top of page

Vintips: Chianti Classico Riserva 2018

Dette var en fantastisk vin til en herlig mørbrad! Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 er en rødvin fra Chianti Classico i Toscana, Italia.

Nå skal det sies at jeg er overbevist om at denne vinen også smaker herlig til både ytre og inderfilet, i tillegg til gode biffer. Kalkunen vil også elske samvær med denne Chiantien og du skal ikke droppe å teste den til gide pastaretter.


Vinen er hovedsakelig laget av Sangiovese-druer, med små mengder Canaiolo og andre lokale druesorter. Vinen er lagret på eikefat i minst 12 måneder før tapping, noe som gir den en kompleks og rik smaksprofil.


Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 har aromaer av røde og mørke frukter, som kirsebær og plommer, sammen med hint av vanilje og krydder. På ganen er vinen full-bodied og godt strukturert, med smaker av modne røde frukter, tobakk og lær, samt en fast tanninrygg og en lang finish.


Alt i alt er Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 en deilig og godt balansert vin som passer godt til kraftige kjøttretter og rike pastaretter. Det er også et flott valg for lagring i vinkjelleren din, da det vil fortsette å utvikle seg og forbedre seg i flere år.


Pris 230,- Basisutvalg


Storfe, Lam og sau Karakteristikk, Friskhet 8 av 12, Fylde 9 av 12, Garvestoffer 8 av 12

Stil, lagring og råstoff, mak og aroma er Frisk og fruktig, Drikkeklar nå, men kan også lagres, Canaiolo 20, Sangiovese 80, Alkoholprosent14%, Syre 5,2g, SukkerUnder 3 g/l

  • Lukt: Aroma preget av modne mørke bær, innslag av urter, lakris og integrert fat. SmakLitt utviklet, preg av modne mørke bær, lakris, urter og fat, fast ettersmak med god lengde. FargeDyp rød.

  • Produsent Carpineto


Passer til Lyst kjøtt, Storfe, Lam og sau Karakteristikk, Friskhet 8 av 12, Fylde 9 av 12, Garvestoffer 8 av 12


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page