top of page

Reisetips: Sicilia, Italia, mer enn The Godfather!

Oppdatert: 22. apr.

Reisetips.

Sicilia er absolutt mer enn The Godfather, men det også, alt avhengig av hva du leter etter! Jeg skal ta deg en liten tur til et av stedene for en filminnspillingene, nemlig bryllupet. Det meste av det vi opplevde på denne turen, var området som ligger syd for Catania, hvor vi landet med Norwegian.

Vi var spente på hva Sicilia skulle gi oss, siden dette var vår første tur til denne historiske "godbiten". Mange sier Sicilia er fantastisk, mens andre ikke helt enig. Jeg skal gjøre opp mein egen mening og forsøke å gi noen tips som kan gjøre din tur til noe svært positivt. Det er også viktig å huske at Sicilia er en stor øy, så om du skal oppleve hele øya på en gang, trenger du minst to-tre uker. Vi hadde gleden av å være her kun en uke.


Når vi landet var planen vår å reise nordover for å få med oss litt Godfather historie og videre nordover langs kysten, men på veien fikk vi noen lokale tips.

Så vår anbefaling er at du kjører nordover som oss og planlegger minst en overnatting og da har vi en meget god anbefaling.


Vi hadde lett litt rundt på nettet og funnet The Lemon House. Dette er et lite, men moderne Bed and berakfast tilbud hvor du virkelig kan kose deg.


Dette er en klar anbefaling, Christel, som driver stedet, har bodd her i mange år og har ett ønske, – du skal trives når du kommer hit. Romene er nyedlige og ikke minst sengene er helt topp, for en sliten rygg. Det er bare å glede seg til frokosten, den lages med kjærlighet. Vi ble en natt lengere enn planlagt, når du skal utforske alle anbefalingene du får. Om du vil slappe av litt, har de også el lite, men flott baseng. Husk det er kun frokost som serveres. Les mer på nettet.


Christel hadde masse kunnskap om hvor vi burde dra, hva vi måtte se og oppleve. Siden vi ikke hadde noen direkte preferanser, var vi lette å overbevise. Vi var jo her for å lære Sicilia og kjenne. Vi endret litt på planene, men først skulle vi ta en titt til The Godfather historien.

Om du har sett filmene om The Godfather, så er noe av episode en spilt inn i dette området. Vi var klare for å «gå på kino» og da satte vi Google-map inn på Savoca som første mål.

Det er ikke langt å kjøre, men det kan være litt vanskelig med parkering, siden denne landsbyen er meget liten og veiene smale. Det er enkelt å finne frem, så det skal du ikke tenke på.


Det er et viktig avsnitt som er filmet her og det er datterens bryllup. Om du ikke har sett filmen ta en titt før du reiser, eller på flyet, så får du alt litt nærmere. Nesten alt handler om denne historien her oppe og historien henger regelrett på veggene, i det lille museet. Det er jo litt gøy og se hvordan de forsøker å holde liv i «øyeblikket»!

Her ser du et bilde av huset hvor det berømte bryllupet ble filmet. Det er i dag et lite museum der, i tillegg til en liten kafe. I nærheten finner du også noen suvenier og du ønsker å ta det med deg hjem som et minne.

Om du planlegger lunch her oppe, vil jeg heller anbefale en øl eller en kaffe og ta lunchen nede ved stranden. Der finnes det faktisk flere bra restauranter, men en meget bra og vår anbefaling er Aloha Mare, om du liker fisk og sjømat. Vi var ikke så aktive de første dagene og brukte tiden til å spasere rundt og kose oss. Vi var her litt tidlig på sommeren så det var ikke alle som hadde kastet jakken, men vi hadde hadde reist fra 12 grader, så å komme til over tyve var jo en glede. Vi benyttet til og med bassenget på hotellet.Gode råd og tips!

Som nevnt fikk vi nye tips og lyttet til Christel. Vi satte kursen for Noto. Det er et stykke å kjøre, men hva gjør du ikke for å oppleve en av Sicilias gamle hovedstad og masse historie. Før vi satte nesen sydover hadde vi booket et unikt hotell. Dette hotellet hadde fått topp scoore på alle anmedldeser vi sjekket. Hotellet heter Tenuta Olive Alive og hvor ofte har du opplevd at et hotell kun får 10 poeng av alle, kunne det være så bra? Vi gledet oss med litt undring.

Det ville ta i underkant av tre timer å kjøre til det nye hotellet, men om du velger å kjøre direkte fra flyplassen i Catania, da tar det ca en og en halv time, på bra veier.

Tenuta Olive Alive

Dette ble bare bedre og bedre om du sjekker på TripAdviser eller Hotels.com får de TOPP karakter hele veien. Ikke bli skremt av kjøreveien det siste stykket. Det er bare for å gjøre opplevelsen på hotellet ennå bedre!

Bassenget på Tenuta Olive Alive med utsikt til Noto (c) Ingar Næss
Bassenget på Tenuta Olive Alive med utsikt til Noto (c) Ingar Næss

Helt ærlig, dette stedet er en perle, selv om selve bygget ikke er spesielt vakkert, men atmosfæren er helt nydelig. Ta deg tid til å snakke verten og få han til å fortelle. Dette er hans drøm som har blitt virkelighet!


Spør om historien bak stedet, hvilken servering og vin du kan få ved bassenget! Transport til Noto og eller stranden. Så må dere må ikke glemme det helt nye spa-anlegget som er på hotellet! Som nevnt se gjerne på bildene på Hotels.com og få en oppfatning av rommene, som er store og fine. Badet vårt var nyoppusset og flott, sengene gode. Hyggelig enkel resepsjon og oppholdsrom. Tro det eller ei, men vi begynte og tro at de 10 poengene kunne være fortjent.


Så må jeg få rose frokosten, den var helt vidunderlig. Her fikk jeg også den beste kaffen jeg noen gang har fått til frokost! Vi spiset selvfølgelig ute og etter frokost kunne vi nyte den flotte hagen med alle skulpturene og ikke minst bassenget som bare var herlig. Om eller når vi noen gang skal til denne delen av Sicily igjen, ja da skal vi innom her. Anbefales på aller beste, – helst mer enn en natt! Husk det er bare å nyte.

Alt avhengig hvor lenge du bor her, kan du nyte hagen og bassenget på hotellet eller tar deg en tur til Lido de Noto, eller den større byen Siracusa. Vi var her tidlig på våren så vi valgte Noto både på dagtid og på kvelden. Vi ble to netter på hotellet og koste oss masse.


Dette er en flott liten by med sine severdigheter og flere gode restauranter. Alt avhengig hva du gjør på dagtid om du ikke bare nyter hagen og bassenget på hotellet eller tar deg en tur til Lido de Noto, eller den større byen Siracusa.


Så til Noto.

Dette sier Wikipedia: Noto er en by og kommune i provinsen Syracuse, Sicilia, Italia. Det ligger 32 kilometer sørvest for byen Syracuse ved foten av Iblean-fjellene. Det gir sitt navn til området rundt Val di Noto. I 2002 ble Noto og kirken erklært til UNESCOs verdensarvliste.

Vi ble to netter på hotellet og koste oss masse.

Klikk for litt historie fra Noto, om du har lyst.

Siracusa neste stopp.

Etter to netter i Noto tok vi turen videre til nytt et hotell i særklasse, litt nærmere Siracusa.


Så tok vi turen videre til nytt et hotell i særklasse, litt nærmere Siracusa.

Hovedgrunnen var at vi ønsket noen dager med ro og bare nyte og benytte ettermiddag og kveld i gamlebyen i Siricusa.


Siracusa neste stopp. Etter to netter i Noto tok vi turen videre til nytt et hotell i særklasse, litt nærmere Siracusa.

Etter to netter i Noto tok vi turen videre til nytt et hotell i særklasse, litt nærmere Siracusa. , ligger i en tidligere adelsmannsbolig ca en km fra Arenella-stranden og syv km fra sentrum av Siracusa. Dette er et elegant 4-stjerners hotell som ligger på Plemmirio-halvøya. Hotellet tilbyr gratis sykler, spa, botaniske hage og 2 utendørsbassenger. Rommene er stilfullt innredet.

Vi benyttet oss av hotellets restaurant en kveld og Hibiscus, som den het, serverer en blanding av siciliansk og gourmetmat og med et omfattende vinkart, noe de var stolte av.

Maten var kjempe god og endelig fikk jeg en nydelig Siciliansk rødvin, dette hadde jeg ventet lenge på. Bakgrunnen til dette var at flere av mine venner fortalte at når de går innom Taxfree på Gardermoen ser de etter nettopp Sicilianske viner, etter denne opplevelsen skal jeg også forsøke meg på det!


Ellers var frokosten bra med en kontinental/italiensk buffé med økologiske råvarer. Noe å glede seg til hver morgen.


For dere som er interesert i strender tilbys det transport til strendene Arenella, Fanusa og Plemmirio. (mai til oktober)


Siracusa

Siracusa er en av de mest spennende byene på Sicilia for den som er interessert i arkeologi og antikkens historie. Siracusa ble grunnlagt som koloni av grekere fra Korint i år 734 eller 733 før Kristus. De slo seg ned på den lille øya Ortygia – i dag en landtunge forbundet med broer til fastlandet, som omfatter gamlebyen Ortigia. Siracusa har også en hel bydel på fastlandet, Parco Archaeologico, som utelukkende er viet romerske og tidlig-kristne fortidsminner. Siracusa er oppført på Unescos liste over Verdensarven.


Vi koste oss i gamlebyen, med sine trange smug og store torg. Masser av småbutikker og restauranter, kafeer og barer. Kunstnere som presenrerer sine egne verker og alle de andre som forsøker å selge deg kreative minner.

Igjen ikke undervurder viktigheten av å bestille om du skal på de beste restaurantene og husk et siciliensk mat er ikke det samme som italiensk. Smaken kan noen ganger litt være mer bitter enn normalt, vi fikk aldri sjekket ut hvorfor, men opplevde det noen ganger. Det samme kan gjelde vinen. Her er det spørsmål om hva du liker og ikke liker.


Dette er kun et eksempel på en type vin:

La meg få lov å gjenta litt.

Appassimento-metoden kan utføres på ulike måter. Den innebærer tørking av druer, noe som resulterer i fyldige, konsentrerte viner med noe restsødme. Og det er her spørsmålet dukker opp: Hvem var først – Veneto eller Sicilia? Og kanskje enda viktigere: hva er forskjellen på disse – og hva blir best? I den Italienske nordøstlige regionen Veneto høstes druene ved optimal modning og spres forsiktig utover store brett. Brettene plasseres oppover i et hyllesystem og her blir druene overlatt til seg selv – nå skal de tørke.

Klikk på pilen og les mer om denne vinbeskrivelsen


Litt fakta: Fly til Sicila – vi valgte Catania med Norwegian. Det går også fly til Palermo.
Jeg tror: Jeg tror Sicilia blir bedre om du har vært der noen ganger og lært knepene på hva som smaker best og hvor du koser deg mest.


Jeg tror du vil ha glede av denne ruten og så kanskje lande i Palermo på neste tur, det skal jeg i løpet av 2023.

Siste innlegg

Se alle

1件のコメント


Fra Facebook:

Ingrid Stevenson Forfatter: Ingar Næss Tusen takk for at du deler Fantastiske tips. Kunne reist i de sporene..

Reisetips: Sicilia, mer enn The Godfather!

いいね!
bottom of page