top of page

Reisetips England: I Dovers Magiske Favn!


Bli med til rundtur i det sørligste av England, Dover!

Ved den sørlige kysten av England, der det Azur blå havet i Den engelske kanal møter de ruvende klippene som vokter sine kyster, ligger et sted av uovertruffen skjønnhet og historisk betydning - Dover. En by som er gjennomsyret av århundrer med fengslende fortellinger, står Dover stolt som et levende vitnesbyrd om den rike fortiden som fortsetter å veve sin magi inn i nåtiden.


Alle bilder er tatt med iPhone 14Pro (c) Ingar Næss
Velkommen til The White Cliffs of Dover!

Dover trekker besøkende fra alle verdens hjørner, ikke bare som et reisemål, men det er en fordypning i en levende, pustende historie som har satt et uforglemmelig preg på tidens kronikker. Fra de ikoniske Hvite Klippene som reiser seg majestetisk fra kystlinjen, lokkende reisende med sitt kritthvite forføreriske drag, til den middelalderske perlen som er Dover Castle, som troner uovervinnelig over byen, avdekker hvert skritt tatt innenfor disse gamle murene lag på lag av en fengslende fortelling.


Litt mer innledning for deg som vil ha med mest mulig - klikk på pilen til venstre

Rundreise i Sør-England


For meg er dette en liten drøm som bare har vokst seg frem gjennom årene og med som med temperaturene frisk i mente fra sommeren 2022, når Sør-Italia var på hovedprogrammet, var dette en enkel beslutning. Langtidsvarselet var som en vanlig norsk sommer, litt sol, litt regn og overskyet, men hvor mye ville kun turen fortelle.

England er jo noe vi alle har en eller flere relasjoner til, men for å lære litt på egenhånd besluttet jeg at Dover var startstedet på en liten rundreise i Sør-England.


Jeg har vært i London og litt i området rundt, men ikke på landsbygden. Venstrekjøring skulle også utforskes, på så vel smale veier og postmann Pat veier som egentlig er nesten bare en fil. Her er tipset, ha fullforsikret bilen, for sannsynligheten for at du kan bli presset litt lengere til venstre enn planlagt er stor. Så tenk deg nøye om hvilke veier du skal prioritere om du er på en rundreise.


Tips!

Det er alltid smart å sjekke om du kan bestille omvisning slik at du kan unngå køer, for det er det, men selvfølgelig ikke alltid.

Utsikt mot havnen i Dover

Dover!

Dover, en sjarmerende kystby i sørøstlige England, byr på en opplevelse som kombinerer natur, kultur og historie på en enestående måte. Her er noen få men viktige opplevelser du bør utforske nærmere når du besøker De Hvite Klippene i Dover.


Naturskjønnhet - The white cliffs of Dover:

De Hvite Klippene i Dover er en naturskjønnhet uten sidestykke. Den flotte hvite kalksteinsformasjonen som stiger dramatisk opp fra klart, turkisblått havvann og som skaper et spektakulært syn, ja den er faktisk like imponerende syn som på film, men det er noe annet å oppleve det selv, som alltid.Ta deg tid til å spasere langs klippene og nyt den forfriskende havbrisen og de fantastiske panoramautsiktene. Klippene er også hjem til en mangfoldig flora og fauna, så naturinteresserte vil finne mye å beundre her.

For de som elsker naturen og fysisk aktivitet, er kystnære vandreturer en flott måte å utforske området nærmere. Det finnes flere stier langs klippene som tar deg gjennom variert terreng og gir deg muligheten til å oppleve klippene fra ulike vinkler. Du kan også støte på lokale dyreliv og planter underveis.


South Foreland Lighthouse:

Et besøk til De Hvite Klippene i Dover er ikke komplett uten å utforske South Foreland Lighthouse. Dette historiske fyret er kjent for å være det første stedet der en telegrafkabel ble koblet mellom England og Frankrike på 1800-tallet. Ta en omvisning på fyret, lær om dets betydning og nyt en fantastisk utsikt over klippene og havet fra fyrets topp. Det er ca 20 minutter vestover fra slottet og kippene øst i Dover


Dover Castle:

Dette var faktisk veldig flott, rent og hyggelig besøk.

Dover Castle (c) Ingar Næss

Dover Castle, som troner over klippene, er en ikonisk historisk attraksjon som har overlevd gjennom århundrene. Slottet har spilt en viktig rolle i Englands historie, fra romersk tid til andre verdenskrig. Utforsk slottets omfattende område, inkludert de underjordiske tunnelsystemene som ble brukt under krigen. Utsikten fra slottets murer gir deg også en fantastisk utsikt over både klippene og det omkringliggende landskapet.

Jeg vil anbefale et besøk her. Det er faktisk et av de flotteste gamle slottene jeg har sett. I tillegg var det meget velholdt og alle som jobbet her var meget hyggelige.Dover Castle: En Enkel Historieoversikt

Dover Castle, en imponerende festning som troner over De Hvite Klippene i Dover, har en rik historie som strekker seg over århundrer og har spilt en viktig rolle i Englands forsvar og historie. Her er en enkel historieoversikt over Dover Castle:


Romertiden og Middelalderen: Dover har vært et strategisk sted siden romertiden. I det 2. århundre e.Kr. bygde romerne en fyrtårn og en tidlig forsvarsmur på stedet for det som senere skulle bli Dover Castle. Middelalderen så videre utvikling av festningen under normannerne. William the Conqueror bygde et enkelt trehus på stedet i 1066, og dette ble senere erstattet av en steinfestning.


Hundreårskrigen: Dover Castle spilte en nøkkelrolle under Hundreårskrigen mellom England og Frankrike på 1300- og 1400-tallet. Slottet ble utvidet og forsterket for å beskytte Englands sørlige kyst mot franske angrep. Slottet var også involvert i mange historiske hendelser i løpet av denne perioden, inkludert forhandlingene om Calais' overgivelse til England.


Elisabethansk Tid: Under dronning Elisabeth I på slutten av 1500-tallet ble Dover Castle ytterligere modernisert for å møte de nye kravene til krigføring. Slottet ble rustet opp med kanoner og forsvarsverker for å beskytte mot angrep fra sjøen.


Andre Verdenskrig: En annen viktig periode i Dover Castles historie var under andre verdenskrig. Slottets underjordiske tunneler ble brukt som kommandosenter for "Operasjon Dynamo," som involverte evakueringen av de allierte styrkene fra Dunkerque i Frankrike. Disse tunnelene ble også brukt som hovedkvarter for Admiral Sir Bertram Ramsay, som var ansvarlig for å planlegge og gjennomføre den berømte evakueringen.


I Dagens Tid: I dag er Dover Castle en populær turistattraksjon som gir besøkende muligheten til å utforske sin rike historie gjennom omvisninger, utstillinger og rekonstruksjoner. Slottets område inkluderer også en rekonstruksjon av et romersk fyrtårn og den berømte Saxon Church.


Dover Castle har gjennom århundrer vært en vitnesbyrd om Englands historie og forsvar. Det har spilt en viktig rolle fra romertiden til moderne tid og er en påminnelse om landets strategiske betydning og kulturelle arv.

Besøket ditt til De Hvite Klippene i Dover vil bli en minnerik opplevelse som kombinerer naturens overveldende skjønnhet med rik historie og kulturell dybde. Enten du tar en avslappende spasertur langs klippene, utforsker slottets historie eller tar inn den fantastiske utsikten fra fyret, vil dette reisemålet gi deg et dypt inntrykk av Englands naturlige og kulturelle skatter.


Vi overnattet på et flott hotell het nede ved kysten - kommer egen presentasjon av hotellet Hyte Imperial og restaurant i området.Bli med videre til Eastborne, for dette var en hyggelig by!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page