top of page

Reisetips Sicilia. Den beste frokosten ever!

Fikk lyst til å minne om et av mine beste hotell opplevelser, med fokus på kaffen. Tenuta Olive Alive og Noto, Sicilia!


Hva er det som gjør en frokost god, fantastisk, eller kanskje best i verden!

Etter en god natts søvn på herlige madrasser i et flott og luftig rom. En god dusj og så enkel, men god og hyggelig frokost.

Hyggelig betjening som har kun ett mål og det er at du er fornøyd. Flotte friske ingredienser og bra utvalg og så en god kopp kaffe. Wow, det er nettopp det jeg opplevde her for noen år siden. Drømmer om oppholdet og kaffen ennå, den var bare helt vidunderlig.


Nå er det din tur, god reise.


Litt enkel info om stedet og byen. Nederst finner du link til hoved artikkelen.

Tenuta Olive Alive: Tenuta Olive Alive er et sjarmerende hotell som ligger i det vakre landskapet nær Noto. Hotellet er kjent for sin rolige beliggenhet, omgitt av olivenlunder, og tilbyr en avslappende oase for besøkende. Det har komfortable rom, vennlig betjening og fasiliteter som svømmebasseng, hager og en restaurant som serverer tradisjonell siciliansk mat.

Noto: Noto er en fantastisk by som ligger sørøst på Sicilia, Italia. Byen er kjent for sin ekstraordinære barokkarkitektur, som har gitt den en plass på UNESCOs verdensarvliste. Byens historiske sentrum viser praktfulle bygninger og kirker med intrikate detaljer og dekorative fasader. Noto er også berømt for sin årlige blomsterfestival, Infiorata, hvor gatene forvandles til fargerike tepper av blomsterkunst.


Attraksjoner i Noto: Bortsett fra den bemerkelsesverdige barokkarkitekturen, byr Noto på andre attraksjoner som er verdt å utforske. Noto-katedralen (Duomo di Noto) er et betydelig landemerke kjent for sin prakt og imponerende interiør. Palazzo Ducezio er en annen arkitektonisk perle som fungerer som rådhus og tilbyr panoramautsikt fra takterrassen. I tillegg tilbyr den nærliggende naturreservatet Vendicari vakre strender, turstier og muligheter for fugletitting.


Lokalt kjøkken: Sicilia er kjent for sin deilige mat, og det gjelder også for Noto. Når du besøker området, må du smake på lokale spesialiteter som arancini (friterte risboller), cannoli (søt bakst fylt med ricotta), pasta alla Norma (pasta med aubergine og tomatsaus) og granita (en forfriskende, frossen dessert).


Her har du link til min første tur til Sicilia

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page