• Ingar Næss

Reisetips i bilder, Oslo

Oppdatert: 1. juni 2020

Her er noen fototips om du reiser til Oslo.

Det er kanskje ikke så lett å få de samme bildene på sommeren siden disse er tatt i april, mendet som er så fint er at du får andre typer bilder om du er i Oslo på fotojakt på sommeren!

Oscars Hall på Bygdø i Oslo

Oscars Hall på Bygdø tilbyr omvisning etter oppsatte regler. Stedet har mage flotte bakgrunner så det er bare å benytte muligheten også på dagtid.

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat. En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum. Lystslottet er åpent for publikum om sommeren. Da kan man komme på omvisning der - eller besøke Kafé Dronning Joséphine og parken omkring. Billetter til omvisninger kjøpes på stedet. Det arrangeres også forestillinger på Oscarshall - både musikk, dans og teater. 

Oscars Hall på Bygdø i Oslo

Refleksen i vannet git jo hen flott effekt. Om du ønsker bildet på veggen er det bare å ta kontakt. Jeg tilbyr alle størrelser og materialer.

Oscars Hall på Bygdø i Oslo

Når du er her på dagtid og kanskje har med kjærteste, kone/mann og eller barna, anbefaler jeg at dere kanskje tar med litt klær og hatter som kan passe inn i 1800talklets moter. Dette vil gi dere flotte familebilder. Lykke til.


Droningen, kontorbygg, på Bygdø i Oslo

Dronningen var opprinnelig klubb- og selskapslokalet til Kongelig Norsk Seilforening, beliggende i enden av Huk Aveny på Bygdøy i Oslo, ytterst på Dronningen kjørebro. Siden 1995 eies selskapslokalene av skipsreder Petter C.G. Sundt. Selskapslokalene kan leies til sluttede selskaper, men tilbyr også à la carte. Wikipedia


Dronningen, 0287 Oslo


Oslos flotteste toalett i Myraparken på Sagene / Torshov

Skoleskipet Christian Radich, Oslo

SS «Christian Radich» er en tremastet fullrigger, bygget ved Framnæs Mekaniske Værksted i Sandefjord, med levering den 17. juni 1937. Eier er Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich, etablert ved en donasjon fra rittmester, trelasthandler og skipsreder Christian Radich. Wikipedia


Akershusstranda 9, 0150 Oslo

Oslo Havnelager på Oslo havn

Oslo Havn KF, forkortet HAV, er et kommunalt foretak i Oslo kommune. Foretaket var inntil 8. juni 2004 kjent som Oslo havnevesen. Foretaket ledes av et valgt havnestyre og en tilsatt havnedirektør. Wikipedia


Akershusstranda 19, 0102 Oslo

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Så hyggelig at du er her hos meg, kanskje du sender meg en e-post så kan du på meldinger om nye reisemål etterhver som de dukker opp!

 

Bli med meg på tur

Motta nyhetsbrev:

© 2020 Fotograf Ingar Næss (Naess)

  • White Facebook Icon