top of page

Reise og restaurant tips: San Sebastian og Bilbao

San Sebastian og Bilbao er to flotte byer i Baskerland-regionen i Spania. Her er noen reisetips til begge byene:

San Sebastian:

Info Spain - San Sebastian

 1. Besøk La Concha-stranden: La Concha er en av de mest berømte strendene i Spania, og er virkelig en perle i San Sebastian. Slapp av på sanden eller ta en svømmetur i det krystallklare vannet.

 2. Utforsk gamlebyen: Gamlebyen i San Sebastian, også kjent som Parte Vieja, er et livlig område med trange gater, butikker og restauranter. Utforsk de ulike torgene og kirker som ligger i området.

 3. Prøv pintxos: Pintxos er små retter som serveres på barer og restauranter i San Sebastian. Det er en viktig del av det lokale kjøkkenet og en flott måte å smake på lokale retter og få en følelse av kulturen.

 4. Ta en tur på fjellet Urgull: Urgull-fjellet ligger midt i byen og tilbyr flott utsikt over San Sebastian og havet. Det er også en flott mulighet til å få litt mosjon og frisk luft.

Bilbao:

Bilbao - Spain Info

 1. Besøk Guggenheim-museet: Dette er uten tvil en av de største attraksjonene i Bilbao. Museet er kjent for sin moderne arkitektur og sine utstillinger av moderne kunst. Det er virkelig en opplevelse å besøke museet.

 2. Utforsk gamlebyen: Gamlebyen i Bilbao, også kjent som Casco Viejo, er en vakker og livlig del av byen med trange gater, butikker og restauranter. Utforsk de ulike torgene og kirker som ligger i området.

 3. Prøv pintxos: Pintxos er små retter som serveres på barer og restauranter i Bilbao. Det er en viktig del av det lokale kjøkkenet og en flott måte å smake på lokale retter og få en følelse av kulturen.

 4. Besøk San Mames stadion: Hvis du er en fotballfan, bør du ikke gå glipp av San Mames stadion. Det er hjemmebanen til Athletic Club Bilbao og har en kapasitet på over 50 000 tilskuere.

 5. Ta en tur langs elven Nervion: Elven Nervion går gjennom Bilbao og gir en flott mulighet til å utforske byen fra en annen vinkel. Det er også mulig å ta en båttur på elven.

 6. Besøk Euskal Museoa: Euskal Museoa er et museum dedikert til baskisk kultur og historie. Det er et flott sted å lære mer om regionen og dens tradisjoner.

 7. Ta en dagstur til San Sebastian: San Sebastian ligger bare en kort kjøretur eller togtur unna Bilbao og er kjent for sin vakre strand og gode mat. Det er en flott dagstur fra Bilbao.

Disse reisetipsene vil gi deg en god start på å utforske både San Sebastian og Bilbao. Ha en flott tur!


San Sebastian og Bilbao er kjent for sitt gode kjøkken og det er mange flotte restauranter å velge mellom. Her er noen restauranttips til begge byene:

San Sebastian:

 1. Arzak: Dette er en av de mest berømte restaurantene i San Sebastian, med tre Michelin-stjerner. Arzak er kjent for sitt innovative kjøkken og fokus på baskisk mat.

 2. Bar Nestor: Dette er en populær restaurant i gamlebyen i San Sebastian, kjent for sin deilige biff og tortilla. Det er ingen meny, så du får bare det som tilbys den dagen.

 3. La Cuchara de San Telmo: Denne lille tapasbaren ligger i gamlebyen og tilbyr en rekke pintxos og småretter. Prøv deres berømte foie gras eller oksenakke.

 4. Gandarias: Gandarias er en annen populær tapasbar i San Sebastian, med et stort utvalg av pintxos. Prøv deres baskiske omelett eller grillet kveite.

Bilbao:

 1. Azurmendi: Azurmendi er en av de mest kjente restaurantene i Bilbao, med tre Michelin-stjerner. Denne restauranten fokuserer på økologisk og bærekraftig mat.

 2. Mina: Mina er en annen restaurant i Bilbao som har fått tildelt tre Michelin-stjerner. Restauranten har en moderne tilnærming til baskisk mat og serverer flotte retter.

 3. Etxanobe: Etxanobe er en elegant restaurant i Bilbao som tilbyr en moderne tolkning av baskisk mat. Prøv deres sjøkreps eller deres ørret fra elven Nervion.

 4. La Vina del Ensanche: Dette er en flott tapasbar i Bilbao med et bredt utvalg av pintxos og andre småretter. Prøv deres grillet blekksprut eller deres baskiske chorizo.

 5. Elkano: Elkano ligger litt utenfor Bilbao, men er vel verdt turen. Restauranten er kjent for sin ferske fisk, spesielt deres grillede turbot.

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page