top of page

Reisetips Bologna, pasta, historie og hoteller

Bologna er en historisk by kjent for sin rike kultur, vakre arkitektur og fantastiske mat. Byen er hjemmet til en av de eldste universitetene i verden og har en levende studentatmosfære. Det å smake pasta her er som å smake på historien


Bologna er kjent som "La Grassa" (den fete) på grunn av sin rike matkultur, spesielt når det gjelder pastaretter som tagliatelle al ragù og tortellini. Byen har også et imponerende antall historiske attraksjoner, inkludert De to tårnene (Due Torri), Piazza Maggiore med San Petronio-basilikaen, og det imponerende Basilica di San Petronio.

Bologna er en by som kan utforskes til fots, med sjarmerende brosteinsbelagte gater og porticoer som gir ly fra solen eller regnet. Byen har også flere museer, inkludert Pinacoteca Nazionale di Bologna og Museo Civico Archeologico di Bologna, hvor besøkende kan fordype seg i kunst og kultur.


Bologna er også et flott utgangspunkt for å utforske Emilia-Romagna-regionen, kjent for sin vinproduksjon, Parmigiano Reggiano-ost og den verdensberømte balsamicoeddiken.

Samlet sett er Bologna en levende og sjarmerende by som tiltrekker seg besøkende med sin rike historie, kulturelle arv og deilige matopplevelser.


Her er noen av de mest besøkte attraksjonene, beste hotellene og restaurantene i Bologna:


Attraksjoner:

Due Torri (De to tårnene): Dette er et symbol på Bologna og består av to middelaldertårn, Asinelli-tårnet og Garisenda-tårnet. Asinelli-tårnet kan besøkes, og du kan klatre opp til toppen for en fantastisk utsikt over byen.


Piazza Maggiore:

Dette er hovedtorget i Bologna og er omgitt av vakre historiske bygninger. Her kan du beundre San Petronio-basilikaen, Palazzo d'Accursio og Fontana del Nettuno (Neptun-fontenen).


Basilica di San Petronio:

 • Dette er en imponerende kirke som ligger på Piazza Maggiore. Basilikaen er kjent for sin imponerende fasade og er en av de største kirkebygningene i verden.

Archiginnasio di Bologna:

 • Dette er et tidligere universitetsbygg og huser nå byens bibliotek og Anatomical Theatre. Bygningen har vakre utsmykninger og er et viktig historisk sted for Bologna's universitetstradisjon.

Pinacoteca Nazionale di Bologna:

 • Dette er Bolognas nasjonalgalleri og huser en imponerende samling av italienske kunstverk fra middelalderen til renessansen. Her kan du se verk av kjente kunstnere som Giotto, Raffaello, Titian og mange flere.

Santo Stefano-komplekset:

 • Dette komplekset består av flere kirker og er kjent som "det hellige stedet". Det er et unikt sted å utforske med sine vakre arkitektoniske trekk og historiske betydning.

Torre Prendiparte:

 • Dette er en annen middelaldertårn i Bologna som tilbyr en fantastisk utsikt over byen. Du kan ta en guidet tur gjennom tårnet og lære om dens historie.

Museo Civico Archeologico di Bologna:

 • Dette er et arkeologisk museum som viser arkeologiske funn fra regionen, inkludert etruskiske og romerske artefakter. Museet er en flott måte å utforske regionens historie og kultur.

Dette er bare noen av de mest besøkte attraksjonene i Bologna. Byen har som sagt også et rikt kulinarisk tilbud med sin berømte matkultur, inkludert deilig pasta, oster og lokale retter som tagliatelle al ragù og tortellini


Når du skal nyte så har jeg satt sammen noen av de beste kulinariske spisestedene i Bologna som er vel verdt et besøk:


Trattoria di Via Serra:

 • Denne tradisjonelle trattoriaen er kjent for å servere autentiske bolognesiske retter. Prøv deres berømte tagliatelle al ragù (bolognesisk kjøttsaus) eller tortellini i brodo (tortellini i kraft).

Pasta som du aldri før har smakt

Osteria dell'Orsa:

 • Dette er en populær osteria som serverer autentiske retter i en uformell og avslappet atmosfære. Prøv deres lasagne, mortadella-sandwicher eller pasta med trøfler.

Ristorante Diana:

 • Dette familiedrevne stedet er kjent for sine tradisjonelle bolognesiske retter laget med ferske og lokale ingredienser. Deres tortellini med smør og salvie er en favoritt blant lokalbefolkningen.

Drogheria della Rosa:

 • Dette sjarmerende stedet kombinerer en restaurant med en gammeldags dagligvarebutikk. De serverer bolognesiske spesialiteter som ragù, tortellini og crescentine (lokale brød), samt et utvalg av lokale oster og viner.

Osteria Bottega:

 • Dette er en populær osteria som tilbyr et bredt utvalg av lokale retter og en imponerende vinliste. Prøv deres pasta med ragù, culatello (en type italiensk skinke) og parmesanost.

Trattoria Anna Maria:

 • Denne autentiske trattoriaen er kjent for sine hjemmelagde retter og varme atmosfære. Prøv deres tortellini, ragù eller cotoletta alla bolognese (bolognesisk schnitzel).

Tamburini:

 • Dette er en delikatesseforretning og spisested som har et bredt utvalg av lokale spesialiteter, inkludert ferske pastaer, oster, salami og olivenolje. Du kan nyte en rask lunsj eller ta med deg godsakene til en piknik.

Mercato di Mezzo:

 • Dette er et matmarked i hjertet av Bologna, hvor du kan smake på forskjellige lokale delikatesser fra ulike boder. Du finner alt fra fersk pasta og oster til sjokolade og gelato.


Husk å sjekke åpningstider og eventuell reservasjon før du besøker dem, spesielt i travle perioder.


Hoteller:

Bologna har et bredt utvalg av hoteller som passer ulike preferanser og budsjetter. Her er noen av de beste hotellene i Bologna:

Grand Hotel Majestic "già Baglioni":

 • Dette femstjerners luksushotellet ligger i en historisk bygning i sentrum av Bologna. Hotellet har elegant innredede rom, førsteklasses fasiliteter og en fantastisk restaurant.

når du bare skal nyte
Great luxury

Hotel Corona d'Oro 1890:

 • Dette boutiquehotellet ligger også i sentrum av Bologna og tilbyr elegante rom og personlig service. Hotellet har en restaurant som serverer lokale spesialiteter og en vakker takterrasse med panoramautsikt over byen.

I Portici Hotel Bologna:

 • Dette firestjernershotellet har en ideell beliggenhet ved Piazza Maggiore og tilbyr komfortable rom med moderne fasiliteter. Hotellet har også en populær restaurant og en takterrasse med utsikt over byen.

Art Hotel Commercianti:

 • Dette boutiquehotellet ligger i nærheten av Piazza Maggiore og har elegante rom med unik kunstnerisk innredning. Hotellet har en koselig atmosfære, vennlig personale og en god frokostbuffé.

Al Cappello Rosso:

 • Dette historiske hotellet har en sentral beliggenhet i Bologna og kan skilte med komfortable rom og moderne fasiliteter. Hotellet har også en prisbelønt restaurant som serverer autentiske lokale retter.

Hotel Metropolitan:

 • Dette moderne firestjernershotellet ligger nær jernbanestasjonen i Bologna og tilbyr stilfulle rom og en rekke fasiliteter som inkluderer et treningsstudio og en restaurant.

Hotel Touring:

 • Dette boutiquehotellet har en beleilig beliggenhet nær Bologna sentralstasjon og tilbyr komfortable rom med moderne innredning. Hotellet har også en terrassebar med utsikt over byen.

NH Collection Bologna de la Gare:

 • Dette moderne hotellet ligger i nærheten av jernbanestasjonen og har stilfulle rom og moderne fasiliteter. Hotellet har også en takterrasse med en bar og panoramautsikt over byen.


Her skal du i tillegg få en oversikt over de beste av de rimeligste overnattings alternativene.


Hotel Porta San Mamolo:

 • Dette hotellet ligger i nærheten av det historiske sentrum og tilbyr komfortable rom til rimelige priser. Det har en hyggelig atmosfære og vennlig personale.

Hotel University:

 • Dette budsjettvennlige hotellet ligger i nærheten av universitetet og tilbyr enkel innkvartering til gode priser. Det er ideelt for reisende på et stramt budsjett.

Hotel Il Guercino:

 • Dette boutiquehotellet ligger i nærheten av jernbanestasjonen og har en unik og kunstnerisk stil. Rommene er komfortable og priset tilgjengelig.

B&B Hotel Bologna:

 • Dette moderne og rimelige hotellet ligger i nærheten av BolognaFiere Exhibition Centre. Rommene er enkle, men komfortable, og hotellet tilbyr god valuta for pengene.

Albergo Panorama:

 • Dette familiedrevne hotellet ligger i en rolig gate i nærheten av byens sentrum. Rommene er rene og enkle, og prisen er rimelig.

Hotel Astor:

 • Dette budsjettvennlige hotellet ligger i nærheten av jernbanestasjonen og tilbyr enkel innkvartering til gode priser. Det er ideelt for reisende som ønsker et praktisk og rimelig opphold.

Hotel Touring Bologna:

 • Dette budsjettvennlige hotellet ligger i nærheten av byens historiske sentrum og tilbyr komfortable rom til rimelige priser. Det har også en takterrasse med utsikt over byen.

Herlig og rimelig
Hotel Donatello

Hotel Donatello:

 1. Dette rimelige hotellet ligger i nærheten av jernbanestasjonen og tilbyr enkel innkvartering til rimelige priser. Det er ideelt for reisende som ønsker en praktisk beliggenhet og et budsjettvennlig opphold.


Disse overnattingsstedene tilbyr rimelige alternativer uten at det går på bekostning av komforten

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page