top of page

Paris i romjulen wow!

Oppdatert: 1. feb.

Å besøke Paris i romjulen kan være en helt spesiell opplevelse. Byen Lys er kjent for sin unike atmosfære og tiltrekker seg besøkende fra hele verden gjennom hele året, men det er noe magisk med Paris i romjulen.

Julens Lys i Paris

Julen i Paris er kjent for sin praktfulle belysning. Fra de glitrende lysene langs Champs-Élysées til den sjarmerende julebelysningen i de mindre gatene og kvartalene, Paris skinner virkelig i desember. Et besøk til noen av de mest kjente landemerkene, som Eiffeltårnet eller Notre-Dame, er spesielt minneverdig når de er opplyst mot den mørke vinternatten.

Julemarkeder og Shopping

Paris er kjent for sine mange julemarkeder, som tilbyr alt fra håndverksprodukter til gourmetmat. Julemarkedet ved Tuileries-hagen er et av de største og tilbyr en sjarmerende blanding av matboder, håndverksbutikker og til og med en liten skøytebane. For de som er interessert i shopping, er varehusene Galeries Lafayette og Printemps Haussmann et must med deres spektakulære julevinduer og dekorasjoner. Men lov meg at du lar drømmene og fantasien din lede deg gjennom gatene og bare nyte🥂


Kulturelle Opplevelser

Paris har et rikt utvalg av kultur, og romjulen er intet unntak. Operaen i Paris og forskjellige teatre har ofte spesielle juleforestillinger. Museer som Louvre og Musée d'Orsay er åpne i ferien, noe som gir en perfekt anledning til å oppleve noen av verdens mest berømte kunstverk.


Gastronomi

Paris' kulinariske scene er i verdensklasse, og i romjulen kan besøkende nyte sesongens delikatesser. Mange restauranter tilbyr spesielle julemenyer, som gir en smak av tradisjonell fransk julemat. Ikke glem å smake på noen av de lokale vinterdelikatessene som foie gras, trøfler og selvfølgelig et utvalg av franske oster.

Gåturer og Seine-cruise

En av de beste måtene å oppleve Paris på i romjulen er ganske enkelt å gå. Ta en spasertur langs Seinen, besøk de sjarmerende nabolagene som Montmartre og Le Marais, eller bare vandre uten mål og mening og la byen overraske deg. Et cruise på Seinen kan også være en fantastisk måte å se byens lys på.

Det viktigste er å leve som om du var her i et eventyr!


Til slutt, husk at romjulen i Paris kan være ganske kald, så kle deg varmt. Men kulden tilfører også en viss sjarm til opplevelsen, spesielt når du kan varme deg med en kopp varm sjokolade eller en fransk vin i en koselig kafé. Paris i romjulen er virkelig en opplevelse som bør nytes i et rolig tempo, med rikelig med tid til å absorbere den særegne atmosfæren som denne tiden av året bringer til den allerede blendende byen.


Priser fly t/r fra under 4000,- med KLM når jeg sjekket 20.des


sjekk også på Tripadviser

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

تعليقات


bottom of page