top of page

Har du lyst på en Road Trip i USA, da må du lese denne artikkelen

Oppdatert: 5. jan. 2023

I forbindelse med min USA-tur i 2022 traff jeg flere nordmenn som kan mye om å feriere i nettopp USA og i denne artikkelen handler det om Kjetil Sveistrup som driver reise selskapet, Hop A Long Travel (Hopalong). Vi sitter og tar en kopp kaffe og Kjetil forteller at han er fra Kåfjord i Nord-Troms og via flere mellomlandinger endte han opp i St Augustine i Florida. Han legger vekt på at han også bor i Norge og at familien der er viktig for han

Kjetil Sveistrup ute på fotojakt

Han smiler stolt og forteller videre, at i 2009 ble Hopalong Travel AS startet i Trondheim og ideen var å utvikle gruppeturer til USA, spesielt tilpasset for nordmenn. Smilet sitter løst i dag og han forteller videre at den første kunden var hans gamle arbeidsgiver, AMCAR Norge. Etter den første turens suksess forstod vi at dette var en god ide og at vi hadde truffet blink og senere har kundene strømmet til og turene har blitt mange.


bJeg spør, hva var årsaken til at du valgte nettopp denne typen turer. Svaret kommer raskt. Jeg elsker å reise og oppleve nye steder og USA har alltid vært min favoritt-destinasjonen. Jeg erfart raskt at de aller fleste ønsker og trenger litt hjelp med planleggingen for å få mest mulig ut av både turen og pengene. Husk USA er et stort land og om du ikke har erfarne folk til å hjelpe deg, kan du ende opp med å bruke mer til på å lete enn å bare reise rett til målet.


For egen regning må jeg istemme her. Jeg har selv vært mange ganger i USA og senest i sommeren 2022 kjørte jeg over 3500 miles. Ja jeg lærte masse om nettopp dette og som det heter i «fjellvett reglene», lytt til kjentfolk. Les gjerne mer om mine opplevelser - klikk her


Fortell litt mer om hva du tilbyr.

Ja det gjør jeg mer enn gjerne, sier han og smilet sitter fortsatt løst, dette er noe han brenner for, tenker jeg i mitt stille sinn og han fortsetter: .

Vi setter sammen og tilbyr komplette turpakker med dag-for-dag program. I tillegg har vi erfart at jo mer vi legger inn i pakken jo mer fornøyd blir kundene. Dette er alt fra fly, hotell, leiebil og eller annen transport. Samtidig har vi alltid fokus på at hver turdeltager skal ha full frihet til å disponere dagene som de selv ønsker, men innenfor rammen av selve turprogrammet.


Vi foreslår attraksjoner og aktiviteter, men siden vi oftest bruker leiebil, beholder jo deltagerne den friheten de selv ønsker.

lite utvalg av leiebiler

Det kan være når de vil sjekke ut fra hotellet, når og hvor de spiser lunsj, hvilke enkeltaktiviteter de ønsker å delta på og hvilke avstikkere de selv ønsker. Det viser seg når deltakerne blir kjent med hverandre er det ofte at de planlegger sammen, men alle holder selve programmet og hovedattraksjonene. De blir liksom en stor familie etter noe dager og det er jo kjempehyggelig! Han legger til at om det er ønsker om felles transport tilpasser de buss og eller andre passende størrelser på kjøretøyene, slik at de som ikke ønsker å kjøre sel også skal få være med på disse flotte opplevelsene.


Det har vel vært noen utfordringer på veien siden 2009. Kjetil tenker seg litt om, - ja, men ikke mer enn de vanlige småbedriftsutfordringene, slik som ikke å ha nok timer i døgnet.


Fortell litt om hvem som reiser på turene dine.

Han forteller villig. Vi har stort sett smågrupper på turer gjennom hele året. De fleste av disse reiser på egenhånd, men vi har grupper mellom 15 til 25 og større gruppeturer til fastsatte datoer hvert år. Noen av turene er åpne for alle og ofte annonsert på nettsiden vår, men vi tilbyr også private turer for spesifikke oppdragsgivers og deres ansatte, kunder, og eller medlemmer i en organisasjon. Vi har ofte firmaturer til messer og med faglige utbytte og bedriftsbesøk er også svært populært


Han fortsetter, turer til messer er alltid populært, så som i mars 2023 skal vi med en gruppe norske entreprenører til en stor bygg- og anleggsmesse i Las Vegas. I tillegg er messeturer for bilbransjen og lastebilbransjen svært populære.


Om du skal velge en ferietur for private som er spesielt populær hvilken vil du velge da? Ingen tvil sier han med et stort smil, - Route 66 og om jeg får legge til en til så er det musikkturer langs The Blues Highway


Jeg lurer litt på om deltakerne er fornøy og om gamle kunder kommer tilbake?

Ja, det kan jeg svare et klart JA på. På hver eneste tur vi gjennomfører nå er det mange som har vært med før og de fleste av våre nye kunder har fått anbefaling fra noen som allerede har vært med på tur hos oss tidligere.Vi setter oss og ser litt på programmet for 2023, og Kjetil dette ser jo veldig spennende ut! Ja det er helt riktig, og dette er turer vi vet folk vil like. Først har vi Blues Highway, langs gamle Highway 61 som snor seg nordover fra New Orleans, langs Mississippi-elven, mot Memphis og videre til Nashville.

Jeg istemmer for jeg kan garantere at denne turen er kjempefin, for denne opplevde jeg selv i 2022. (les her)Så kommer min drømmetur som jeg ennå ikke har fått oppleve, for sist når jeg planla den stoppet pandemien meg i 2020, men nå er det bare å glede seg. Je det er det i stemmer Kjetil. Vår tur på Route 66, går hele veien fra Chicago til Los Angeles og tar 3 ukers tur. Det er jo ganske lenge, sier jeg. Ja det kan virke slik, men skal du ha glede av turen og oppleve alt som er på veien, ja da er tre uker et must!Videre har vi en unik bil tur med Corvette- og Woodward-tur som er for folk med stor bilinteresserte, og dem er det faktisk ganske mange av. Ellers har vi turer til Las Vegas /SEMA-tur og Florida-turer i november (se over)


Vi tilpasser jo turene etter kundenes ønsker og foruten firmakunder på faglige turer, reiser ofte familier og par på våre turer som er åpne for alle. Noen har reist mye i USA før, mens andre er førstegangsreisende og på de større gruppeturene er det mellom 20% til 30% førstegangsreisende. Hvor i Norge kommer kundene dine fra? De kommer fra hele landet og forsetter. Østlandet utgjør nok det største antall og dernest kommer det mange fra Sør-Vestlandet, men som sagt de kommer fra hele Norge. Felles for de aller er at de har som oss, over gjennomsnittlig interesse for USA.


Om jeg oppsummerer turene dine så er det mye bil-relatert innhold, med biltreff, racing, utstillinger eller messer. Ja det er korrekt og det henger sammen med at mange i bilentusiast-markedet og Amcar-markeder kjenner oss godt. Ofte er ektefelle, barn og venner med, så kundegruppen utvider seg. Siden vi har fått flere forespørsler har vi også flere turer med fokus på musikk, sport, natur, storby, osv., ja nå appellerer vi til et langt bredere publikum, og vi har også mange flotte USA-turer på blokken, skynder han å legge til med et stort smil.


Jeg takker Kjetil for praten og oppfordrer alle USA interesserte å følge med på hjemmesidene deres! www.hopalong.no0 kommentarer

Σχόλια


bottom of page