top of page

Raske reisetips fra Toscana

Oppdatert: 12. apr. 2023

(Under Arbeid)

Toscana i Italia er en fantastisk reisedestinasjon, med en rik historie, kultur og vakre landskap. Her er noen tips til hva du kan gjøre og se i Toscana:

 • Utforsk Firenze:

Firenze er hovedstaden i Toscana og en av de mest besøkte byene i Italia. Byen er kjent for sin kunst, historie og arkitektur. Besøk katedralen i Firenze, Palazzo Vecchio, Uffizi-galleriet og Pitti-palasset.

 • Besøk Pisa:

Pisa er kjent for det skjeve tårnet og er en av de mest besøkte byene i Toscana. Du kan besøke Det skjeve tårnet, Piazza dei Miracoli og Baptisteriet.


 • Besøk Siena:

Siena i Toscana, Italia (c) Ingar Næss

Siena, Italia er en vakker by som ligger i Toscana-regionen i Italia. Byen er kjent for sin gotiske arkitektur, sin pittoreske gamleby og sin berømte hesteskapelse som kalles Palio di Siena. Her er noen tips til hva du kan se og gjøre under ditt besøk:

 • Besøk Piazza del Campo: Dette er byens sentrale torg og en av de mest berømte attraksjonene i Siena. Torgets buede form gjør det til et unikt sted å slappe av og beundre de historiske bygningene som omkranser det.

 • Se på Palio di Siena: Dette er en hesteløp som avholdes to ganger i året, en i juli og en i august. Det er en av de mest populære arrangementene i Siena og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

 • Besøk Duomo di Siena: Dette er byens gotiske katedral og en annen av Sienas mest berømte attraksjoner. Katedralen er kjent for sin vakre fasade og for sin imponerende interiør som inkluderer kunstverk av Michelangelo, Donatello og Pinturicchio.

 • Utforsk gamlebyen: Sienas gamleby er en labyrint av smale gater og trange smug som er fylt med butikker, kafeer og restauranter. Det er en flott måte å tilbringe en ettermiddag på å vandre rundt og utforske byen på egen hånd.

 • Prøv lokale retter: Siena er kjent for sin mat og har en rekke lokale spesialiteter som du bør prøve. Dette inkluderer pasta som pici, ribollita (en toscansk suppe), og bistecca alla fiorentina (en stor biff fra en spesiell type okse).

 • Smak på toscansk mat:

Toskansk mat er kjent for sin enkelhet og bruk av lokale ingredienser. Prøv den berømte biffen fra Chianina-oksen, pappardelle-pasta med villsvin-ragu og ribollita-suppe.


 • Vintur:

Toscana er kjent for sin vinproduksjon, spesielt Chianti-vinen. Ta deg tid til å planlegge en vintur og smak på noen av de beste vinene fra regionen.

 • Besøk de vakre byene i Val d'Orcia:

Val d'Orcia er en region i Toscana, Italia, som er kjent for sine vakre landskap og pittoreske byer. Her er noen av de vakre byene du bør besøke når du er i Val d'Orcia.


San Quirico er kjent for sine vakre kirker og for å være et flott sted å utforske landskapet i området. Denne vakre landsbyen har en imponerende bymur, en renessanse-kirke og et vakttårn. Det er også mange flotte restauranter og butikker her.

 • Pienza: Pienza er en liten by som ble bygget på 1400-tallet av pave Pius II. Byen er kjent for sin vakre renessansearkitektur og for å være fødestedet til pecorino-ost.

Montalcino er en av de mange vakre gamle byene fra 1500tallet
 • Montalcino: Montalcino er en annen liten by som er kjent for sin vinproduksjon. Byen er kjent for sin Brunello di Montalcino-vin, som er anerkjent som en av de beste vinene i Italia.

 • Montepulciano: Montepulciano er en annen vakker by som ligger på en ås med fantastisk utsikt over Val d'Orcia. Byen er kjent for sin vinproduksjon og for sine vakre renessansebygninger.

Det er bare å glede seg (c) Ingar Næss
 • Bagno Vignoni: Bagno Vignoni er en liten landsby som er kjent for sine varme kilder og spa. Byen har en lang historie med termisk vannbruk og er et flott sted å slappe av og nyte den vakre naturen. Dette lille samfunnet har en unik attraksjon - et naturlig varmtvannsbasseng midt i sentrum. Ta en dukkert og slapp av i det varme vannet mens du nyter utsikten over det omkringliggende landskapet.

 • Spis lokal mat: Toscansk mat er kjent for sin enkelhet og autentisitet. Prøv lokale delikatesser som Pici (en type pasta), Florentinsk biff, Pappa al Pomodoro (en tomat- og brød suppe) og Pecorino-ost.

 • Besøk Abbey of Sant'Antimo: Denne vakre romanske kirken ligger omgitt av enger og vinranker og er kjent for sin vakre arkitektur og musikktradisjon.

 • Ta en varmluftsballongtur: Få en spektakulær utsikt over Val d'Orcia ved å ta en varmluftsballongtur. Det er en fantastisk måte å oppleve det vakre landskapet på og det kan være en opplevelse for livet.

 • Ta deg god tid: Val d'Orcia er et sted å slappe av og nyte livet. Ta deg tid til å spasere rundt i landsbyene, nyte god mat og drikke, og ta inn den fantastiske utsikten over det vakre landskapet.

Val d'Orcia er kun noen få minutter fra San Quirico (c) Ingar Næss

Les gjerne en lengre artikkel fra deler av Toscana - klikk her


Dette er noen tips om passende klesdrakt, gestikulering og hilsener i Toscana:


Passende klesdrakt:

Generelt sett er Toscana en ganske avslappet region når det gjelder kleskode. Men når du besøker katedraler, kirker og andre hellige steder, er det viktig å dekke til skuldrene og ikke bære shorts eller korte skjørt.

Om sommeren kan det være lurt å bære lette klær som er behagelige i varmen.


Gestikulering:

Italienere er kjent for å være gestikulerende når de snakker, men gestikulering kan være annerledes i forskjellige deler av landet. I Toscana er det vanlig å bruke hendene og ansiktsuttrykkene for å uttrykke seg og for å understreke det som blir sagt. Generelt sett er det best å være bevisst på å ikke gestikulere for mye eller for overdrevent.


Hilsener:

Når man hilser i Toscana, er det vanlig å kysse hverandre på begge kinnene (luftkyss). Dette gjelder både mellom venner og når man møter noen for første gang. Man kan også si "buongiorno" (god dag) eller "buonasera" (god kveld) når man hilser på noen.


Mer om kleskode

Generelt har de fleste katedraler og kirker i Italia en kleskode som krever at skuldrene og knærne skal være dekket. Imidlertid kan graden av håndhevelse av kleskoden variere fra sted til sted.

Noen av de mest kjente og besøkte katedralene i Italia som er kjent for å ha en streng kleskode inkluderer:

Peterskirken i Vatikanstaten: Besøkende må dekke skuldrene og knærne, og det er også forbudt å bære korte bukser, shorts og ermeløse topper. Kvinner må også dekke hodet.

Basilica di Santa Maria del Fiore i Firenze: Besøkende må dekke skuldrene og knærne, og det er også forbudt å bære korte bukser, shorts og ermeløse topper.

Basilica di San Marco i Venezia: Besøkende må dekke skuldrene og knærne, og det er også forbudt å bære korte bukser, shorts og ermeløse topper.

Basilica di San Giovanni in Laterano i Roma: Besøkende må dekke skuldrene og knærne, og det er også forbudt å bære korte bukser, shorts og ermeløse topper.

Det er imidlertid verdt å merke seg at mange mindre kirker og katedraler også kan ha strenge kleskoder, så det er alltid lurt å sjekke spesifikke krav før du besøker et sted.


Jeg håper disse tipsene hjelper deg med å forstå hvordan du kan vise respekt for kulturen og tradisjonene i Toscana når du reiser dit!Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page