top of page

Kon-Tiki Museet i Oslo

Besøk Kon-Tiki Museet og opplev de unike fartøyene Thor Heyerdahl seilte på sine verdenskjente ekspedisjoner. Hovedutstillingene er også spesielt tilrettelagt for barn.

nytt bilde kommer

Kon-Tiki Museet i Oslo er et flott sted å besøke hvis du er interessert i historien om Thor Heyerdahls ekspedisjoner og oppdagelsesreiser. Her er noen reisetips for ditt besøk:


  1. Kjøp billetter på forhånd: Det kan være kø ved inngangen, så det er best å kjøpe billetter på forhånd for å spare tid.

  2. Kon-Tiki Museet ligger på Bygdøy i Oslo, og kan nås med buss 30 hele året, samt ferge til Bygdøynes i sommerhalvåret.

  3. Ta med kamera: Kon-Tiki Museet har mange interessante og unike gjenstander som du vil ønske å ta bilder av.

  4. Ta deg tid: Museet er ganske omfattende og det kan ta flere timer å se alt. Ta deg tid til å se og utforske alle utstillingene.

  5. Delta på en omvisning: Kon-Tiki Museet har daglige omvisninger på norsk og engelsk, og det kan være en flott måte å lære mer om utstillingene og historien bak Thor Heyerdahls oppdagelsesreiser.

  6. Sjekk ut gavebutikken: Gavebutikken på museet har et utvalg av suvenirer og bøker relatert til Heyerdahl og hans ekspedisjoner. Det kan være et flott sted å kjøpe en gave eller suvenir.

  7. Spis på museets kafé: Kon-Tiki Museet har en kafé som serverer mat og drikke. Dette kan være et flott sted å ta en pause og nyte en matbit eller drikke.

  8. Utforsk området rundt museet: Museet ligger i et vakkert område nær vannet. Det kan være


Åpningstider, mandag–søndag November–april 10:00–17:00

Mai 10:00–17:00

Juni–august 09:30–18:00

September–oktober10:00–17:00


Kon-Tiki Museet holder åpent alle dager, mandag til søndag, hele året.


Etter den verdensberømte og sensasjonelle Kon-Tiki ekspedisjonen i 1947, åpnet Kon-Tiki museet i Oslo. Alle ville se den primitive Kon-Tiki flåten bygget etter forhistoriske kunnskaper, og siden 1950 har nærmere 20 millioner mennesker besøkt museet. Kom til oss å ta del i Thor Heyerdahls berømte livsverk som preges av forskertrang, opponering mot de etablerte sannheter, miljøvern, arbeid for en fredeligere og mer bærekraftig verden, og en dyp respekt for urbefolkninger. Thor Heyerdahl var den standhaftige og fascinerende mannen som levde ut sine drømmer gjennom å utforske verden og leve vitenskapen.

Utstillingene i museet følges av gode tekster på mange språk og viser Thor Heyerdahls virke fra hans første reise til Fatu Hiva, til seilasene med Kon-Tiki, Ra, Ra II og Tigris, samt ekspedisjonene til Galàpagos, Påskeøya (Rapa Nui) og Tùcume i Peru.

Besøkende kan i tillegg se modeller av haier og fisk i en undervannsutstilling under Kon-Tiki flåten, vandre i en 30 meter lang replika av en hule fra Påskeøya, se bøkene i Heyerdahls personlige bibliotek og en utstilling om personen Thor Heyerdahl.

Kon-Tiki og Ra-utstillingene er spesielt tilrettelagt for barn, som kan følge historiene om krabben Johannes og apen Safi. For Tiki-interesserte finnes en mindre utstilling om Tiki pop-kultur, så vel som Tiki-relaterte varer i museumsbutikkens øvrige sortiment. Daglig kl. 12.00 vises den Oscar-belønnede dokumentarfilmen «Kon-Tiki» fra 1950 i museets kinosal.


Omvisning

Kon-Tiki Museet tilbyr omvisning for grupper etter avtale og når vi har kapasitet. Bedrifter, organisasjoner eller andre grupper som ønsker å bestille omvisning i eller utenfor åpningstid, ta kontakt på ta kontakt.

Reiseoperatører med grupper som besøker museet i ordinær åpningstid, som ønsker guidet omvisning, bes kontakte de dyktige guidene i Oslo Guideservice og Oslo Guidebureau.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page