top of page

Reisetips, 20 byer i Italia med de flott strender !

Oppdatert: 28. mai 2023

Her har jeg tatt utgangspunkt i anbefalte byer med strender av topp kvalitet. Her er en liste over 20 byer i Italia med noen av de beste strendene.

Jeg har også fortalt litt om hver by. Jeg har dessverre hatt en data krasj og masser av bilder er borte, men jeg håper at tipsene kan være til litt hjelp i planleggingen din. Kanskje dukker de opp.Rimini

 • Rimini er en av de mest kjente strendene i Italia og ligger i regionen Emilia-Romagna på Adriaterhavskysten. Stranden har myk sand og klart vann, og er et populært reisemål for turister som ønsker å nyte sol og sjø.

 • Rimini er også kjent for sin vakre havnepromenade, som strekker seg over flere kilometer langs kysten. Her finner du et bredt utvalg av restauranter, barer og butikker som serverer deilige retter og lokale spesialiteter.

 • I tillegg til sol og strandliv, har Rimini også en rik historie og kultur som kan utforskes. Byen har en imponerende samling av romerske ruiner, inkludert et amfiteater og en bue, som gir et innblikk i byens fortid.

 • Rimini er også kjent for sin livlige nattelivsscene, med et stort utvalg av barer, klubber og diskoteker som holder åpent til langt på natt. Alt i alt er Rimini en fantastisk destinasjon for reisende som ønsker å oppleve en blanding av sol, strand, kultur og natteliv.

Første gangen jeg var her, var i 1970 og da kjørte vi fra Oslo i en gammel Datsun 1100. Den gikk fortere og fortere etterhvert som vi fikk gjort den vant til autobanen gjennom Tyskland. Det er ikke så mye jeg husker fra den turen, bortsett fra at alle andre rundt oss på campingplassen begynte å grave. Vi tom et par spisesjeer og grade litt rundt teltet vi også. Klokken tre om natten forstod vi at vi burde lånt en spade. Regnet strømmet ned og inn i teltet. Dagen etter var det sol og glede og vi fikk tørket alt. (som et lite tips om du skulle campe)


Viareggio, Toscana

 • Viareggio er en vakker kystby som ligger i den italienske regionen Toscana, langs Liguriahavet. Byen er kjent for sin lange sandstrand, det turkisblå vannet og den vakre strandpromenaden, som gir turistene en unik opplevelse av det toskanske kystområdet.

 • Byen er også kjent for sin karneval, som er en av de største og mest kjente karnevalene i Italia. Karnevalet finner sted hvert år i februar, og tiltrekker seg hundretusener av besøkende fra hele verden som kommer for å oppleve de spektakulære parader og fargerike kostymer.

 • I tillegg til stranden og karnevalet har Viareggio mye annet å by på. Byen har en historisk sentrum som er full av vakre bygninger og små gater som tar deg tilbake i tid. Her kan man nyte lokal mat og drikke på en av de mange restaurantene og barene som ligger langs de sjarmerende brosteinbelagte gatene.

 • Viareggio er også kjent for sin marina, som huser noen av de mest imponerende båtene og yachterne i verden. Dette er en flott mulighet for besøkende å se på og beundre disse imponerende fartøyene.

 • Viareggio en flott destinasjon for de som ønsker å kombinere sol, strand, kultur og livlige festivaler. Byen har noe for enhver smak og er et flott reisemål å besøke i Toscana.

 • Nord for Viareggio ligger Forte dei Marmi, som også er kjent for sine strender, luksuriøse butikker og restauranter. Det er en populær destinasjon blant lokale turister, spesielt om sommeren. Forte dei Marmi er også kjent for sitt natteliv, og det er mange barer og klubber å velge mellom. Hvis du er interessert i kultur og historie, kan du også besøke festningen i byen, som dateres tilbake til 1700-tallet.

TIPS: Se hvor de lokale henter sin take away pizza om det er en restaurant, ja da er det spom regel bra. Det er definitivt verdt å utforske området litt sør og prøve ut noen av de lokale restaurantene for å smake på noen av de deilige italienske rettene som tilbys der. Kommer med mer info bare jeg får gravd litt.


Tropea, Calabria

 • En spektakulær bukt med krystallklart vann og gylden sandstrand. Tropea er en pittoresk kystby som ligger i Calabria-regionen i Sør-Italia, ved Tyrrenhavet. Byen er kjent for sin vakre beliggenhet på en klippe, med utsikt over det krystallklare havet og den fine sandstranden nedenfor.

 • Byen har en rik historie og er kjent for sine historiske kirker og klostre, inkludert katedralen som ligger midt i sentrum. Her kan besøkende beundre den vakre arkitekturen og den imponerende samlingen av religiøse kunstverk.

 • Tropea er også kjent for sin mat og vin, som er typisk for Calabria-regionen. Besøkende kan nyte lokale spesialiteter som 'nduja, en sterk pølse laget av svinekjøtt, og pecorino-kjøtt, en salt ost laget av sauemelk. I tillegg kan besøkende også smake på lokale viner, inkludert den berømte røde vinen fra Calabria-regionen, Cirò.

 • Den vakre sandstranden i Tropea er en annen attraksjon som tiltrekker seg turister fra hele verden. Stranden har krystallklart vann og er omgitt av klipper og grotter som gir besøkende en fantastisk opplevelse av naturens skjønnhet. Her kan man nyte sol og sjø, og delta på en rekke aktiviteter som snorkling, dykking og båtturer.

 • Alt i alt er Tropea en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av kultur, mat, vin og natur. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke i Calabria-regionen.

Positano, Campania

 • En av de mest berømte strendene langs Amalfikysten, med en lang sandstrand og pastellfargede hus som klatrer oppover klippene. Positano er en vakker kystby som ligger på den sørlige kysten av Italia, i regionen Campania. Byen er kjent for sin pittoreske beliggenhet på en klippe med utsikt over det turkisblå havet, og har blitt en populær destinasjon for turister som ønsker å oppleve den italienske livsstilen.

 • Positano har en rik historie og har blitt en viktig handelsby siden antikken. Byen har en unik arkitektur med vakre pastellfargede hus som klynger seg fast på klippene og smale, svingete gater som fører ned til stranden.

 • Byen er også kjent for sin mat og vin, som er typisk for Campania-regionen. Besøkende kan nyte lokale spesialiteter som mozzarella di bufala, en myk ost laget av bøffelmelk, og fersk sjømat som er fanget i det krystallklare havet utenfor Positano. I tillegg kan besøkende også smake på lokale viner, inkludert den berømte hvite vinen fra Campania-regionen, Fiano di Avellino.

 • Den vakre stranden i Positano er en annen attraksjon som tiltrekker seg turister fra hele verden. Stranden har myk sand og krystallklart vann, og gir besøkende en fantastisk opplevelse av det sørlige Italias naturskjønnhet. Her kan man nyte sol og sjø, og delta på en rekke aktiviteter som båtturer og kajakkpadling.

 • Positano en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av kultur, mat, vin og natur. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke i Campania-regionen.

Cefalù, Sicilia

 • En pittoresk by med en bred sandstrand og krystallklart vann. Cefalù er en vakker kystby som ligger på nordkysten av Sicilia, Italia. Byen er kjent for sin vakre beliggenhet ved Middelhavet, sin rike historie og sin imponerende katedral.

 • Byen har en lang historie, og har vært bebodd siden antikken. Cefalù har en imponerende samling av historiske bygninger og monumenter, inkludert katedralen som stammer fra 1100-tallet. Katedralen er kjent for sine vakre mosaikker, som er noen av de best bevarte eksemplene på normannisk kunst i Italia.

 • Cefalù har også en fantastisk strand som tiltrekker seg turister fra hele verden. Stranden har myk sand og krystallklart vann, og gir besøkende muligheten til å nyte sol og sjø, og delta på en rekke aktiviteter som snorkling og båtturer.

 • Byen er også kjent for sin mat og vin, som er typisk for Sicilia-regionen. Besøkende kan nyte lokale spesialiteter som arancini, risballer fylt med kjøtt eller ost, og caponata, en siciliansk salat laget med aubergine, oliven og kapers. I tillegg kan besøkende også smake på lokale viner, inkludert den berømte røde vinen fra Sicilia-regionen, Nero d'Avola.

 • Cefalù en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av kultur, mat, vin og natur. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke på Sicilia.

Taormina, Sicilia

 • En vakker by med en lang sandstrand og fantastisk utsikt over havet og fjellene. Taormina er en vakker kystby som ligger på østkysten av Sicilia, Italia. Byen er kjent for sin pittoreske beliggenhet på en klippe med utsikt over det turkisblå havet, sin rike historie og sin imponerende gresk-romerske arv.

 • Byen har en lang historie og har vært bebodd siden antikken. Taormina er kjent for sin imponerende gresk-romerske amfiteater, som er en av de mest populære attraksjonene i byen. Amfiteateret er bygget inn i fjellet og har en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.

 • Taormina har også en vakker gammelby med sjarmerende smale gater og vakre historiske bygninger. Byen har en imponerende samling av historiske monumenter og kirker, inkludert katedralen som stammer fra 1200-tallet.

 • Byen er også kjent for sin mat og vin, som er typisk for Sicilia-regionen. Besøkende kan nyte lokale spesialiteter som arancini, caponata, siciliansk pizza og gelato. I tillegg kan besøkende også smake på lokale viner, inkludert den berømte røde vinen fra Sicilia-regionen, Nero d'Avola.

 • Taormina har også en fantastisk strand som tiltrekker seg turister fra hele verden. Stranden har myk sand og krystallklart vann, og gir besøkende muligheten til å nyte sol og sjø, og delta på en rekke aktiviteter som snorkling og båtturer.

 • Taormina en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av kultur, mat, vin og natur. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke på Sicilia.

San Vito Lo Capo, Sicilia

 • En vakker bukt med turkist vann og hvit sandstrand. San Vito Lo Capo er en vakker kystby som ligger på den nordvestlige kysten av Sicilia, Italia. Byen er kjent for sin fantastiske sandstrand, sitt krystallklare vann og sitt rike kulinariske arv.

 • Byen har en lang historie og har vært bebodd siden antikken. San Vito Lo Capo er kjent for sin fantastiske strand, som er en av de beste strendene i Italia. Stranden er preget av sin myke, hvite sand og det klare, turkisblå vannet, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

 • San Vito Lo Capo er også kjent for sin mat og vin. Byen er hjemmet til en rekke lokale spesialiteter, inkludert couscous, som er en populær rett i området. Couscous-festivalen holdes hvert år i september og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Besøkende kan også smake på lokale viner og øl, som er produsert i området.

 • Byen har også en vakker gammelby med sjarmerende smale gater og historiske bygninger. Besøkende kan utforske det pittoreske torget, og ta en tur opp til festningen for en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.

 • San Vito Lo Capo er også et flott utgangspunkt for å utforske området rundt. Besøkende kan dra på tur til Zingaro nasjonalpark, som ligger i nærheten og har fantastiske turstier og vakre naturskjønnheter.

 • San Vito Lo Capo en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av sol, sjø, kultur og mat. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke på Sicilia.

Monterosso al Mare, Liguria

 • En av de fem landsbyene i Cinque Terre, med en lang, bred sandstrand og turkis vann. Monterosso al Mare er en vakker kystby som ligger på nordvestkysten av Italia i regionen Liguria. Monterosso er en av de fem byene i Cinque Terre-området, som er kjent for sin fantastiske kystlinje, vakre landskap og fargerike bygninger.

 • Byen er kjent for sin fantastiske sandstrand og det klare, turkisblå vannet, som gjør det til et flott sted å svømme og sole seg. Monterosso er også kjent for sine ferske sjømatretter og lokale viner, som besøkende kan nyte på en av de mange restaurantene som ligger langs strandpromenaden.

 • Byen har en vakker gammelby med smale gater og historiske bygninger. Det er mange vakre kirker og monumenter å besøke, inkludert den imponerende Chiesa di San Giovanni Battista, som ble bygget på 1200-tallet.

 • Monterosso har også mange turmuligheter, med stier som fører gjennom vakre åser og over spektakulære klipper som gir fantastisk utsikt over kysten. Besøkende kan også utforske de andre byene i Cinque Terre-området, som alle er tilgjengelige med tog eller ferge.

 • En annen attraksjon i Monterosso er det imponerende Aurora-tårnet, som gir fantastisk utsikt over havet og byen. Tårnet er over 500 år gammelt og ble brukt som et forsvarstårn i middelalderen.

 • Monterosso al Mare en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av sol, sjø, kultur og mat. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke i Liguria og Cinque Terre-området.


Amalfi, Campania

 • En pittoresk by med en liten, vakker strand og klart vann. Amalfi er en vakker kystby som ligger på sørvestkysten av Italia i regionen Campania, på Amalfikysten. Byen er kjent for sin fantastiske kystlinje, vakre landskap og historiske bygninger.

 • Amalfi var en av de fire maritime republikkene i Italia sammen med Venezia, Genova og Pisa. Den var en mektig handelsmakt i Middelhavet fra det 9. til det 11. århundre.

 • Byen har en rik historie, og besøkende kan utforske mange historiske monumenter og bygninger som vitner om byens fortid, inkludert katedralen i Amalfi, som er et UNESCOs verdensarvsted.

 • Katedralen er kjent for sin imponerende bysantinske arkitektur og har en fantastisk utsikt over havet. Bygningen har en vakker mosaikk-kuppel, en imponerende bronseport, og en vakker klokketårn. I nærheten av katedralen ligger også Klosteret til Hellige Croce (Santa Croce).

 • Byen er også kjent for sin vakre havn og de fargerike husene som klynger seg til klippene. Havnen er et flott sted å slappe av og nyte solen og sjøen, og det er også muligheter for båtturer og dykking.

 • Amalfi er også kjent for sin lokale mat og vin, med mange flotte restauranter og vinbarer som serverer ferske, lokale spesialiteter. Besøkende kan prøve den berømte limoncello, som er en sitronbasert likør som produseres lokalt.

 • For de som ønsker å utforske området rundt, er Amalfi et flott utgangspunkt for å besøke andre vakre byer og landsbyer langs Amalfikysten, som Ravello, Positano og Praiano. Det er også flotte turmuligheter i de omkringliggende fjellene og langs kysten.

 • Amalfi en fantastisk destinasjon for de som ønsker å oppleve en blanding av historie, kultur, mat og naturskjønnheter. Byen har en unik sjarm og er et flott reisemål å besøke i Campania og på Amalfikysten.


Polignano a Mare, Puglia

 • En vakker by med en liten strand omgitt av klipper og pittoreske bygninger. Polignano a Mare er en vakker kystby som ligger i provinsen Bari i Puglia-regionen i Italia. Byen er kjent for sin spektakulære utsikt over Adriaterhavet og sin rike historie.

 • En av de mest imponerende tingene med Polignano a Mare er dens beliggenhet på en klippe over havet. Byen har en vakker gammel bydel, som ligger på toppen av klippen, med trange gater og steinhus. Den gamle byen har en middelaldersk stemning med sine torg, smug og kirker.

 • En av de mest kjente attraksjonene i Polignano a Mare er den imponerende stranden Cala Porto, som er omgitt av steinete klipper og krystallklart vann. Byen har også flere grotter som kan utforskes med båt, inkludert den berømte Grotta Palazzese som er en naturlig grotte som brukes som en eksklusiv restaurant om sommeren.

 • Polignano a Mare har også en rik matkultur med deilige retter som inkluderer fersk sjømat og lokale delikatesser som orecchiette-pasta og burrata-ost. Det er også mange små kafeer og barer hvor du kan nyte en kopp espresso eller et glass lokal vin mens du nyter utsikten over havet.

 • Polignano a Mare en sjarmerende og unik kystby som er vel verdt et besøk for alle som er interessert i historie, kultur og naturskjønnhet.


Otranto, Puglia

 • En historisk by med en vakker sandstrand og krystallklart vann. Otranto er en fascinerende by som ligger ved Adriaterhavet i Puglia-regionen i Italia. Byen har en rik historie og en unik kultur som er verdt å utforske.

 • En av de mest imponerende attraksjonene i Otranto er den imponerende katedralen, som stammer fra 1000-tallet. Katedralen har en blendende mosaikk som dekker hele gulvet, og som viser bibelske scener og historiske figurer. Mosaikken er ansett som en av de mest imponerende kunstverkene fra middelalderen, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

 • Otranto har også en imponerende festning, Castello Aragonese, som stammer fra 1400-tallet. Festningen ble bygget for å beskytte byen mot angrep fra sjøen og er nå en populær turistattraksjon som gir besøkende en fantastisk utsikt over havet og byen.

 • Byen har også en vakker havn med pittoreske fiskerhus og en livlig fiskemarked som er verdt å utforske. Her kan du prøve lokale delikatesser som fersk sjømat og andre spesialiteter fra regionen.

 • Otranto er også kjent for sine vakre strender, som tilbyr krystallklart vann og myk sand. En av de mest populære strendene er Baia dei Turchi, som ligger i en vakker bukt omgitt av furuskog og er et perfekt sted å slappe av og nyte solen og havet.

 • Otranto en spennende og unik by som tilbyr en blanding av historie, kultur og naturskjønnhet. Uansett om du vil besøke imponerende katedraler, utforske gamle festninger, eller bare slappe av på en av de vakre strendene, vil Otranto være en minneverdig opplevelse.


Porto Cesareo, Puglia

 • En vakker bukt med krystallklart vann og en rekke strender å utforske. Ja, Porto Cesareo er en spennende by som ligger i provinsen Lecce i Puglia-regionen i Italia. Byen har en fantastisk beliggenhet ved kysten og tilbyr en rekke aktiviteter og opplevelser.

 • En av de mest imponerende tingene med Porto Cesareo er dens krystallklare vann og vakre strender. Byen har en rekke strender, inkludert den berømte Punta Prosciutto-stranden, som er kjent for sin hvite sand og turkise vann. Her kan du slappe av og nyte solen, eller prøve ulike vannsport som kitesurfing, windsurfing eller snorkling.

 • Porto Cesareo er også kjent for sitt marine liv og har et vakkert naturreservat, Isola dei Conigli, som er hjemmet til en rekke sjeldne og beskyttede arter. Her kan du utforske de vakre øyene og oppleve det rike dyrelivet i området.

 • Byen har også en rik historie og en imponerende kulturarv. En av de mest imponerende attraksjonene i Porto Cesareo er den gamle borgen, som stammer fra 1500-tallet. Borgen er et fantastisk eksempel på militær arkitektur og er vel verdt et besøk for alle som er interessert i historie.

 • Porto Cesareo har også et fantastisk matkultur med deilige lokale retter som inkluderer fersk sjømat og pasta. Byen har mange restauranter og kafeer hvor du kan nyte deilige retter mens du nyter utsikten over havet.

 • Porto Cesareo en spennende by som tilbyr en blanding av vakre strender, imponerende kulturarv og en fantastisk matkultur. Uansett om du vil slappe av på stranden, utforske dyrelivet eller oppleve den rike historien og kulturen, vil Porto Cesareo være en minneverdig opplevelse.


Palermo, Sicilia

 • En stor by med flere strender å velge mellom, inkludert Mondello, som er en av de mest kjente og populære. I tillegg er Palermo en by full av historie og kultur som ligger på Sicilia, en av Italias største øyer. Byen har vært en kulturell smeltedigel gjennom århundrene, og har blitt påvirket av mange forskjellige kulturer og sivilisasjoner.

 • En av de mest imponerende historiske attraksjonene i Palermo er Palermo-katedralen, som stammer fra 1100-tallet. Katedralen har en blanding av arkitektoniske stiler, inkludert arabisk-normannisk, barokk og gotisk. Den har også en imponerende krypt med kongelige gravkamre og en fantastisk utsikt over byen fra taket.

 • En annen imponerende historisk bygning i Palermo er Palazzo dei Normanni, som er et kongelig palass som stammer fra 1100-tallet. Palasset har en imponerende inngangshal, kjent som Sala dei Venti, som har fantastiske mosaikker og fresker. Det er også hjemmet til Palermos katedralmuseum, som inneholder en rekke kulturelle skatter og religiøse gjenstander.

 • Palermo har også en rekke andre historiske steder og monumenter som er verdt et besøk, inkludert det imponerende klosteret og katedralen i Monreale, som ligger like utenfor byen. Monreale-katedralen har fantastiske gullmosaikker som dekker hele interiøret og regnes som et av de beste eksemplene på normannisk arkitektur i Italia.

 • I tillegg til å ha en rik historie, er Palermo også kjent for sin matkultur, som er en blanding av italienske og arabiske smaker og tradisjoner. Besøkende kan prøve lokale delikatesser som arancini, en risball fylt med ost eller kjøtt, eller caponata, en auberginerett med tomat, løk og olivenolje.

 • Palermo en fantastisk by som tilbyr en imponerende historie og kultur, fantastisk mat og vakker natur. Enten du er interessert i kunst, arkitektur eller mat, vil Palermo være en minneverdig opplevelse.

Sanremo, Liguria

 • En vakker by med en lang sandstrand og klart vann. Sanremo er en vakker by som ligger i den italienske regionen Liguria, på den solfylte kysten av Middelhavet. Byen er kjent for sin vakre beliggenhet ved havet og en rekke kulturelle og turistattraksjoner.

 • En av de mest imponerende tingene med Sanremo er dens vakre strender. Byen har en rekke strender langs kysten som er perfekte for soling, svømming og vannsport. Blant de mest populære strendene er Bagni Matuzia, Bagni Paradiso og Bagni Serenella.

 • Sanremo er også kjent for sitt kasino, som er en av de eldste i Italia. Kasinoet åpnet i 1905 og er et populært reisemål for turister som ønsker å prøve lykken. Kasinoet har en imponerende arkitektur og er omgitt av vakre hager og fontener.

 • En annen populær attraksjon i Sanremo er den gamle byen, som er en sjarmerende og pittoresk bydel med trange gater og historiske bygninger. Den gamle byen har mange butikker, restauranter og kafeer som serverer lokale spesialiteter.

 • Sanremo er også kjent for sin musikkfestival, som har blitt holdt årlig siden 1951. Sanremo-festivalen er en av de viktigste musikkfestivalene i Italia og tiltrekker seg mange internasjonale artister hvert år.

 • Til slutt, er Sanremo også kjent for sin vakre natur. Byen ligger i en pittoresk bukt omgitt av åser og fjell, og har mange vakre hager og parker, inkludert Villa Ormond og Villa Nobel.

 • Sanremo en vakker og sjarmerende by som tilbyr en rekke kulturelle, historiske og naturskjønne opplevelser. Enten du vil slappe av på stranden, prøve lykken på kasinoet, utforske den gamle byen eller oppleve musikkfestivalen, vil Sanremo være en minneverdig opplevelse.


Alassio, Liguria

 • En populær ferieby med en lang sandstrand og en rekke aktiviteter å utforske. Ja, Alassio er en annen vakker by som ligger i Liguria-regionen i Italia, og byen har definitivt noen overraskelser å tilby besøkende.

 • En av de mest populære attraksjonene i Alassio er dens fantastiske strand, som er kjent for sin fine sand og krystallklare vann. Strandpromenaden er også en populær destinasjon for turister, med mange butikker, kafeer og restauranter langs vannkanten.

 • Alassio er også kjent for sin historiske bydel, som har smale gater og brosteinsbelagte torg, og er et flott sted å spasere rundt og beundre den lokale arkitekturen. Blant de mest imponerende historiske bygningene i Alassio finner du Chiesa di Sant'Ambrogio, en vakker kirke med et imponerende klokketårn.

 • En av de mest overraskende tingene med Alassio er dens "muretta", en mur langs strandpromenaden dekorert med fliser som besøkende kan kjøpe og signere. Dette er en populær aktivitet blant turister, og flisene er dekket med meldinger og bilder fra besøkende fra hele verden.

 • En annen populær aktivitet i Alassio er å utforske de nærliggende fjellene, inkludert Monte Bignone og Monte Grosso, som har flotte turstier og vakker natur. Besøkende kan også utforske de mange landsbyene rundt Alassio, som Cervo, en sjarmerende middelalderlandsby som har en imponerende kirke og fantastisk utsikt over kysten.

 • Alassio en vakker og sjarmerende by som tilbyr en rekke kulturelle, historiske og naturskjønne opplevelser, samt noen overraskelser som dens berømte muretta. Enten du vil slappe av på stranden, utforske den historiske bydelen, gå på tur i fjellene eller oppleve den lokale kulturen, vil Alassio være en minneverdig opplevelse.


Gallipoli, Puglia

 • En historisk by med vakre strender og en pittoresk havn. Gallipoli er en vakker by som ligger i regionen Puglia i det sørlige Italia. Selv om byen kanskje ikke er så kjent som noen av de større italienske byene, har den definitivt mye å tilby besøkende.

 • En av de mest populære attraksjonene i Gallipoli er dens fantastiske strand, som er kjent for sitt krystallklare vann og fine sand. Stranden ligger på en øy som er koblet til fastlandet med en bro, og tilbyr en rekke vannsportsaktiviteter og avslapning på stranden.

 • Gallipoli har også en imponerende historisk bydel, som ligger på en liten øy som er forbundet med fastlandet via en bro. Bydelen er omgitt av murer og bastioner som beskyttet byen mot angrep fra sjøen i middelalderen. Bydelen har smale gater og sjarmerende torg, og har mange butikker, restauranter og kafeer som serverer lokale spesialiteter.

 • En annen populær attraksjon i Gallipoli er katedralen i byen, som er en imponerende bygning i barokkstil som ble bygget på 1600-tallet. Katedralen har en imponerende fasade og er dekorert med vakre malerier og skulpturer.

 • Gallipoli har også en rekke andre kulturelle og historiske attraksjoner, inkludert kirker, museer og historiske palasser. Byen er også kjent for sin fantastiske mat, og besøkende kan nyte deilig sjømat og andre lokale spesialiteter på en rekke restauranter og kafeer rundt om i byen.

 • Gallipoli en vakker og sjarmerende by som tilbyr en rekke kulturelle, historiske og naturskjønne opplevelser. Enten du vil slappe av på stranden, utforske den historiske bydelen, beundre den lokale arkitekturen eller nyte den fantastiske maten, vil Gallipoli være en minneverdig opplevelse.


Lerici, Liguria

 • En vakker by med en lang sandstrand og turkist vann. Lerici er en vakker by som ligger langs kysten i Liguria-regionen i Nord-Italia. Mens det krystallklare turkise vannet i området er en av hovedattraksjonene, er det også mye annet å se og oppleve i Lerici.

 • En av de mest populære attraksjonene i Lerici er Castello di Lerici, som er en imponerende middelalderborg som står på en ås med utsikt over byen. Borgen ble bygget på 1200-tallet, og ble senere utvidet og ombygget på 1400-tallet. I dag kan besøkende utforske borgen og nyte den fantastiske utsikten over Lerici og det omkringliggende landskapet.

 • Lerici har også en vakker havn, som er omgitt av fargerike hus og en rekke restauranter og kafeer. Havnen er et flott sted å slappe av og se på båtene som kommer og går, eller ta en båttur til noen av de nærliggende øyene.

 • Byen har også flere vakre kirker, inkludert Chiesa di San Francesco og Chiesa di San Rocco, som begge er kjent for sin vakre arkitektur og utsmykninger. For de som er interessert i å utforske naturen i området, er det flere flotte turstier i nærheten av Lerici som fører gjennom vakre landskap og til pittoreske små landsbyer.

 • Til slutt er det verdt å nevne at Lerici er kjent for sin fantastiske mat, spesielt sjømat og pasta. Det finnes mange flotte restauranter og kafeer i byen som serverer lokale spesialiteter, og besøkende vil ikke bli skuffet over det kulinariske tilbudet i området.

 • Alt i alt er Lerici en vakker og sjarmerende by som tilbyr en rekke kulturelle, historiske og naturskjønne opplevelser. Enten du vil utforske middelalderborgen, nyte det krystallklare vannet, oppdage vakre kirker eller nyte den fantastiske maten, vil Lerici være en minneverdig opplevelse.


Sestri Levante, Liguria

 • En sjarmerende by med en lang sandstrand og krystallklart vann. Sestri Levante er en vakker kystby i Liguria-regionen i Nord-Italia, som har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken. Byen har vært bebodd siden prehistorisk tid, og var en viktig handelspost og havn i den romerske perioden.

 • I middelalderen var Sestri Levante en viktig festning og ble styrt av en rekke herskere, inkludert genoveserne, viscontiene og sforzaene. I løpet av denne perioden ble byen bygget ut med en rekke forsvarsverk og bygninger, som fortsatt kan sees i dag. På 1800-tallet ble Sestri Levante en viktig turistdestinasjon, og flere flotte hoteller og ferieboliger ble bygget langs kysten. Byen var spesielt populær blant velstående reisende fra Nord-Europa og USA, som kom for å nyte den vakre naturen og det varme klimaet.

 • I dag er Sestri Levante fortsatt en populær turistdestinasjon, med mange flotte strender, restauranter og kafeer. Byen har også en rekke kulturelle attraksjoner, inkludert Chiesa di San Nicolò, en vakker kirke fra det 13. århundre, og Palazzo Fascie, en historisk bygning som nå brukes som et kultur- og konferansesenter.

 • En av de mest kjente og vakre attraksjonene i Sestri Levante er Baia del Silenzio, eller "Den stille bukten". Dette er en vakker bukt med krystallklart vann og omgitt av fargerike hus og restauranter. Baia del Silenzio er en av de mest fotograferte stedene i Sestri Levante, og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

 • Alt i alt har Sestri Levante en rik historie og en vakker kystlinje som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Enten du er interessert i kultur, historie, natur eller bare ønsker å slappe av på en vakker strand, vil du ikke bli skuffet over det som tilbys i denne vakre byen.


Portofino, Liguria

 • En pittoresk by med en liten strand og klart vann. Portofino er en av de mest kjente og besøkte byene i Liguria-regionen i Nord-Italia, kjent for sin vakre kystlinje, flotte restauranter og eksklusive shoppingmuligheter. Men det er også mye mer å oppdage om Portofino enn det man kanskje skulle tro.

 • Her er noen ting du kanskje ikke visste om Portofino: Portofino har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken. Byen har vært bebodd siden prehistorisk tid, og var en viktig handelspost i romertiden. I middelalderen var Portofino en viktig havn og et strategisk punkt for forsvar mot sjørøvere.

 • Portofino er et populært sted for dykking og snorkling, med klart vann og en variert marine fauna. Det er også mulig å ta båtturer langs kysten og oppleve den vakre naturen på nært hold.

 • En av de mest populære attraksjonene i Portofino er Castello Brown, en historisk festning som nå brukes som et museum og et sted for kulturelle arrangementer. Fra tårnet har man en fantastisk utsikt over byen og havnen.

 • Portofino har vært et yndet reisemål for kjendiser og kongelige i mange år. Blant dem som har besøkt byen, er Elizabeth Taylor, Richard Burton, Frank Sinatra og Brad Pitt.

 • Den svenske kongefamilien har også besøkt Portofino flere ganger. Portofino har en rekke flotte restauranter som serverer lokale spesialiteter, inkludert fersk sjømat og pesto.

 • Det er også en rekke eksklusive butikker som selger mote og smykker fra noen av verdens mest kjente designere.

Alt i alt er Portofino en vakker og fascinerende by med mye å by på, enten du er interessert i historie, kultur, natur eller bare ønsker å slappe av og nyte livet.


Santa Margherita Ligure, Liguria

 • En vakker by med en lang sandstrand og en rekke aktiviteter å utforske. Ja, det er riktig at Santa Margherita Ligure og Rapallo er to vakre byer som ligger i umiddelbar nærhet til Portofino i Liguria-regionen i Nord-Italia.

 • Santa Margherita Ligure er en sjarmerende by med en vakker strandpromenade, en imponerende kirke og en historisk festning. Byen er også kjent for sine flotte hager og parker, inkludert den botaniske hagen Villa Durazzo Pallavicini.

 • Rapallo er en annen vakker by med en lang historie som strekker seg tilbake til romertiden. Byen har en vakker strandpromenade, et pittoresk havneområde og en imponerende middelaldersk festning som nå brukes som et museum.

 • Både Santa Margherita Ligure og Rapallo er populære reisemål for turister som besøker Portofino og Liguria-regionen generelt. Begge byene tilbyr et bredt utvalg av restauranter, butikker og kulturelle attraksjoner, og det er også mulig å ta båtturer langs kysten for å oppleve den vakre naturen på nært hold.

 • Alt i alt er både Santa Margherita Ligure og Rapallo vel verdt et besøk hvis du er i området rundt Portofino.

Disse byene gir deg en ide om det mangfoldige utvalget av strender du kan finne langs kysten i Italia. Det finnes mange flere byer å utforske, så ikke vær redd for å oppdage dine egne favoritter!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page