top of page

De 20 beste strendene i Europa!

Å utforske de beste strendene i Europa er som å ta en drømmereise gjennom paradisets hager, hvor hver strandby har sin unike sjarm og skjønnhet. Her er en sjarmerende beskrivelse av byene og strendene blant de 20 beste strendene Europa har å tilby:


1. La Concha, San Sebastián, Spania

Her er det lett å trives

- La Concha, beliggende i den kulturelt rike byen San Sebastián, er kjent for sin halvmåneformede bukt omfavnet av gylden sand. Byen selv er et kulinarisk himmelrike, hvor besøkende kan nyte pintxos og lokale delikatesser. Les mer om byen


2. Navagio Beach, Zakynthos, Hellas

Ikke for mye folk

- Med sitt ikoniske skipsvrak og krystallklart vann, tilbyr Navagio Beach en uforglemmelig opplevelse. Zakynthos er en øy rik på historie og naturlig skjønnhet, et perfekt sted for eventyrlystne reisende

.

3. Praia da Marinha, Algarve, Portugal

Bare å nyte

- Praia da Marinha er kjent for sin fantastiske kystlinje og klippeformasjoner. Algarve-regionen byr på sjarmerende småbyer og en avslappet atmosfære, ideell for soltilbedere.


4. Rabbit Beach, Lampedusa, Italia

- Denne avsidesliggende perlen er kjent for sitt krystallklare vann og myke sand. Lampedusa, den sørligste øya i Italia, er et rolig tilfluktssted langt fra fastlandets mas.


5. Plage de Saleccia, Korsika, Frankrike

- Omringet av furuskog og tilgjengelig kun via båt eller en tur gjennom ørkenen, er Plage de Saleccia en uberørt strand på den eventyrlige øya Korsika.


6. Ölüdeniz, Fethiye, Tyrkia

- Med sitt blendende blå lagune og paraglidingmuligheter, tilbyr Ölüdeniz en spennende kombinasjon av avslapning og eventyr. Fethiye, med sin rike historie, er et fascinerende sted å utforske.


7. Sveti Stefan, Budva, Montenegro

- Denne pittoreske stranden, med sin ikoniske, lille øy, tilbyr luksuriøs ro. Budva, kjent for sin middelalderlige gamleby, kombinerer historisk rikdom med kystens skjønnhet.


8. Playa de Ses Illetes, Formentera, Spania

- Formentera, Ibiza's roligere nabo, skryter av Playa de Ses Illetes, en strand med blendende hvit sand og turkis vann, ideell for en fredfull flukt.


9. Zlatni Rat, Brač, Kroatia - Denne unike, pilformede stranden endrer form med vindene og strømmene. Brač er ikke bare hjem til Zlatni Rat, men også til sjarmerende landsbyer og kulturelle skatter.


10. Porthminster Beach, St. Ives, England

- Med sin fine sand og beskyttede beliggenhet, er Porthminster Beach en familiefavoritt. St. Ives er kjent for sin kunstscene og sjarmerende fiskehavner.


11. Myrtos Beach, Kefalonia, Hellas

- Myrtos er kjent for sin blendende hvite steinstrand og turkise vann, omgitt av bratte klipper. Kefalonia byr på naturskjønnhet og en avslappende atmosfære.


12. Cala Goloritzé, Sardinia, Italia

- Denne uforglemmelige bukten, med sitt turkise vann og spektakulære klippeformasjoner, er et ekte naturunder. Sardinia tilbyr en blanding av kulturhistorie og naturskjønnhet.


13. Falésia Beach, Albufeira, Portugal

- Den rødlige klippebakgrunnen gir Falésia Beach et unikt preg . Albufeira selv kombinerer dette naturlige underverket med livlige gater og en pulserende nattelivsscene, noe som gjør det til et ideelt sted for både avslapning og underholdning.


14. Balos Lagoon, Kreta, Hellas - Med sin eksotiske lagune og ville skjønnhet, er Balos Lagoon en av de mest fotograferte strendene i Hellas. Kreta er en øy som skryter av en rik kulturell arv, fantastisk mat og et mangfold av landskap.


15. Amalfikysten, Positano, Italia

- Den dramatiske kystlinjen og de fargerike husene som klamrer seg til klippene gjør Positano til et postkortverdig reisemål. Strengene her byr på idylliske omgivelser og krystallklart vann.


16. Plage de Palombaggia, Porto-Vecchio, Korsika, Frankrike

- Med sin blendende hvite sand, turkise vann og omkransende furuskoger er Plage de Palombaggia en oase av ro. Porto-Vecchio er et sjarmerende sted kjent for sin sterke kulturelle identitet og historiske steder.


17. Reynisfjara Beach, Vík í Mýrdal, Island - Reynisfjara, kjent for sine spektakulære svarte sandstrender og imponerende basaltkolonner, tilbyr en dramatisk naturopplevelse. Vík í Mýrdal er en pittoresk by omgitt av naturlig skjønnhet.


18. Cala Macarella, Menorca, Spania

- Denne avsidesliggende bukten er kjent for sitt klare vann og vakre omgivelser. Menorca, som tilbyr et roligere alternativ til sine mer berømte naboøyer, er det ideelle stedet for natur- og fredssøkere.


19. Playa de Bolonia, Tarifa, Spania - Dette uberørte paradiset, kjent for sine brede sanddyner, er et mekka for vind- og kitesurfere. Tarifa er en livlig by med en unik blanding av kulturer, fantastisk mat og en avslappet atmosfære.


20. Sesimbra, Portugal - Denne sjarmerende fiskerbyen, omgitt av rolige strender og krystallklart vann, er perfekt for de som ønsker å oppleve autentisk portugisisk kultur samtidig som de nyter noen av landets beste sjømatretter.


Hver av disse reisemålene tilbyr en unik blanding av naturlig skjønnhet, kulturell rikdom, og muligheten til å slappe av ved noen av de mest fantastiske strendene verden har å tilby. Enten du er ute etter eventyr, kultur, eller bare en rolig stund ved havet, vil disse europeiske perlene ikke skuffe.

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page