top of page

Reisetips for golfere. Spania, Elvira , Santa Maria Golf and Country Club.

Oppdatert: 17. sep. 2022

På Coste del Sole finner du mer enn 50 golfbaner har skal du få en liten presentasjon av Santa Maria Golf som ligger på Elviria, 10km fra Marbella.

scdcd


Golfbanene på solkysten trekker tusener av nordmenn hver år. Det er kanskje ikke så rart når det er nær 30 banener bare rundt Marbella. I tillegg skinner solen nesten hver dag og temperaturen er sjelden dårligere enn en gjennomsnittlig norsk sommer.

Tekst og foto Ingar Næss


Er det første gangen du planlegger en tur til Spania for å spille golf er det nok av baner å velge mellom. Det er ikke så rart at dette området har fått navnet Costa del Golf «golfkysten». Totalt finnes det rundt 50 baner her om du utvider med noen mil fra Marbela.

For å få beste mulig utbytte av turen lønner det seg å sjekke litt hvor du ønsker å spille.  Et tips er å benytte deg av et eller flere av rabatt-tilbudene som finnes.

Den nordiske klubben Golfisolen.eu tilbyr både turneringer og rabatter for sine medlemmer.  Du kan også forsøke golfspain.com, her finner du flere gode rabatter på mange baner. Bor du på hotell, spør i resepsjonen for her er det penger å spare.


De feste velger områdene rundt Marbella for å kombinere golfen med sol og et hyggelig uteliv. God mat og god vin er lett å finne overalt, men de beste tipsene får du her på Reis. Det å ta seg en tur på strandpromenade etter golfrunden er alltid hyggelig, enten du skal spise lunsj eller bare titte litt.


Tippeklubben Tippet ogTapt.


Mens jeg selv går og rusler på strandpromenaden og tar noen bilder, hører jeg stemningsfulle norske stemmer, denne gangen kom latteren fra en gjeng med glade gutter. De kaster armene rett i været og smiler når jeg retter kamera mot dem.

Jeg presenterer meg kort og får vite at dette er den «kjente» tippeklubben, Tippet og Tapt fra Ytere Enebakk. Jeg lurer på hvordan tippingen har gått og de fortalte at de hadde vunnet nesten førti tusen! På spørsmål om de hadde levde opp til navnet  bekrefte de dette, med et rungende JA! Hvor mye de hadde tapt ville de ikke svare på. På spørsmålet om hvorfor de valgte Marbella var svaret enkelt. Det er kort vei fra Norge og alt det en guttetur trenger, om jeg skal tolke alle svarene.

De gledet seg til neste dag for da skulle de skulle spille en uformell konkurranse med en rekke andre nordmenn.

Et av deres favoritt-tips var Santa Maria Golf. Dette er en vel etablert bane med et hyggelig miljø. Jeg kan også bekrefte at Santa Maria er en flott golfbane, med fine fairwayer som det går an å kose seg på, selv om banen absolutte har sine utfordringer.Santa Maria en spennende golfbane med historie! Alt begynte på 90-tallet da en liten gruppe spanske golfere og investorer bestemte seg for å bygge en bane. De så etter et område som var stort nok til en 18-hulls golfbane og til en liten boligutvikling. Området de valgte ble ansett for å være svært tiltalende, med en fantastisk utsikt over både fjellene og havet. Tilgangen fra hovedveien langs kysten var meget god og motorveien, litt lengere nord, forbedret tilgjengeligheten ytterligere. En annen viktig vurdering var nærheten til den internasjonale flyplassen og kort flyreise fra de fleste stotre europeiske hovedstedene.


Santa Maria, klubbhus

Etterspørselen etter golf var allerede tidlig på 90-tallet var stigende. Dette gjaldt ikke mist i det britiske markedet, men også  det tyske, skandinaviske og spanske marked var klar for denne sporten. En god iakttakelse allerede på det tidspunktet.


Santa María Golf regnes for å være en av de best ivaretatte golfbanene fra denne første tiden på Costa del Sol. Den sentrale beliggenhet med mindre enn 200 meter fra en av de beste strendene i Marbella var også viktig.

Banen ble åpnet slik vi kjenner den dag i november 1996 med et flott klubbhus med alle nødvendige fasiliteter.Santa Maria er en bane med spennende utfordringer og som tidligere sagt omgitt av flott natur og utsikt, men allerede på hull en forstår du at her må du spille smart.Hull nr 1

Denne flotte dagen i oktober, møter jeg glade norske golfere fra Oslo området. Her var stemningen på topp og de fortalte at de hadde spilt banen mange ganger og gledet seg alltid til å komme tilbake.

Det gjør også eieren av Restauranten The Orange Tree, han arrangerer nemlig en golfturnering på Santa Maria hver mandag. Så når du besøker hans restaurant på Appelsintorget i Gamlebyen i Marbella, er det bare å ta en golfprat med Frank. Du vil aldri være i tvil hvem han er. Kanskje dere ender opp med å spille sammen når du legger turen til Marbella.


Hull nr 9

Santa Maria er en spennende bane hvor du får utfordret din golf, ikke minst når dukommer til hull nr 9. Her får du  gleden av et fott designete hull hvor du møter et stort vannhinder før du skal opp en «dogleg» venstre.


Hull 10 er også et flott og utfordrende hull fra ca 50m over vannhindret finner du tee stedet.

På hull 15,

som er et utfordrende par 3 hull, får du nok en liten utfordring. Her ser du også nærheten til bebyggelse rundt banen.

Når du nå kommer til hull 18 ser du klubbhuset med sin hyggelige restaurant. Da er det bare å slå langt og rett. Jeg har kun 70m igjen på det 18 hullet når jeg skal slå slage to. Totalt 32 poeng og med det takker jeg for min runde!

Om du gar lyst på en kopp kaffe og noe og spise er du velkommen på klubbens restaurant. Her har du også flott utsikt både utover hull 1 og hull 18.


Jeg anbefaler Santa Maria Golf! Husk du vil alltid ha mer igjen for å gå minst to runder, slik at du får med deg fordelene med å ha spilt banen og kjenner dens utfordringer.


Lykke til på din runde på Santa Maria. 

Travel tips for golfers, when in Spain, Marbella, Elvira. Explore

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page