top of page

Stockholm skjærgård er fantastisk!

Oppdatert: 16. mai 2023

Dette sier svenskene selv:

"Skärgården utanför Stockholm: Skärgården består av tusentals öar och skär som sträcker sig från Stockholm ut i Östersjön. Det är ett populärt resmål för både svenskar och utländska turister och erbjuder många aktiviteter som paddling, båtturer och fiske".


Ja skjærgården utenfor Stockholm er et fantastisk sted å tilbringe sommeren. Her er noen enkle forslag til sommer- og ferietips. Flere kommer. Du kan også sende tips og spørsmål til meg. Benytt chaten

Strender:

 1. Det finnes mange flotte strender i skjærgården utenfor Stockholm. Blant annet kan du besøke Sandhamn, Grinda og Utö. Alle har vakre strender og tilbyr også aktiviteter som kajakkpadling og seiling.

Hoteller og overnatting:

 1. Det finnes mange flotte hoteller i skjærgården utenfor Stockholm. Blant annet kan du bo på Hotel Sandhamn, Grinda Wärdshus eller Utö Värdshus. Alle disse hotellene ligger nærme stranden og tilbyr flotte rom og god mat.

Det finnes flere overnattingsmuligheter i skjærgården utenfor Stockholm, avhengig av hva slags type overnatting du er interessert i. Her er noen alternativer:

Hotell:

 1. Det finnes flere hoteller på forskjellige øyer i skjærgården, og du kan velge mellom alt fra enkle gjestehus til luksuriøse resorter. Noen populære hoteller inkluderer Grinda Wärdshus på øya Grinda, Smådalarö Gård på øya Smådalarö og Fjäderholmarnas Krog & Logi på øya Fjäderholmarna.

Vandrerhjem:

 1. Hvis du er på et stramt budsjett, kan du vurdere å bo på et vandrerhjem. Det finnes flere vandrerhjem på øyene i skjærgården, inkludert STF Möja Vandrarhem på øya Möja og STF Sandhamn Vandrarhem på øya Sandhamn.

Camping:

 1. Det er også mulig å campe i skjærgården, enten på campingplasser eller ved å slå opp telt på noen av de mer avsidesliggende øyene. Noen populære campingplasser inkluderer Grinda Camping på øya Grinda og Sandhamn Camping på øya Sandhamn.

Hytteutleie:

 1. Hvis du ønsker å ha litt mer privatliv, kan du vurdere å leie en hytte på en av øyene. Det finnes flere hytter til leie i skjærgården, og du kan finne informasjon om dem på nettsidene til øyenes turistkontorer.

Uansett hvilken type overnatting du velger, er det viktig å bestille i god tid, spesielt i sommermånedene når skjærgården er mest populær.

Restauranter:

 1. Det finnes mange flotte restauranter i skjærgården utenfor Stockholm. Blant annet kan du besøke Sandhamns Värdshus, Grinda Gästhamn eller Utö Värdshus. Alle disse restaurantene tilbyr god mat og fantastisk utsikt over havet.

Stockholms skjærgård har mange flotte restauranter og kafeer som tilbyr en rekke ulike serveringsmuligheter. Noen av de mest populære serveringsmulighetene i Stockholms skjærgård inkluderer:

Skjærgårdsbåt:

 1. Skjærgårdsbåtene som går mellom øyene i Stockholms skjærgård, tilbyr ofte servering om bord. Dette kan være alt fra en enkel kaffe og smørbrød, til en deilig tre-retters middag. Nyt maten mens du tar inn den fantastiske skjærgårdsutsikten.

Kafeer og restauranter på øyene:

 1. Mange av øyene i Stockholms skjærgård har flotte kafeer og restauranter hvor du kan nyte god mat og drikke. Du kan velge alt fra enkle kafeer med kaffe og kaker til restauranter med gourmetmat. Noen av de mest populære øyene å besøke for mat og drikke inkluderer Vaxholm, Sandhamn, Grinda og Möja.

Piknik på en øde øy:

 1. Hvis du vil ha en mer avslappet serveringsopplevelse, kan du pakke en piknikkurv og dra til en øde øy i skjærgården. Mange av øyene i skjærgården har grillplasser og benker hvor du kan nyte maten din i vakre omgivelser.

Skjærgårdskroer:

 1. Det finnes også flere skjærgårdskroer i Stockholms skjærgård, hvor du kan nyte tradisjonell svensk mat og drikke. Disse kroene har ofte en rustikk og autentisk atmosfære og kan være et flott sted å besøke for en hyggelig middag eller lunsj.

Båtturer med servering:

 1. Flere selskaper tilbyr også båtturer i skjærgården med servering om bord. Dette kan være en fin måte å kombinere sightseeing og matopplevelser på. Du kan velge alt fra en kort tur med en enkel lunsj, til en lengre tur med en flere-retters middag.

Uansett hva du velger, kan du være sikker på å få en minneverdig serveringsopplevelse i Stockholms skjærgård.

Konserter:

 1. Det arrangeres mange konserter i skjærgården utenfor Stockholm om sommeren. Du kan for eksempel besøke Sandhamns Värdshus eller Grinda Wärdshus for å høre på live musikk.

Kultur:

 1. Det finnes også mange kulturelle opplevelser å få i skjærgården utenfor Stockholm. Blant annet kan du besøke Artipelag, et kunstmuseum og kulturcenter, eller besøke noen av de historiske stedene i området, som for eksempel Vaxholm slott.


Transport til øyene:

Skjærgården utenfor Stockholm består av mange øyer, og det finnes flere måter å komme seg rundt på. Her er noen alternativer:


Ferge:

 1. Det går flere ferger fra Stockholm til forskjellige øyer i skjærgården, og rutetider og priser kan variere avhengig av destinasjon. Du kan sjekke rutetider og priser på nettsidene til Waxholmsbolaget og Cinderella.

Båt:

 1. Det er også mulig å leie en båt eller ta en guidet båttur for å utforske skjærgården. Det finnes flere selskaper som tilbyr slike turer, og du kan finne informasjon om dem på turistkontorene i Stockholm eller på nettet.

Kajakk:

 1. En annen måte å utforske skjærgården på er ved å padle kajakk. Det finnes flere kajakkutleieselskaper i Stockholm som tilbyr guidede turer og utleie av kajakker.

Egen båt:

 1. Hvis du har egen båt, kan du også utforske skjærgården på egen hånd. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på de lokale navigasjonsreglene og værforholdene i området.

Uansett hvilken transportmetode du velger, er det viktig å planlegge turen nøye og være oppmerksom på værforholdene, spesielt hvis du skal tilbringe tid på en av de mer avsidesliggende øyene i skjærgården.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page