top of page

Panama City Beach – sol og sommer hver dag, hvit sand, varmt vann og mye mer!

Oppdatert: 13. jan. 2023

Denne kysten en av de flotteste jeg har opplevd i Florida. Her kan du starte i Panama City Beach og velge opptil ti flotte perler på vei til New Orleans om det er målet ditt også. Men la oss starte her i PCB, som det forkortes med lokalt

Panama City Beach (C) Ingar Næss

Er du på en Road Trip bør du sette av minimum to til tre dager og bare nyte, for hovedgrunnen til at du skal hit er for å nyte de kritt hvite strendene, båt turene og all den gode sjømaten. Velger du å komme hit som familie vil du kunne kose deg både på dagtid og kveldstid, da det er nok av tilbud til barna også.


Hvordan overnatte!

Panama City Beach (C) Ingar Næss

Det er mange hoteller rett på stranden, men du kan også leie en bolig gjennom VRBO eller Airbnb. De aller fleste par velger hotell og blir sentralt, men en anbefaling jeg fikk gikk på bl.a. Sheraton Bay Point Resort, bare noen få miles unna sentrum. Et godt valg hvis du er interessert i utsikt over bukten, spa-dager, båtturer, strender og golf, men som sagt det er nok å velge i. De som velger hus, reiser ofte flere sammen og deler på leien.


Hva vil du spise!

Sjømat er et must mens du er i PCB, men. Om du Donut fan må du innom Thomas, De er de beste! Ring på forhånd hvis du vil ha en GIANT smultring! Det er 1000% Instagram verdig! De har også is og serverer burgere og pommes frites, pølser «you name it» som guiden min sa! Bonus, du får en fantastisk utsikt fordi den er rett overfor stranden!

Sjømattilbudene er som sagt mange, men flere nevnte Bayou Bill's Crab House, Captain Anderson's og The Grand Marlin, alle for god mat og nydelig utsikt over bukten. Fortsett den episke utsikten etter middagen med en tur på SkyWheel og se hele Panama City Beach-stripen opplyst om natten.

Det er nok å velge i.


Besøk Andy´s


Om du ønsker å dra på en skikkelig, gammel og lokal frokost eller lunsj restaurant er Andys å anbefale. Denne restauranten har eksistert i over 40 år. Jeg var innom her og ba om å få en lokal lunsj med alt også drikke. Ikke viste jeg at det jeg trodde var is-te var en skikkelig drink, testet med tungen og ja da den hadde en spennende smak slik de hadde anbefalt. Maten var god og stemningen hektisk, skikkelig lokaltHva å gjøre

The Pier at Panama City Beach (C) Ingar Næss

Tips er kom deg til stranden innen kl. 09.00, da får du den beste parkeringsplassen, om du trenger og en flott plass på første rad ned mot vannet.

Flere sier at det kan være smart å ta med en strandstol og et ekstra håndkle. Husk det er mye sand, nydelig hvit sand!

Så MÅ du bruke solkrem, det er bedre å bruke høy faktor og ikke bli brent, for det blir du om du slurver.

Ta med drikke eller finn en plass hvor det ikke er for langt å gå til bunkring.NB! Hold deg unna vannet på doble rødt flagg-dager.


Planlegg en dag uten strand.

Det er så mye å gjøre i Panama City Beach utenfor sanden.

Helikopterturer er alltid gøy! Du kan ta en tur over PCB, så får du se alt på kort tid. Gjør det gjerne første dagen så har du oversikten i hode når du skal planlegge.


Sky Weel i Pier Park


Som nevnt er en tur med Sky Weel flott, her får du også en god oversikt, flott både på dag og kveld. En båttur til Shell Island for å slappe av på de hvite sandstrendene du finner der, men uten de store folkemengdene!


Ellers er det masse underholdning for familier med barn.

Dette kan ikke sammenlignes med Orlando, for å ha sagt det, men det er mange foorskjellige varianter, til og med innendørs om det skulle komme en eller to regndråper, noe som ikke er veldig sannsynlig.Leiebil med litt ekstra - LOOK


Skulle du ønske å leie en litt mer superbil er mulighetene mange. Her ser du ett eksempel. Det er så mange vannsportutleieaktiviteter tilgjengelig som for eksempel pongtongbåter og jetskiutleie og fra en nærliggende marina kan du dra på havfiske og snorking med Florida Panhandle Shipwreck Trail og andre dykkesteder i Mexico Gulfen.


Konserter i Byparken

I sommermånedene mellom juni og august arrangerer Visit Panama City Beach gratis konserter hver torsdag kveld i Aaron Bessant Park.

Pakk en kjøler med drikke og snacks, og ta med et teppe eller stol for å sitte og nyte musikken. Her kan barna leke, mens du danser eller slapper av hele natten. Ikke glem - det er gratis!

gratis konserter hver torsdag kveld i Aaron Bessant Park.
gratis konserter hver torsdag kveld i Aaron Bessant Park.

Eller så har du naturparkene. Den ene jeg anbefaler har mest fokus på sol, St Andrews State, men også natur og dyreliv. Denne parken ligger på øst siden av sentrum og Conservation Park ligger lenger vest. Den siste her er skogsorientert og kanskje du kan oppleve noe av dyrelivet, men det er ikke garantert!


Takk for denne turen hit.

Jeg mener du vil oppleve Panama City Beach som et meget godt alternativ til Miami og andre steder på østkysten av Florida, ja kanskje bedre, fordi det ikke er langt til New Orleans.Om du er på biltur:

Husk også at det er masser av som flotte og hyggelige steder langs hele kyststripen til Biloxi hvor jeg reiser nå og hit kan du velge kjøre en flott kystrute eller ta en Highway 10, på vei til New Orleans.

Fakta. Panama City Beach er en ferieby i Bay County, Florida, USA, ved Mexicogulfen. Fra og med folketellingen i 2010 hadde den en befolkning på 12.018. Byen blir ofte referert til under paraplybetegnelsen "Panama City" og PCB.


Gå til neste stopp Biloxi en utrollig hyggelig liten by, nær til New Orleans.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page