top of page

Reisetips Marbella på Spanias solkyst. Sommerjobb som ble levebrød! Orange Tree.

Oppdatert: 17. sep. 2022


Tenk å kunne oppleve at din ønske om å starte en restaurant i Marbella, Spania gikk fra drøm til virklighet på noen måneder!


Tekst og foto Ingar Næss

Selv sitter jeg å skriver dette blogg innlegget i vinterkulden her hjemme og drømmer meg tilbake til Marbella. Tenker på gleden av å kunne spise frokost ute på terrassen nesten hver dag hele året, dra på golfbanen og kosen meg! I tillegg kunne rusle rundt i Marbella sammen med famile og venner.


Vel her skal du bli litt kjent med en person som gjør nettopp det, tar frokosten på terrassen nesten hver morgen og har sin egen golfturnering hver mandag før jobb.


Det hele startet på en ferie nettopp i Marbella og besluttet seg for å starte sin drømme nettopp her på Costa del Sole (solkysten).

Velkommen til Marbella.


Ble forelsket i Gamlebyen i Marbella

Ja dette er et sted å bli glad i. Midt i Marbella ligger Gamlebyen, nesten bilfri og med masse variert tilbud for turistene.

Gamlebyen er en liten bydel med labyrinter av trange brosteinsbelagte gater, hvor butikker og restauranter er å finne på hvert gatehjørne. Gamlebyen består av to historiske kvartaler og det meste har blitt bevart som det opprinnelige var tilbake til det 16. århundre, da byen var under arabisk styre. I dag er bygningene utsmykket med små blomsterfylte balkonger, elegante butikker og trendy kafeer. Er du her for å shoppe er det faktisk et ganske så stort utbud å velge mellom.


Du finner mange små handlegater i Gamlebyen


Gamlebyen i Marbella har ogs små koselige torg, men Plaza de los Naranjos (Appelsintorget) er det noe helt spesielt med. Om det er den vakre fontenen og de vakre hagene som gjør det eller om det den avslappende atmosfæren som de mange forretningene står for er vanskelig å si.

Her kan du gjerne bruke flere ettermiddager og kvelder og kombinere med god mat og god vin. Dette er et sted de aller fleste som er glad i Marbella alltid kommer tilbake til. Det er også her den første historien starter om en som fant sin drøm nettopp her på Appelsintorget!
Appelsintorget med alle sine trær og restauranter


Den hyggelige restauranten på appelsintorget i Gamlebyen i Marbella.

Drømmen om å åpne sin egen restaurant i Marbella kom etter fire måneders ferie og sommerjobb på restauranten han nå har eid siden 2003. Alle kaller han Frank, men han er fra Tunis og heter egentlig Faik, men hans «kallenavn» ble Frank mens han jobbet i London for mage år siden. Han er engelsk gift og har to vakre barn.


Orange Tree sett fra torget


Frank elsker jobben sin og krever at kundene skal ha en god opplevelse, og jeg lover deg, det gjør han alt for at de skal oppleve. Det var nok også det som gjorde at jeg selv ble fast gjest her, i tillegg til maten. Han ønsker velkommen, serverer vin og drikke, presenterer maten og ønsker velkommen tilbake, - til alle!


Allerede fra de åpner kl 18:30 er mange gjester, men slik var det ikke i starten. Frank jobbet som sagt i denne restauranten i noen måneder og så fikk han tilbud om å kjøpe den. Dette var noe han drømte om og slo til, men og det var mange rundt han, også de andre restaurantene på torget, som ikke hadde troen. Dette var i 2003 og den gangen var det kun spanske restauranter på «Appelsin torget»!


Frank hadde bestemt seg og han skulle lykkes. Etter noen vurderinger at situasjonen gjorde han et valg og droppet lunsj-gjestene for og konsentrerte seg kun om middagsservering. Han valgte en helt ny meny som skulle treffe hans målgruppe best, turister fra Irland og England, og han har takket seg selv mange ganger for dette. For allerede i 2004 kom en reise-journalist, fra fly magasinet Cara, som var et magasinet som lå ombord på alle Aer Lingus fly fra Irland, - og så var det gjort!


Hun kom og spiste samme rett to dager etter hverandre og var like fornøyd med begge rettene. De smakte det samme og de var like god, helt perfekt etter hennes mening. Historien om den utrolig hyggelige verten Frank, maten og restaurant vant mange Irers hjerte og slik har det bare fortsatt. I dag 15 år senere kommer fortsatt de samme gjestene som gikk av flyet i 2004 og ringet og bestilte sin første rett på The Orange Tree.

Jeg forstå dette og som sagt har jeg vært fast gjest, men først fra 2005 og har vært her nesten vær eneste gang jeg har besøkt Marbella.


Stemningen er god på The Orange Tree


I dag, når jeg skal prate med Frank, har gjestene begynt å strømme inn i The Orange Tree. Stemning er god som alltid og om du først liker deg her, kommer du tilbake. Dette er nok den restauranten på torget med flest stamgjester. At mange kommer allerede kl 18:30 er for å benytte seg av de gode tilbudene som varer frem til klokken åtte. Har du ikke bestilt kan det være vanskelig å få bord. Nå skal det sies at det er jo ikke bare for hyggen folk kommer.

Maten på Orange Tree er faktisk veldig god og her får du alle typer retter som fisk, kjøtt, kylling osv. og det smaker alltid godt.


Et tips til golfere er at her treffer dere en person som har sin egen turnering på Santa Maria Golf på Elviria hver mandag, og han tar gjerne i mot grupper på opp til 30 golfere (og andre) om de har lyst på en god deal og det har jo alle golfere! (les mer om Santa Maria Golf)


Frank serverer mat, vin og snakker med alle gjester, av ren kjærlighet!


Det bæres ut retter av alle typer fra menyen, selv spiste jeg to retter denne dagen. Til forrett en grillet lammelever med linser (cumin scented lentis) med portvinssaus. Til hovedrett fikk jeg lammeribbe (lamme carrè) som bare var helt fantastisk god, supert tilberedt som vanlig. Her som andre steder skiftes menyen i forhånd til råvarenes tilgang, så det er ikke sikkert det står på menyen når du kommer på besøk. Jeg lover deg, eller garanterer deg god mat og god stemning på


Her har du litt av maten på menyen – grillet kylling

og grillet makrell forrett.The Orange Tree.


Ha en hyggelig kveld og hils gjerne fra Ingar i magasinet Reis!

Travel and food tips from Marbella Spain


Les også om parret fra Belgia som startet to av Marbellas beste restauranter og etter snart 25 år ligger de fortsatt til på toppen! La Famieke.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page