top of page

Svalbard, Gruvelagret - Herlige smaks nytelser!

Oppdatert: 21. feb. 2023

Svalbard er natur, mørke , snøscooter, hundekjøring, matopplevelser og underholdning på løpende bånd. Så må vi heller ikke glemme alle de hyggelige menneskene som lager den fantastiske maten og månen som gir oss det lille ekstra!

Gruvelagret.

Gruvelagret har blitt kåret til byens beste restaurant og nå gleder jeg meg til å smake på menyen. Kanskje er de fortsatt helt på toppen. La meg med en gang røpe at jeg fortsatt kjenner de fantastiske smakene.


Om du har lyst kan du lese litt om historien, bare klikk på linken under her.

La oss ta med litt historie om Gruvelagret først - klikk for å lese

De sier selv: Vi er stolte over å ha restaurert Gruvelageret i Sverdrupbyen og har bygget det om til et unikt og nytt selskapslokale og restaurant. Lokalet har lang historikk og er tematisert med fokus på tidlig kullutvinning og gruvedrift på Svalbard. Kjøkkenet bærer preg av rustikk eleganse, og ekte, ærlig og arktisk mat er vår signatur.

Gruvelagret, en unik matopplevelse.

Tenk deg at du har vært på en opplevelsesrik tur med snøscooter eller hundeslede. Du får tid til å slappe av litt på hotellet før du tar turen opp til Gruvelagret, for å nyte en herlig stemning og atmosfære og ikke minst et herlig måltid mat og drikke.


Dette var mitt første besøk på denne restauranten som alle skryter av, så jeg må innrømme at forventningene var høye. De første forventningene bekreftes i det vi går ut av drosjen og ser inn gjennom et stort vindu. Her så det skikkelig hyggelig ut.

Gruvelagret restaurant Svalbard (c) Ingar Næss

Vi blir mottatt av et smilende serveringspersonale og hovmesteren, med det kligende navnet Sebastian Bach. Du kan faktisk se på han, at han er stolt av det han skal presentere og servere oss. Det er jo alltid noe med nettopp velkomsten, den setter liksom tonen og det gjorde vår Bach.

Som aperitiff ble det servert Bio Vegan Asolo Prosecco med preg av pære, eple og sitrus. Velkomsten og aperitiff legger ofte listen i forhold til hva vi kan se frem til og dette må bare bli bra.


Så la oss «kaste» oss over maten som nå ble servert.

Til forretten ble vi servert en Sancerre Comte Lafond de Ladoucette. Dette er en tørr Sauvignon Blanc fra Sancerre, Loire, Frankrike. Mineralsk, rund og kraftig i munnen med gode syrer og en lang ettersmak.


Til denne herlige vinen var forretten en helt ny opplevelse. Vi hadde aldri tidligere blitt servert torsk på denne måten og med denne smaken. Vår Svalbard-torsk ble servert med kullgrillet hjertesalat, syltet jordskokk og beurre blanc, en smørsaus med flyvefiskkaviar. Wow, dette var en herlig opplevelse!

Rundt oss hygget de andre gjestene seg og det var tydelig at opplevelsen hadde startet, og forventningene gledet seg til resten av måltidet.


Sebastian presenterte en flaske Philipp Kuhn Pinot Noir. Dette er en medium fyldig Pinot Noir fra Pfalz regionen i Tyskland. Vi fikk smake, og ganen møtte en elegant aroma av tørkede plommer, mandler, kirsebær samt sjokolade og lær. Eller for å si det på en enklere måte - den smakte fantastisk.


Hovedretten ble presentert av Sebastian som fortalte med glede at vi fikk en Pigwings, som er en del av svineknoken. Den ble servert med tradisjonell potetkrem, stekte rotgrønnsaker og en kimchi basert saus, et nytt wow. Dette var så mørt og smakfullt at det var vanskelig å ikke la fornøyde «lyder» komme ut.

Dette var bare nydelig. Sammen med vinvalget ble dette nesten bedre en forventningene. Wow!


Praten går og stemningen er meget god. Det de også skal ha ros for er den tilpassede tiden mellom rettene, som gjorde at vi fikk tid til å nyte de smakene i fulle mon!


Så var det tid for dessert.

Vi var spente på hva de ville trylle frem til å avslutte dette herlige måltidet. At det ble et terteskjell fylt med multe fluid gel, kardemomme og brunet smør is, creme anglaise med mandel og citronzest var er bra valg. Ikke for mye, ikke for lite, bare godt!


Vinen ble den samme som vi ble servert som avec, altså en Sancerre Comte Lafond de Ladoucett!Da er det bare å si tusen takk for et herlig måltid og så håper jeg at vår anbefaling av dette flotte spisestedet gir deg lyst til å prøve det ut selv.Når du forlater restauranten, kan det hende at du får den samme opplevelsen som oss.Kanskje har du lyst på en snøscooter tur med Svalbard Adventures.

Dette er en fantastisk tur


- og eller en tur med Svalbard Husky og den vakre Svalbardnaturen vil omfavne deg!


Must see, must do! Bestill billett her - Norwegian når du skal til Svalbard.


Norwegian inn for landing på Svalbard juli 2020 (c) Ingar Næss

God tur.

Du må gjerne kontakte meg om det er noe du lurer på.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page