top of page

Reisetips: Wow på Røros!

Oppdatert: 2. jan. 2023

Jeg garanterer at du ikke vil angre om du tar deg en tur til Røros for å spise, ikke viste vi hva som ventet oss av overraskelser.


På vei hjem til Oslo fra Levanger bestemte vi oss for å kjøre noen mil ekstra og spise på Røros. Jeg har lyst til å reise tilbake allerede i morgen! Dette er et ferie og reisetips jeg står inne for. Husk bestill i god tid!


Dette var min første tur til denne flotte historiske plassen. Vi tok turen som sagt litt på sparket og kom dessverre etter stengetid, men for oss var en onsdag i juli vår mulighet. Det var litt trist for flere av butikkene hadde ting vi gjerne skulle kjøpt. Det er alltid hyggelig og komme til nye steder hvor kunstnere har slått seg ned og klarer å skape en flott og spennende atmosfære. Så skal du til Røros sjekk aktiviteter og åpningstider på butikker, men om maten er det viktigst , vel da har du ingen ting å frykte, heller det motsatte.
Så tenker du kanskje hvorfor ikke overnattet, vel det var enkel, det var fullt, vel å merke om du ikke ville benytte airbnb. Er du sent ute får du takke til med god mat, vel det var nå det vi håpet på!


Jeg leste meg litt opp på forhånd og TripAdviser er da alltid et godt "forhåndsvarsel" å ha med seg. Svært ofte stikker vi hode inn og titter oss rundt for å få et personlig inntrykk og denne gangen er jeg svært glad for vårt valg, som falt på Vertshuset Røros!


Dette skriver de om seg selv:

Med røtter tilbake til 1600-tallet byr Vertshuset Røros på koselige rom og leiligheter midt i Røros sentrum. Kjøkkenet byr på gourmetmåltider med utgangspunkt i gode lokale råvarer.


Vertshuset Røros holder til i Rammgården, et sjarmerende bygg som er pusset opp i tradisjonell rørosstil i tett dialog med Riksantikvaren. Her bor og spiser du midt i hjertet av Røros, der hovedhusets historie går helt tilbake til 1600-tallet.


Kjøkkenet er Vertshuset Røros sin store stolthet. Her bruker kjøkkensjefen og hans stab lokale kvalitetsråvarer og tryller frem gourmetmåltider med tydelig inspirasjon fra mattradisjonene og matkulturen på Røros.Etter vi hadde lest dette var det bare å ta en titt på menyen og se om noe fristet, og det gjorde det, - skikkelig! Her hadde jeg gjerne vært flere dager for å utforske den spennende menyen, men i dag blir det kun en hovedrett og kanskje litt dessert.


Min kones valg falt på Reinsdyr med grønnkål, løk, tyttebær, selerirot og steisoppsaus. Ikke bare smakte det godt, men det så også helt nydelig ut. Det skal jo mye til å ødelegge en indrefilet av reinsdyr, men der i mot skal det mye til for å få den til å smake som den kom rett fra vidda. I tillegg en perfekt ballansert saus, ga denne retten topp karkakter, det var bare helt nydelig. (min kones ord og hun vet hva hun snakker om)Jeg valgte Stekt hvit fisk med nykål rognkjeksrogn, gressløk og miso smørsaus.

Fisken som var torsk, var perfekt tilberedt, men at du kan få nykål til å smake så godt som denne, da må du kunne noe ekstra. Tilbehør og saus var også helt nydelig, så her ønsket jeg å vite mer.


Hvem er kunstneren eller kjøkkensjefen som det heter på fagspåket og det var ingen ringere enn Aleksander Storm. Han har svært gode referanser, fra sin fartstid på flere av Skandinavias Michelin-restauranter. Så hvordan havner en Michelin kokk på Røros, vel det er vel kun en grunn, kjærlighet. Han og samboeren har pusset opp Vertshuset og gjort det til et lite smykke. Gratulerer.


Om du ønsker å drikke lokalt serverer de et meget lokalt godt øl og alkokolfrie gode varianter. Du kan velge å spise på hvite duker i selskapsavdelingen eller i baren, men meyen er den samme.
Vi avsluttet med kaffe og en bringebær dessert som satte et meget godt punktum for en herlig matopplevelse på Røros! Så da er det bare å takke for maten og ønske velkommen til alle som tar min anbefaling seriøst. God tur til Røros!Travel tips from Norway, Roros not fare from Tronheim. (Røros in norwegian) Exsplore one of the old, realy old places i Noray0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page