top of page

Memphis i Tennessee og Graceland

Oppdatert: 29. jul. 2022

De aller fleste som kommer til Memphis kommer for å besøke Graceland, og hvorfor ikke det inneholder jo tros alt hjemmet til Elvis.


Men la oss startete ved begynnelsen for når jeg kom kjørende inn i Memphis dukket en enorm glasspyramide opp og det viste seg at dette ver et kjempesenter for "out door sport and joye".


Fantastisk bygg i bakgrunnen av min Hertz leiebil!


Men nå er det Bale Street som er mitt første mål og her var det trøkk.


Denne ettermiddagen og kvelden går turen til Beale Street, hvor lyden fra gamle blues legender sitter i veggene. I dag er gaten kjent for alle sine restauranter medlevende musikk hvor festen varer til langt ut i de sene nattetimer.


Jeg hadde noen hyggelige timer her og traff både engelskmenn og amerikanere. Den ene av disse gutta var Manchester United fan, men når han hørte at jeg var fra Norge sier han: "Jeg håper virkelig at Braut Haaland lykkes, i City, han er en skikkelig bra ung spiller. Det blir gøy å følge han" og så skåler vi for det!


Jeg stakk innom flere av barene og lyttet til de forskjellige bandene og valgte meg ut et par jeg skulle høre mer på i morgen! Nå var det tidlig i seng for jeg hadde et tett program i neste dag!


Graceland en drøm for mange Elvis fan!

Ja dagen startet med en tur til Graceland, hjemmet til Elvis. (Jeg kjøpte en VIP-billett, men det var bortkastet for du havner uansett inn i kø med alle de andre, jeg sparte kanskje noen minutter, men ikke anbefalt. )

Velkommen til Graceland. Med Elvis låter på øret var det bare å "step inside" Det var faktisk litt spennende å skulle besøke et av verdens mest besøkte private hjem.

Her var det mange inntrykk og store variasjoner. Her kan du se lnoen av rommene og interiør, baksiden av huset, som fremstod noe nøytral, selv svømmebassenget var ganske lite.

Når du vandrer rundt får du får en guidet lydfil som du henger rundt halsen og som følger deg på din runde rundt i huset. Det gjør at du blir litt mer kjent med mennesket og artisten Elvis. Besøket avsluttes ved graven. Jeg forsøkte å kjøre opp med egen bil for å ta et bilde, men det tok fem sekunder før første vakt stoppet meg, så det ble bare et dårlig bilde utenfor porten!


Ingen tvil dette er en millon "butikk", men de aller fleste jeg snakket med av de som var med på rundturen var meget entusiastiske og elsket alt de opplevde. Jeg er helt sikker på at de kom til å sette på Elvis musikk i bilen når de dro herfra for å forlenge opplevelsene.

På motsatt side av Graceland er det en rekke utstillinger som omhandler myten og mannen Elvis. Det er jo litt gøy og ha vært her og sett hvordan han levde og alt han hadde av kostymer, båter og ikke minst biler. Her har dere et lite utvalg av alle bilene som er å finne i utstillingen. Legg merke til den enkle båten opp mot alle de utrolig eksklusive bilene.
Deretter går turen til Sun Studio

- hvor luften dirrer av musikkhistorie. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Ike Turner har alle spilt inn megahits i det lille studioet. Spennende så hit må du ta turen for at den skal bli komplett. Passer vel med noen sort/hvit bilde også.


Deretter må du få med deg litt mer historie og besøke National Civil Rights Museum/Lorraine Motel, med Martin Luther King.

Det var her Martin Luther King Jr. ble skutt den skjebnesvangre dagen i 1968 – og på rom 306 er alt som det var den dagen. Resten av museet tar for seg borgerrettighetsbevegelsens historie.


Som tidligere sagt kvelden ble kvelden benyttet til å lytte til flere bra band som fylte gatene med god stemning.

Når du skal planlegge turen din pga tid du har til rådighet og du kanskje må velge enten Memphis eller Nashville så anbefaler jeg at du tar med deg begge og heller kutter ned på antall atraksjoner du velger å se på. Er du her må du få fylt opp «minneboken» din!


Uansett går turen min til Nashville i morgen.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page