top of page

La Famieke en topp restaurant i Marbella! Et godt reisetips om du skal til Spania

Oppdatert: 17. sep. 2022

Noen ganger når du skal ut å spise blir det bare overraskende og herlig! Det ble det også første gangen vi besøkte La Famieke, ikke langt fra Appelsintorget i Gamlebyen i Marbella!

Plaza de los Naranjos, i gamlebyen i Marbella er en liten perle med butikker og restauranter, men litt legere opp...

Dette er den en av to artikkeler på restauranter i Marbella. hvor jeg har hatt svært god erfaring over flere år. La Famieke er en liten restaurant som ligger litt tilbaketrukket og når du passerer den, er det ikke gitt at dette er en av de aller beste restaurantene i Marbella!

Det er ikke vanskelig å finne en restaurant i dette området, men å finne de beste krever at du også har smakt deg frem. I tillegg er jo atmosfæren et viktig element og ikke minst servicen.

Når du er ute å rusler og lurer på hvor er du skal spise er det ikke lett å finne La Famieke!

Jeg har besøkt restauranten flere ganger som privat gjest. Etter vi første gangen opplevde alle de gode smakene i det vi fikk servert. Det samme kunne vi høre fra de andre gjestenes tilfredshet, som sa; hit må vi igjen og smake mer. Ja det ble minst like herlige hver gang, så derfor tørr jeg trygt anbefale denne restauranten.

Om du ikke har bestilt bord kan du kose deg på utsiden.

For å gi deg som leser litt mer ville jeg ta en prat med eirene og få litt av bakgrunnshistorien deres. Den var langt mer interessant en jeg trodde. Jeg møtte paret i det de åpnet dørene for de første gjestene og det tok ikke lang tid før jeg fikk bekreftelsen. Her var det snakk om ekte kjærlighet til mat og store krav til kvalitet i alle ledd.


Maryse og Benoit er to av de mest suksessfulle retaurantørene i Marbella.

Når kjærligheten til mat kommer fra et ektepar, som jobber sammen hver dag, må det være en bonus i et ekteskap og lykkes! Da er det kanskje ikke så rart at restauranten de driver har blitt en av de aller beste i Marbella!


Det hele startet i 1997 da eierne Maryse og Benoit kom fra Belgia på ferie til Marbella. Ikke bare var de forelsket, men ble også forelsket i Marbella. Dette er stedet vi skal etablere vår egen restaurant. Slik lød det og slik ble det noen måneder senere samme år åpnet de sin første restaurant.


Alle vet at det å starte egen virksomhet ikke er en enkel oppgave, men når innsatsen er stor og lysten til å lykkes sammen er på topp, da er alt mulig. Etter min prat med de to forstår jeg at dette faktisk var et felles prosjekt, som de sammen hadde et klart mål om å lykkes med.

I hele 14år drev de en av de mest anerkjente restaurantene i Marbella, Zo Zoi, med stor suksess. Dette hadde vært mye hardt arbeid og med mer en 20 ansatte, så vet vi at suksess har minst to sider. Maryse og Benoit valget å selge Zo Zoi og valgte å starte en mindre, men langt mer personlig restaurant.

Og det har de lykkes med, - igjen.

Interiøret vil du alltid kjenne igjen her hos Maryse og Benoit

Den personlige gløden de begge har for at gjestene skal få en optimal opplevelse, er deres beste varemerke. Etter å ha lyttet til historien deres, er det faktisk også svært lett å bli litt ekstra glad i dem også.


Menyen er full av gode retter, men spør også om dagens anbefaling

Jeg lover dere, her slurves det ikke med detaljene. Hver dag, hver gjest er like viktig og det hele starter med innkjøpene til den aktuelle menyen. Ferske råvarer er tingen og når jeg snakker med Benoit ser jeg entusiasmen i øynene hans. Han er sjefen på kjøkkenet, men det er ingen tvil om at det er Maryse som er sjefen i restauranten. Og det er vel denne respekten for hverandres ansvar, som gjør at de som ektepar faktisk får dette til å fungere. For oss som gjester opplever vi kun en ting, - profesjonalitet.

Selvfølgelig kan det ta litt tid å få servert maten når det er en liten restaurant hvor det nesten alltid er fullt av gjester, men Benoit forteller at om kort tid blir kjøkkenet større og du som gjest skal få alle fordelene. Dog anbefaler jeg at du husker å bestill bord på forhånd.


Kanskje ikke alltid så lett å lese menyen her, men personlig er den!

En ting til som er viktig, dette er stedet for mindre selskaper, ikke større enn seks personer, unntaket er om du er spesielt tidlig ute, så kanskje du får plass til åtte. Om du tenker deg om så er jo seks personer flott antall for at du få snakket med alle!

Siden jeg var her for og vekke egne minner for å skrive en fersk historie, skulle jeg få gleden av å smake, se og nyte sesongens blåskjell til forrett og en unik «fish of the day», nemlig «Skate Wing», noe jeg aldri hadde smakt tidligere. «Sesong» er et annet varemerke her og menyen skiftes løpene slik at du garanteres kun det beste råvarene.


La meg kort oppsummere dagens to retter. Først smaken av de ferske blåskjellene som fortsatt sitter i hode når jeg skriver dette noen dager senere og presentasjonen likeså. Som forrett var dette en ren nytelse og glede, som du kanskje ser på bildet. Retten var sammensatt av en rekke ingredienser for å fremheve smaken av blåskjellene. For ikke å røpe alt kunne vi kjenne og se smaker som hvitløk, sitrongress, koriander og kokosmelk for å nevne noe og smaken, den var fullkommen. Wooow!


Skate Wing, - en delikatesse

Hovedrettene på menyen til La Famieke endres som sagt med sesongene og ikke minst når råvarene er på topp. I tillegg til det hovedmenyen tilbyr, har de alltid «dagens fisk», noe som etter min erfaring, alltid er en garanti på topp råvarer og spennende smaker. Denne dagen presenterte Benoit en Skate Wing. Dette var helt nytt for meg, men en fantastisk erfaring. Både presentasjon og smakene var helt unike. Fisken ble stekt og tilbedt bl.a. med en rødvins saus med base på Rioja, kantareller, potetpure, bacon og margben. Dette må defineres som en delikatesse og nytes der etter. Når du spiser denne fisken kan du ikke skjære bitene, men du skraper fiskefilen av benene som ligger på noe som ligner et perforert papir. Kjøttet er hvitt og svært smakfullt.


Når du besøker denne restauranten og er glad i fisk, er «dagens» en anbefaling bare å takke ja til. Til slutt vil jeg også trekke frem miljøet og servicen, men husk dette er ikke et sted du går for å «fast», men med tid for kos og hygge.

Velbekomme!


Travel and restaurant tips from Marbella in Spain
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page