top of page

Girl power, - in the air!

Oppdatert: 29. jul. 2022

Ja faktisk, på hjemreisen fra min Road Trip i USA 2022, fikk jeg en positiv overraskelse på Raleigh–Durham International Airport. Vi satt å ventet på Iceland Air flyet som skulle ta oss til Island og der kom det kun kvinnelige piloter. Beklager, men det var første gangen hvor jeg har opplevd at det kun var kvinner foran i cocpiten og jeg det var hyggelig. Vel det var en mann også med blant personelet ombord og kanskje det er bra for balansen. NB! Det var ikke jeg som plasserte han bakerst, med luen i hånden!

Det å ta flyet fra Raleigh–Durham International Airport var en svært hyggelig opplevelse, som jeg absolutt kan anbefale. For det første var det nær sagt ingen køer noe sted. Det var rent over alt og tilbudene var bra til å være en liten flyplass.


Ny lærdom!

Jeg lærte en helt ny ting om amerikanske flyplasser og jeg vet ikke om det samme gjelder i Norge. Siden jeg var svært tidlig ute fikk jeg ikke sjekket inn bagasjen og jeg skulle gjerne vært innenfor sikkerhetskontrollen, både for å få et hyggeligere sted å sitte og for å få ett bedre mattilbud enn det de hadde i ankomsthallen.


På spøk spurte jeg til to vakter i uniform, de kunne se ut som et lokalt politi. Er det mulig å bli arrestert slik at jeg får et sted å slappe, for flyet mitt letter ikke før om seks timer. De så litt rart på meg, men de smilte og sier: Hvorfor går du ikke bare gjennom sikkerhetskontrollen og så kan du gå ut igjen når tiden er inne for innlevering av bagasjen. Jeg ble litt overrasket for det hadde aldri jeg hørt om tidlegere. Jeg pakket opp kofferten og tok ut alt av flytende og annet som nå måtte gjennomsikkerhetskontrollen, langt mer enn det som hadde blitt akseptert i Norge. Jeg slapp gjennom uten problem med noen ting. Woow!


Nå kunne jeg sette meg godt til rette, nyte god Cecar salat og slappe av til skranken åpnet.

Når tiden avr inne for bagasje innsjekking, gikk jeg rett ut, uten spørsmål fra noen og sjekket på nytt inn via sikkerhetskontrollen. Denne gangen brukte de litt lengere tid på fotobaggen enn i første runde, men alt var fortsatt ok og jeg var klar for avgang.


Som sagt var jeg tidlig ute og sliten etter en lang kjøretur fra Nashville og bestemte meg for å levere bilen, så jeg var ferdig med det. Makan til effektivitet. Jeg hadde leid bil hos Hertz og bilen var innlevert og ferdig på under to minutter. Det tror jeg er verdensrekord.


Jeg hadde også svært positiv erfaring fra utleveringen av bilen på et hotell i Orlando. Det var kjempe varmt denne dagen og bilen stod ute i solen. Overraskelsen var, siden de viste når jeg kom, hadde de startet airconditionen så bilen var en fryd å sette seg inn i. Hele utleveringen tok kun fire minutter, for jeg gikk en runde rundt bilen å sjekket om de småtingene som var registrert var de som stod på oversikten. Hadde jeg ikke gjort det hadde utleveringen vært på maks to minutter. Igjen woow!

Så takk til Hertz for super service under turen siden jeg hadde et lite bytte i Jackson. Veiene er jo normalt meget bra og da er det jo hyggelig og ha en go bil oggså, De jeg fikk var en fryd å kjøre. (kommer en egen liten artikkel om tips og råd på veien i USA)


Tilbake til flyplassen og hjemturen.

Som sagt Raleigh–Durham International Airport er et svært godt altarnativ om lokaliseringen passer for deg og dit du skal videre. Raskt inn og raskt ut.


Jeg fikk også en liten tur inn i cockpien før avgang og flyturen hjem gikk helt smertefritt. >Stor takk til kapteinen, Inga Lára Gylfadóttir og hele betjeningen ombord for strålende service. Når vi landet var det bare og komme seg opp til flyet som skulle ta oss fra Island til Oslo, noen få minutter unna.


Et lite tips, bestill mat før avreise, begge veier, så får du det du ønsker å spise, det kan jo bli utsolgt for enkelte retter. En god pute og kanskje et pledd eller en genser, et sett Sony lyddempende hodetelefoner, så er det bare å si god natt og slippe unna "jetleggen"!


Takk for til Iceland Air for flott flytur!


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page