tanninrygg og en lang finish.


Alt i alt er Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 en deilig og godt balansert vin som passer godt til kraftige kjøttretter og rike pastaretter. Det er også et flott valg for lagring i vinkjelleren din, da det vil fortsette å utvikle seg og forbedre seg i flere år.


Pris 230,- Basisutvalg


Storfe, Lam og sau Karakteristikk, Friskhet 8 av 12, Fylde 9 av 12, Garvestoffer 8 av 12

Stil, lagring og råstoff, mak og aroma er Frisk og fruktig, Drikkeklar nå, men kan også lagres, Canaiolo 20, Sangiovese 80, Alkoholprosent14%, Syre 5,2g, SukkerUnder 3 g/l

  • Lukt: Aroma preget av modne mørke bær, innslag av urter, lakris og integrert fat. SmakLitt utviklet, preg av modne mørke bær, lakris, urter og fat, fast ettersmak med god lengde. FargeDyp rød.

  • Land, distrikt Italia, Toscana, Chianti Classico

  • Produsent Carpineto


Passer til Lyst kjøtt, Storfe, Lam og sau Karakteristikk, Friskhet 8 av 12, Fylde 9 av 12, Garvestoffer 8 av 12


Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page