top of page

Reisetips kystruten fra London (utkast)

Oppdatert: 18. apr. 2023


Det er mange flotte bilturer du kan ta fra London langs kysten av England! Kanskje starte i Dover:

 1. Dover Castle: Et besøk til Dover Castle er et must. Det er en imponerende festning som har beskyttet den engelske kysten i århundrer, og det er mye å utforske inne i festningen.

 2. Dover Klippene: Hvis du er interessert i natur, så er Dover klippene vel verdt et besøk. Klippene stiger opp til 350 fot og gir deg fantastisk utsikt over havet.

 3. Beachy Head: Dette er en annen fantastisk naturskjønnhet som ligger i nærheten av Eastbourne. Det er et høyt klippeområde som gir fantastisk utsikt over kysten og er flott for fotturer og piknik.

 4. Seven Sisters: Hvis du er glad i turer, kan du vurdere en tur langs Seven Sisters, som er en rekke kalksteinsklipper og bukter som ligger øst for Seaford. Det er en av de mest populære turstiene langs Sørkysten.

 5. Brighton: Dette er en av de mest kjente byene langs Sørkysten og ligger ikke langt fra Eastbourne. Brighton har mye å tilby, inkludert en vakker strandpromenade, fantastiske restauranter og barer, og historiske attraksjoner som Royal Pavilion.

 6. Hastings: En annen interessant by å besøke langs Sørkysten er Hastings, som er kjent for sin gamle bydel, Hastings Castle og sin fiskerihavn. Du kan også ta en tur på Hastings Pier eller besøke den lokale kunstmuseet.

 7. Rye: En sjarmerende liten by som ligger nær Hastings er Rye. Byen har en gammel verden sjarm med brosteinsgater, historiske hus og butikker. Det er også flott for spaserturer langs elven og å utforske de lokale butikkene og restaurantene.

Dette kan være en alternativ rute:

 1. South Downs Way: Ta en tur langs den vakre South Downs Way fra Winchester til Eastbourne. Ruten går gjennom pittoreske landsbyer og over åser med fantastisk utsikt over den engelske kanalen.

 2. The Jurassic Coast: Utforsk den UNESCO-listede Jurassic Coast fra Exmouth til Studland Bay. Ruten tar deg langs krittsteinsklippene i Dorset og gir deg muligheten til å besøke historiske steder som Durdle Door og Lulworth Cove.

 3. The Cotswolds: Kjør gjennom den vakre Cotswolds regionen, kjent for sine pittoreske landsbyer, gamle herregårder og grønne åser. Start fra Cirencester og kjør til Stratford-upon-Avon, og nyt underveis flotte utsikter og steder.

 4. Kent Coast: Kjør langs kysten av Kent, også kjent som "The Garden of England". Besøk steder som Canterbury, Whitstable, og Dover, og nyt utsikten over de hvite klippene og den engelske kanal.

 5. Ta en avstikker tilbake til London. Bath og Oxford er to flotte historiske byer i England, og det er absolutt verdt å besøke dem hvis du har tid. Her er noen tips og anbefalinger:


Uansett hvilken rute du velger, sørg for å ta pauser underveis for å utforske steder og landskap langs veien, samt prøve lokale mat og drikke. Det er mye å oppdage langs kysten av England, og en biltur gir deg frihet til å utforske alt i ditt eget tempo!


Absolutt! Her er noen tips for å få mest mulig ut av overnattingen i disse byene:

 1. Dover: Dover Castle er et must-see, med fantastisk utsikt over byen og havnen. En tur på Dover White Cliffs er også anbefalt. For overnatting kan du sjekke ut Castle House eller The White Cliffs Hotel.

 2. Eastbourne: Den lange strandpromenaden er flott for en spasertur, og Beachy Head er et populært sted å gå turer. Sovereign Harbour er også verdt et besøk. The Grand Hotel og The View Hotel er to fine alternativer for overnatting.

 3. Brighton: Brighton Palace Pier og The Royal Pavilion er to populære turistattraksjoner, og The Lanes er en fantastisk gate for shopping og mat. For overnatting kan du sjekke ut Hilton Brighton Metropole eller Hotel du Vin Brighton.

 4. Poole: Brownsea Island, hjemmet til de sjeldne røde ekornene, er et fantastisk sted å besøke. Sandbankene er også flotte for en dag på stranden. The Haven Hotel og The Sandbanks Hotel er to gode valg for overnatting.

 5. Bath: De romerske badene og Bath Abbey er to must-sees i Bath. Et besøk på The Jane Austen Centre er også anbefalt. For overnatting kan du sjekke ut The Gainsborough Bath Spa eller The Royal Crescent Hotel & Spa.

 6. Oxford: Oxford University, med dens ikoniske bygninger og biblioteker, er et fantastisk sted å utforske. Ashmolean Museum er også verdt et besøk. For overnatting kan du sjekke ut Old Bank Hotel eller Malmaison Oxford.


Absolutt! Her er noen anbefalte vertshus og hoteller i disse byene:

 1. Dover:

 • The White Cliffs Hotel (Hotell)

 • Castle House (Hotell)

 • The Five Bells Inn (Vertshus)

 1. Eastbourne:

 • The Grand Hotel (Hotell)

 • The View Hotel (Hotell)

 • The Lamb Inn (Vertshus)

 1. Brighton:

 • Hilton Brighton Metropole (Hotell)

 • Hotel du Vin Brighton (Hotell)

 • The Black Lion Inn (Vertshus)

 1. Poole:

 • The Haven Hotel (Hotell)

 • The Sandbanks Hotel (Hotell)

 • The Antelope Inn (Vertshus)

 1. Bath:

 • The Gainsborough Bath Spa (Hotell)

 • The Royal Crescent Hotel & Spa (Hotell)

 • The Marlborough Tavern (Vertshus)

 1. Oxford:

 • Old Bank Hotel (Hotell)

 • Malmaison Oxford (Hotell)

 • The Perch Inn (Vertshus)

Alle disse alternativene har god beliggenhet og er kjent for sin gode service og komfortable rom. Uansett om du velger et hotell eller vertshus, vil du definitivt ha et flott opphold i disse vakre byene


Kommer mer - send meg spørsmål og eller tips som kan hjelpe oss med å lage denne ennå bedre, ja mye bedre.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page