top of page

Reisetips Firenze, museer, mat og drikke, overnatting og opplevelser.

Spennende reiseopplevelse i Firenze

Visit Firenze

En spennende reiseopplevelse i Firenze kan være å besøke Uffizi-galleriet, som er et av de mest berømte kunstmuseene i verden. Galleriet har en omfattende samling av italiensk renessansekunst, inkludert verk av Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci og mange flere.

Et annet sted du kan besøke er Piazzale Michelangelo, som er en åpen plass på en høyde med en fantastisk panoramautsikt over byen. Her kan du beundre den vakre arkitekturen og ta flotte bilder av Firenze.

Du kan også utforske byens historie ved å besøke Duomo-katedralen og Giotto's klokketårn, som begge er imponerende eksempler på gotisk arkitektur. I tillegg kan du ta en spasertur langs elven Arno og nyte den vakre utsikten over byen fra broene.

En annen spennende opplevelse er å prøve den lokale maten og vinen. Firenze er kjent for sitt enkle og velsmakende toskanske kjøkken, og det er mange restauranter og vinbarer hvor du kan nyte lokale spesialiteter som bistecca alla fiorentina, ribollita og ikke minst den herlige vinen fra de mange Chianti vingårdene.

Til slutt kan du avslutte dagen med å se solnedgangen fra Piazzale Michelangelo, som er et fantastisk syn og en perfekt avslutning på en minneverdig dag i Firenze.


10 ukjente tips i Firenze

Her er 10 tips for å oppleve noen mindre kjente sider av Firenze:

 1. Besøk San Miniato al Monte-kirken: Dette er en vakker romansk kirke som ligger på en høyde over byen. Her kan du se vakre mosaikker og få en fantastisk utsikt over Firenze.

 2. Utforsk Oltrarno-distriktet: Dette er et mindre kjent område i Firenze, på den andre siden av elven Arno. Her finner du sjarmerende smug og butikker som selger håndlagde varer og kunst.

 3. Besøk Santa Croce-kirken: Dette er en imponerende gotisk kirke med vakre fresker og gravmonumenter for mange berømte italienere, inkludert Michelangelo og Galileo Galilei.

 4. Se et operashow på St. Mark's Anglican Church: Denne anglikanske kirken i Firenze har et operahus som regelmessig har forestillinger med talentfulle operasangere.

 5. Ta en matlagingskurs: Lær å lage tradisjonelle toskanske retter som pasta og bruschetta fra lokale kokker.

 6. Besøk Bardini-hagen: Dette er en vakker hage som ligger i nærheten av Boboli-hagen, men er mindre overfylt og gir en fantastisk utsikt over byen.

 7. Utforsk Mercato Sant'Ambrogio: Dette er et lokalt marked hvor du kan kjøpe ferske råvarer og smake på lokale spesialiteter.

 8. Gå på en vinsmakingstur i Chianti: Chianti-området rundt Firenze er kjent for sin vinproduksjon, og du kan ta en tur for å besøke lokale vingårder og smake på de forskjellige vinene.

 9. Besøk Museo Galileo: Dette museet er dedikert til Galileo Galilei og hans vitenskapelige bidrag. Her kan du se originale instrumenter og eksperimenter.

 10. Dra på en sykkeltur rundt Firenze: Lei en sykkel og utforsk byen på to hjul, og besøk steder som Piazza della Signoria og Ponte Vecchio.

Når på dagen er det best å besøke museene i Firenze


Det er best å besøke museene i Firenze tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Dette er tider på dagen når det er færre besøkende, og køene vil være kortere. Museene i Firenze kan bli overfylt i løpet av dagen, spesielt i høysesongen, og dette kan føre til lange ventetider for å komme inn. Hvis du besøker museer som Uffizi-galleriet eller Accademia-galleriet, som er spesielt populære og besøkt, kan det være lurt å bestille billetter på forhånd for å unngå lange køer.


Det er også verdt å merke seg at noen museer har lengre åpningstider på bestemte dager i uken, så det kan være lurt å sjekke åpningstidene på forhånd og planlegge besøket deretter. Hvis du besøker museene i løpet av høysesongen, kan det også være lurt å vurdere å besøke dem midt i uken, da det vanligvis er færre turister på denne tiden. Dette kan hjelpe deg med å unngå større folkemengder og gjøre besøket ditt mer behagelig og avslappende.

Hva er de viktigste museene i Firenze

Firenze er kjent for å ha noen av de mest imponerende og verdifulle kunstsamlingene i verden, og byen har en rik historie som senter for kunst og kultur. Her er noen av de viktigste museene i Firenze:

 1. Uffizi-galleriet: Dette er et av de mest berømte kunstmuseene i verden og har en av de største samlingene av renessansekunst. Her kan du se verk av kunstnere som Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli og Caravaggio.

 2. Accademia-galleriet: Dette museet er mest kjent for å huse Michelangelos skulptur av David, som er en av de mest kjente kunstverkene i verden.

 3. Palazzo Pitti: Dette er et av de største museumskompleksene i Firenze og huser flere forskjellige museer og samlinger, inkludert Palatina-galleriet og Boboli-hagene.

 4. Bargello-museet: Dette er et museum dedikert til italiensk renessanse- og barokkunst og har en stor samling skulpturer og smykker.

 5. Museo dell'Opera del Duomo: Dette museet er dedikert til katedralen i Firenze og har en samling av skulpturer, malerier og gjenstander fra katedralen.

 6. Museo Galileo: Dette museet er dedikert til den vitenskapelige arven til Galileo Galilei, og huser originale instrumenter og eksperimenter.

 7. Museo di San Marco: Dette museet er dedikert til San Marco-klosteret og har en samling av fresker og malerier av Fra Angelico.

 8. Cenacolo di Ognissanti: Dette er et mindre kjent museum som huser en freske av The Last Supper av Domenico Ghirlandaio.

Alle disse museene er vel verdt et besøk og gir en dypere forståelse av Firenzes rike kultur og kunsthistorie.


De beste restaurantene i Firenze

Firenze har et fantastisk utvalg av restauranter som tilbyr deilige lokale retter og internasjonale spesialiteter. Her er noen av de beste restaurantene i Firenze:

 1. Trattoria Mario: Dette er en autentisk toskansk restaurant som serverer deilige hjemmelagde pastaretter, supper og biff. Stedet er kjent for sin rustikke atmosfære og vennlige service.

 2. Osteria Santo Spirito: Dette er en liten og koselig restaurant som serverer tradisjonell toskansk mat og vin. Stedet er kjent for sin ferske pasta og deilige kjøttretter.

 3. La Giostra: Dette er en elegant og romantisk restaurant som serverer gourmetmat med en moderne vri. Stedet har en flott atmosfære og en omfattende vinliste.

 4. Mercato Centrale: Dette er et matmarked med mange små boder som serverer lokale spesialiteter, fersk sjømat, pizza, pasta og mer. Stedet er ideelt for en uformell lunsj eller middag med venner og familie.

 5. Enoteca Pinchiorri: Dette er en Michelin-stjerne restaurant som serverer eksklusiv gourmetmat og fantastiske viner fra hele Italia. Stedet er kjent for sin elegante atmosfære og førsteklasses service.

 6. Il Santo Bevitore: Dette er en annen fantastisk toskansk restaurant som serverer ferske råvarer og deilige lokale spesialiteter. Stedet har en hyggelig atmosfære og en omfattende vinliste.

 7. All'Antico Vinaio: Dette er en av de beste stedene å prøve de berømte toskanske sandwichene. Stedet har en uformell og livlig atmosfære og er ideelt for en rask lunsj eller en matbit på farten.

 8. La Cucina del Garga: Dette er en familiedrevet restaurant som serverer autentisk toskansk mat og er kjent for sine kreative og smakfulle retter. Stedet har en varm og innbydende atmosfære.

Alle disse restaurantene har noe spesielt å tilby, enten det er autentisk toskansk mat, gourmetopplevelser eller avslappet atmosfære.Gode overnattings steder med høy verdi til lav pris i Firenze

Firenze har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer til ulike budsjett og preferanser. Her er noen gode overnattingssteder med høy verdi til lav pris i Firenze:

 1. Hotel della Signoria: Dette hotellet ligger i hjertet av Firenze, og tilbyr elegante og komfortable rom til en rimelig pris. Stedet er perfekt for reisende som ønsker å bo sentralt og utforske byen til fots.

 2. Hotel Santa Maria Novella: Dette hotellet ligger i nærheten av togstasjonen i Firenze, og tilbyr moderne og komfortable rom til en rimelig pris. Stedet er ideelt for reisende som ønsker å utforske byen og områdene rundt Firenze.

 3. Hotel Paris: Dette hotellet ligger i en historisk bygning nær Duomo, og tilbyr en god valuta for pengene. Stedet har komfortable rom og en hyggelig atmosfære.

 4. Hotel Casci: Dette hotellet ligger i nærheten av San Lorenzo-markedet og tilbyr en god valuta for pengene. Stedet har komfortable rom og en innbydende atmosfære.

 5. Hotel Croce di Malta: Dette hotellet ligger i nærheten av Santa Maria Novella og tilbyr romslige og komfortable rom til en rimelig pris. Stedet har også en flott hage hvor du kan slappe av etter en dag med sightseeing.

 6. Hostel Archi Rossi: Dette er et populært vandrerhjem som tilbyr enkel og rimelig overnatting i hjertet av Firenze. Stedet har komfortable fellesområder og en omfattende liste over aktiviteter og arrangementer.

 7. Hotel Lombardia: Dette hotellet ligger i nærheten av Duomo, og tilbyr en god valuta for pengene. Stedet har enkel og rimelig innkvartering og en hyggelig atmosfære.

Alle disse overnattingsstedene tilbyr en god verdi for pengene og gir en komfortabel base for å utforske Firenze.


De beste hotellene i Firenze

Firenze har mange hoteller som tilbyr luksuriøs og elegant innkvartering for turister. Her er noen av de beste hotellene i Firenze:

 1. Four Seasons Hotel Firenze: Dette luksuriøse hotellet ligger i en tidligere renessansevilla, og tilbyr fantastisk utsikt over hagen og byen. Hotellet har en stor utendørsbasseng, en velværeavdeling og gourmetrestauranter.

 2. Hotel Brunelleschi: Dette femstjernershotellet ligger i hjertet av Firenze, og har en fantastisk utsikt over byen. Hotellet har elegante rom med antikke møbler og kunstverk, gourmetrestauranter og en takterrasse med 360-graders utsikt over byen.

 3. Belmond Villa San Michele: Dette eksklusive hotellet ligger i et tidligere kloster fra det 15. århundre, og tilbyr fantastisk utsikt over Firenze. Hotellet har en stor hage, et utendørsbasseng, gourmetrestauranter og en spa-avdeling.

 4. St. Regis Florence: Dette luksuriøse hotellet ligger i en historisk bygning fra det 15. århundre, og tilbyr elegante og romslige rom med utsikt over byen. Hotellet har en stor spa-avdeling, gourmetrestauranter og en velkomstservice med hest og vogn.

 5. Portrait Firenze: Dette femstjernershotellet ligger i en historisk bygning med utsikt over Ponte Vecchio, og tilbyr luksuriøse og elegante rom. Hotellet har en takterrasse med utsikt over byen, en spa-avdeling og en gourmetrestaurant.

 6. J.K. Place Firenze: Dette boutiquehotellet ligger i en historisk bygning i hjertet av Firenze, og tilbyr elegant og personlig innkvartering. Hotellet har en stor hage, en terrasse med utsikt over byen og en gourmetrestaurant.

Alle disse hotellene gir en førsteklasses opplevelse av Firenze, med luksuriøse fasiliteter og komfortable innkvarteringer.


Litt om Toscanse vintyper.

Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano er alle berømte viner fra Toscana-regionen i Italia. Chianti er en rødvin som er laget av Sangiovese-druer og som er oppkalt etter Chianti-området i Toscana. Chianti-viner er kjent for sin fruktighet, syrlighet og tanniner, og de kan ha en delikat smak av kirsebær, jordbær, lær og krydder.

Brunello di Montalcino er en annen rødvin som også er laget av Sangiovese-druer, men som kommer fra Montalcino-området i Toscana. Denne vinen er kjent for sin kraftige og komplekse smak, og den kan ha toner av kirsebær, tobakk, sjokolade og krydder.

Vino Nobile di Montepulciano er også en rødvin som kommer fra Toscana, men den er laget av en annen druetype som kalles Prugnolo Gentile. Denne vinen er kjent for sin komplekse smak og aroma, og den kan ha toner av mørke bær, sjokolade, lær og tobakk.

Disse vinene er anerkjent som noen av de beste vinene fra Italia og er verdt å prøve hvis du besøker Toscana-regionen.Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page