top of page

Reisetips: Spania, Ronda er virkelig verdt et besøk.

Oppdatert: 29. mar.

Ronda er en spennende by med spennende historie, kun nitti minutters kjøretur fra Marbella. Ronda er kanskje mest kjent for sin dramatiske beliggenhet på kanten av en dyp kløft . Her skal du få noen gode reisetips og "must-see" opplevelser om du ønsker å ta turen hit opp . Dette er absolutt en positiv anbefaling som jeg er sikker på du vil sette pris på. Mitt besøk var i slutten av mars, med flott temperatur og ikke for mange turister.

(tekst og foto Ingar Næss)

Den ikoniske broen Puente Nuevo

Viktig tips:

For å finne frem til gamlebyen er den enkleste måten å søke "parking ronda" på kartfunksjonen på telefon, med det søket er du innenfor bymuren! Her er det også parkeringsmuligheter. Det er ikke langt å gå til severdighetene.

Anbefaling:

NB! Om du har tid, ta en overnatting, slik at du har tid nok til å oppleve alle severdighetene!


Her har du noen "Must-See" opplevelser du må se i Ronda.

Puente Nuevo!

Denne imponerende broen som spenner over El Tajo-kløften er et ikonisk symbol for byen. Den ble bygget på 1700-tallet og tilbyr spektakulære utsikter over kløften og landskapet rundt. Jeg må være helt ærlig, jeg hadde aldri trodd denne kløften var så spektakulær som den faktisk er i virkeligheten. Når du står og titter ned, hold godt på mobilen, det er langt ned. Den mest spektakulære siden er nok den som vender mot øst. Det finnes også et museum som viser historien til dette flotte byggverket. Museet er plassert inne i broen og tilbyr et innblikk i broens fascinerende historie og konstruksjon. Utstillingen er fordelt på flere nivåer og belyser den komplekse byggeprosessen fra 1759 til 1793, samt broens viktige rolle i Rondas utvikling. Du kan videre utforske historiske detaljer og dramatiske fortellinger knyttet til broens fortid, inkludert dens tid som fengsel og henrettelses sted. Du får også en enestående utsikt over kløften og det omkringliggende landskapet, som gjør besøket til en annerledes opplevelse.


Om du ønsker å lese litt om historien til denne unike broen, klikk på pilen/linken i avsnittet under her:

Puente Nuevo, som betyr "Ny Bro" på spansk, er en av de mest slående og gjenkjennelige arkitektoniske landemerkene i Ronda, en historisk by i det sørlige Spania.La Ciudad 

La Ciudad, eller den gamle bydelen av Ronda, er hjertet av byens historie og sjarm. Denne delen av byen dateres tilbake til maurernes tid i Spania, og mange av strukturene og gatene reflekterer denne rike historiske arven. Klikk på pilen/linken under for å lese om historien til denne byen som strekker seg tilbake til 700tallet.La Ciudad ligger på den østlige siden av El Tajo-kløften, som er dramatisk delt av Puente Nuevo, broen som knytter den gamle bydelen til den nyere delen av byen.


Plaza de Toros 

Denne delen av historien kjenner nok de færreste til. Plaza de Toros er en av de eldste og mest ærverdige tyrefekter arenaene i Spania. Selv om du ikke er fan av tyrefekting, er dette museumet interessant å utforske for å lære litt om tyrefektingens historie og byggets arkitektur. For å lese om den spennende endringen fra hest og lanse, til matadorenes fotkamp mot oksene med den røde kappen. Klikk og les historien underHer i denne arenaen ble den røde kappens ide født. Denne historiske arenaen ble bygget i 1785 av arkitekten José Martin de Aldehuela, som også stod bak konstruksjonen av Puente Nuevo, et annet ikonisk landemerke i Ronda. Klikk på pilen for å lese mer.


Baños Árabes 

Baños Árabes i Ronda er et fascinerende del av byens rike muslimske arv. Disse arabiske badene, datert tilbake til det 13. og 14. århundre, er blant de best bevarte eksemplene på sitt slag i Spania. De ligger i byens gamle jødiske kvarter, og representerer et viktig aspekt av det daglige livet i den muslimske perioden.

Konstruksjonen av badene reflekterer den tradisjonelle islamske arkitekturen, med typiske elementer som buede tak, stjerneformede åpninger for lys, og vannsystemer designet for å sikre renhet og hygienisk omsorg.


Disse badene tjente ikke bare hygieniske formål, men var også sosiale samlingssteder der mennesker fra forskjellige samfunnslag kunne møtes og utveksle nyheter. I dag er dette et verdifullt vindu til fortiden og tilbyr et vitnesbyrd om den kulturelle og arkitektoniske rikdommen som preget Al-Andalus, det muslimske Spania.

Vi rakk dessverre ikke å besøke dette fantastiske historiske anlegget.


Jardines de Cuenca

Hengende hager som tilbyr fantastisk utsikt over kløften og byen. Et perfekt sted for en rolig ettermiddagsvandring.


Jardines de Cuenca, eller Cuenca-hagene, er hengende hager som klamrer seg til sidene av kløften El Tajo i Ronda. Disse terrasserte hagene, anlagt langs kløftens kant, gir besøkende en unik mulighet til å vandre gjennom frodige grøntområder mens de nyter spektakulær utsikt over både kløften og byen. Hagene er oppkalt etter byen Cuenca, på grunn av likheten med dens kjente hengende hus. Anlagt for å skape et område for rekreasjon og nytelse, tilbyr Jardines de Cuenca et fredelig tilfluktssted fra byens travelhet, og er det ideelle stedet for en rolig ettermiddagsvandring, hvor man kan beundre den naturlige skjønnheten og den imponerende arkitekturen Ronda er kjent for.


Opplevelser i Ronda

Vinruter

Ronda er kjent for sine vingårder. Vurder å ta en vinrute for å besøke lokale bodegaer og smake på regionens viner. Med sin fruktbare jord og ideelle klima, har opplevd en renessanse innen vinproduksjon og er nå kjent for sine kvalitets vingårder. Byens vinruter tilbyr en enestående mulighet til å utforske denne rike vinkulturen ved å besøke lokale bodegaer. Gjester kan lære om produksjonsprosessen, fra dyrking av druer til vinmaking, og selvfølgelig smake på utvalget av viner som speiler regionens unike terroir. Disse turene gir ikke bare innsikt i kunsten bak vinproduksjon, men tilbyr også sjansen til å nyte det vakre landskapet som omgir Ronda, gjør en vinrute til en must-do opplevelse for vinelskere og alle som ønsker å dykke dypere inn i Andalucías gastronomiske arv. Finn en god guide.


Fotturer

Anbefaler turen i nærheten av kløften.

Ronda er omgitt av flott natur, og å utforske denne til fots kan gi en hyggelig opplevelse. Byen er privilegert med flere vandreveier som snor seg rundt den dramatiske kløften El Tajo og strekker seg ut i de nærliggende naturparkene.


Disse stiene tilbyr et variert landskap, fra bratte klippeutsikter til skog og rolige elvebredder. Enten du er en erfaren vandrer eller bare på utkikk etter en fredelig ettermiddagstur, vil Rondas stier oppfylle dine ønsker.


Lokal gastronomi og hyggelig overnatting.

For å fullt ut oppleve Rondas sjarm, vurder en overnatting på et av de sjarmerende hotellene som gir en følelse av byens historie og kultur. Å våkne opp til utsikten over de omkringliggende fjellene eller den dype kløften er en opplevelse i seg selv.

Det er flere hoteller som gir deg denne opplevelsen.


Når det kommer til mat, finner du noen fantastiske spisesteder som tilbyr utsikt mot Puente Nuevo og kløften som bonus.


Restaurante Arrabal 

Vi valgte denne restauranten og vi anbefaler den på det sterkeste. Her kan du kan nyte lokal gastronomi med en fantastisk utsikt som nesten tar pusten fra deg.

Prøv regionale spesialiteter som rabo de toro (oksehalesuppe), akkompagnert av et glass lokal vin, for en autentisk smak av Andalucía.

Vi valgte en enkel paella med bleksprut og kongereke, helt nydelige smaker, anbefales.


Velkommen til Restaurante Arrabal.  

Ronda er mer enn bare et stoppested; det er en destinasjon som fortjener din fulle oppmerksomhet. Enten du er fascinert av historie, kultur, gastronomi, eller bare den rene skjønnheten av naturen, vil Ronda overgå dine forventninger. Så, legg denne historiske perlen til din "bucket liste" og forbered deg på en opplevelse som vil berike din reise og etterlate varige minner.


Reiseruten fra Elvira til Ronda

Det er hovedsakelig to ruter du kan ta fra Elvira og Marbella til Ronda med bil, og begge tilbyr flotte opplevelser: Kystveien via Marbella 

Vi valgte denne ruten. Om du ikke er kjent er både Marbella og Puerto Banús hyggelige stopp for en kaffe ved marinaen, eller utforske de gamle bydelene i Marbella. (les også artikler fra gamlebyen i Marbella og flere flotte restauranter)

Det er en fin vei, men med en del svinger og kjøreturen fra Porto Bandus er ca en time, med et rolig tempo. Ikke stress og følg med på gjennomsnitts målingen som er et par steder, begge veier.

Innlandsruten via Coin og Alozaina 

Denne ruten går gjennom det andalusiske innlandet og tilbyr en mer landlig opplevelse med vakker natur og mindre landsbyer underveis. Perfekt for de som ønsker å oppleve den andalusiske landsbygda.

Hver rute har sin sjarm, så du kan velge å ta den ene opp og den andre ned for å maksimere opplevelsene på turen. Husk å sjekke lokale forhold og attraksjoner som kan være sesongavhengige eller ha spesielle åpningstider.Siste innlegg

Se alle

1 Comment


han gu
han gu
2 dager siden

一个正规的留学生代写机构应当拥有一支由资深Python编程专家组成的团队,这些专家不仅具备扎实的编程基础,还拥有丰富的项目经验和教学经验。他们应能够胜任各类Python作业的编写,无论是基础的编程练习,还是复杂的数据分析和机器学习项目。留学生代写 https://www.lunwenhui.com/ 机构应能够展示他们团队的专业背景和技术能力,例如通过展示写手的学历证书、工作经历和编程作品等。

Like
bottom of page