top of page

Reisetips til Marrakech, Maroco.

Oppdatert: 13. feb. 2023


Bildet viser et enkelt gatekjøkken i Marrakech, litt utenfor sentrum. Her er det kun de lokale som handler.
Reisetips fra Marrakech, Marokko.


Om du vurderer å reise til Marrakech, gjør det. Marrakech er en fantastisk spennende by, som du må oppleve selv, ja erfare, nyte og kose seg. Selvfølgelig er det mange muligheter avhengig av hvor mye penger du ønsker å bruke, men om du glemmer hotellet og tenker på opplevelsene, ja så er jo menneskene de samme! Alt handler jo om menneskene, kulturen og opplevelsen og alle tilbudene du vil få.


Marrakech er Marokkos vakreste by, og det med god grunn, sier de som vet det. Gamlebyen Medina er unik og spiller på alle sine strenger for å friste deg. Her pulserer byens rytme nesten hele døgnet, med sine mange håndverkere, musikere, turister og ikke minst selgere som holder gatene våkne med sine høylytte intense forhandlinger. Hjertet er torget og dette bør du oppleve både tidlig på morenen og sent kvelden, ja hele døgnet. Bruk tid på å gjøre deg kjent for så å oppleve byens fantastiske puls.


Djemaa el-Fna –  torget i Marrakech
Marrakech - Marokko yrende liv på Marrakech Medina

Marrakech er en todelt by, og her skal du få noen tips.

Vi bruker selv ofte første dag og kveld til å vandre litt i og ikke minst utenfor de mest sentrale områdene for å se og oppleve det lokale og menneskene der, men vi holdt oss innenfor murene. Få gjerne noen aktuelle tips fra resepsjonen der du har valgt å bo, men med en god guide vil du nok få den aller beste opplevelsen.

Noen enkle tips for deg som vurderer å reise hit.

Tips 1: Reis, - når som helst om varmen ikke er et problem!

Tips 2: Sjekk alternativer på bosted, før du velger.

Tips 3: Skaff deg en voksen guide, gjerne med nyere bil, med en gang!

Tips 4: Ikke vær naiv, alle vil selge, dyrest mulig.

Tips 5: Les deg opp på flere reiseblogger

1. Du behøver stort sett ikke lure på om det blir sol, det er det nok av, heller tenk litt på hvor varmt du vil ha det på både dags- og kveldstemperaturen.

Ta en titt her:

2. Hotell eller Riad!Jeg anbefaler at du kanskje forsøker begge deler, ett par netter i et luksus hotell og noen netter i en Riad. En Riad er ofte et større privat hjem som er gjort om til overnattingssted. Det er fylt av lokal atmosfære og alltid hyggelige eiere. Det er et stort utvalg av begge deler, men bestill med en gang du har bestemt deg for å reise.

Et lite NB! sjekk hva prisen på hotellet er hver natt. Vi gikk på en liten smell som vi ikke oppdaget før vi kom hjem og fikk stor variasjon i overnattingsprisen på rommet.


Velkommen til Riad Miski


Tips 3, 4 og 5: Skaff deg en voksen guide og ikke vær naiv.

Vår erfaring er at en voksen person ofte er litt mer balansert, lytter litt mer til dine ønsker og pusher ikke like mye som de unge.

Dog de lever også av sine anbefalinger og det du handler. Ikke motta noe i hånden uten at prisen er avtalt. Altså prutet ned til det du mener er en god pris. Ikke vær naiv, da blir du lurt. Tren på å sin nei takk, på en hyggelig, men bestemt måte.

Vår guide hadde lang erfaring og mye kunnskap. Han var også lærer og hadde en nyere bil som ikke luktet hverken av bensin og annet. Vær litt kresen. Stille spørsmål. Les deg opp på flere blogger og finn ut hva du ønsker å se og oppleve. Bruk mist to dager med din guide. En dag hvor dere går rundt i gamlebyen og en hvor han kjører rundt på steder dere ellers ikke skal gå alene.

Vi var heldige og fant vår guide på flyplassen og startet med å bruke han som taxi til hotellet!


Raid.

Når du begynner å lete etter de beste tilbudene for overnatting i en Riad er det mye å velge i. Du får god kvalitet fra 35euro og oppover, men spanderer du 50-75 har du masse å velge i.Ett eksempel er Riad Miski som er smakfullt restaurert av et hyggelig fransk par. Miski ligger i sentrum av medinaen, 15 min gange fra torget Jemaa El-Fnaa. Ved ankomst vil verten ønske deg velkommen med et glass søt marokkansk te, og svært detaljert informasjon om området, samt tips om hvordan du unngår de siste svindlerne.


Rommene er alle innredet med lokalt håndverk og det er flere salonger å sitte i, slappe av og spise middag. Frokost er inkludert og servert på takterrassen. Du kan også betale et tillegg for å bruke hotellets tyrkiske bad eller be om hjelp til å bestille turer og ordne taxi.


Som sagt du vil på de aller fleste steder bli møtt med ekte smil og meget god service. Bruk god tid til å søke gjennom flere alternativ, men det er alltid en fordel at det ikke er for langt å gå til torget.


Hotell

Det samme gjelder hotellene som det er masse å velge i. Som vanlig vil prisene variere ift sesongen, men vi fant et meget bra hotell Le Naoura Barrière ligger i et vakkert hageanlegg, sentralt nær hjerte av medinaen. Hotellet har en svært fredelig atmosfære med luksuriøse bekvemmeligheter. Suitene på Naoura Barrière er romslige og noen har også to bad, samt flotte badekåper og hyggelig balkong.Vi fikk en herlig frokost fra en rikholdig frokostbuffé og i restauranten lokale retter av høy kvalitet, tilberedt med ferske råvarer fra markedet. Baren på hotellet tilbyr et avslappende sted hvor du kan utforske den originale cocktail- og vinlisten.Spaet har et komplett utvalg av avslappende behandlinger og treningssenter. En barneklubb med aktiviteter og måltider tilbys også. Topp sikkerhet og ellers full service priser fra 250euro og oppover.
Når du skal ut og oppleve, som sagt, bruk en guide og ta deg tid til å se og oppleve. Still spørsmål vær interessert, ser du noe du liker prut og kjøp. Ta den store runden og se håndverkerne og markedene, offentlige bad som fyres med ved av en mann, garving og skinn produksjon osv. Museer er det masser av, men alle ønsker å se Jardin Majorelle, den blå hagen

Litt fakta: Marrakech Marokkos tredje største by og hovedstad i regionen Marrakech-Tensift-El Haouz.

Det bor litt over en million i byen og språket er Arabisk med dialekter, men Fransk og Engelsk går greit. Religion er Islam. Klokken på sommeren må stilles 2 timer tilbake.


En Emiratarabisk dirham er ca 2,50 NOK. Du tipser mellom 5-10% eller mer om du ønsker. Kredittkortene som Visa, American Express og MasterCard er ok på større hoteller, butikker og finere restauranter, men ellers er kontanter tingen!


Vanlig visum og vaksiner er ikke nødvendig, sjekk uansett UD. Ikke drikk vann fra springen!

Så bruk hodet. Lite voldskriminalitet, men vær oppmerksom på lommetyver og svindlere. Ikke ta imot noen varer eller tjenester uten å avtale pris. Til tross for mye politi i gatene, er det, som i de fleste større byer, en viss kriminalitet. Det anbefales å ikke ha synlige smykker og man bør passe ekstra godt på hvor man oppbevarer verdisaker, mobiltelefon, lommebok og pass.


Vi fløy med Norwegian, men vær tidlig ute med bestilling.


Her er noen bilder fra min vandring, med guide!


Klikk på bilde for større utsnitt

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page