top of page

Rundreise med Parma som hovedmål!

Oppdatert: 27. apr. 2023

Dette er en av de mest fantastisk reiserutene for å oppleve noen av de beste mat- og vinopplevelsene i Nord-Italia! Vi tok denne turen etter jeg hadde lest En amerikaner i Italia og har aldri angret. Les inspirasjonen først!


Milano som er kjent for sin mote og design, er vår shopping by #1 i Italia. Husk det er bra priser i juli!


Byen har også en rik matkultur. Du kan prøve lokale delikatesser som risotto alla Milanese eller cotoletta alla Milanese og besøke noen av de beste vinbarene i byen.


Parma er bare wow!

Parma er kjent som hjembyen til parmaskinke og parmesanosten, så her kan du virkelig nyte noen av de beste matopplevelsene i Italia. Besøk noen av de lokale ost- og skinkeprodusentene for å lære mer om deres produksjonsprosesser og smake på noen av deres deilige produkter.


Rapallo og St. Margherita er vakre kystbyer som er vel verdt et besøk. Du kan nyte fersk sjømat og vakker utsikt over havet, samt utforske de sjarmerende gamlebyene i begge byene.


Til slutt kan du besøke Portofino, en av de mest ikoniske destinasjonene langs den italienske rivieraen. Her kan du nyte noen av de beste sjømatrettene i regionen og besøke noen av de lokale vinprodusentene.


Alt i alt vil du ha en fantastisk reise som kombinerer noen av de beste mat- og vinopplevelsene i Italia med vakre kystbyer og pittoreske landskap.


Litt ekstra fokus på Parma:

Parma er kjent for sin deilige mat og spesielt for sin parmaskinke og parmesanost. Her er noen av de beste restaurantene i Parma:

 1. Trattoria Corrieri - en av de mest berømte restaurantene i Parma, kjent for sin parmaskinke og pastaretter.

 2. Osteria della Ghiaia - en sjarmerende og koselig restaurant som serverer lokale spesialiteter som tortelli og grønne nudler.

 3. La Greppia - en annen populær restaurant som serverer tradisjonell mat med fokus på lokale ingredienser.

 4. Antica Corte Pallavicina - en restaurant som er kjent for sitt utmerkede kjøkken og vinliste, og som ligger i en sjarmerende og historisk bygning.

 5. La Forchetta - en moderne restaurant med en meny som kombinerer tradisjonelle retter med innovative smaker og teknikker.

 6. Trattoria del Tribunale - en autentisk og uformell restaurant som er kjent for sin utmerkede parmesanost og hjemmelagde pastaretter.

 7. La Filoma - en annen populær restaurant som serverer lokal mat i en avslappet og uformell atmosfære.

Alle disse restaurantene tilbyr noen av de beste smakene i Parma og gir en autentisk og minneverdig matopplevelse i denne fantastiske byen.


Det er kanskje på de mindre kafeer og barer du kan nyre fantastiske småretter med de lokale ost og skinke delikatessene. Her er noen av de beste stedene å prøve:

 1. Bar Enzo - en populær bar som serverer et bredt utvalg av parmaskinke og parmesan, samt andre lokale spesialiteter som torta fritta og coppa.

 2. Caffè Teatro - en koselig kafé som tilbyr et utvalg av småretter og antipasti med parmaskinke og parmesan, samt et bredt utvalg av lokal vin og øl.

 3. La Prosciutteria - en autentisk italiensk prosciutteria som spesialiserer seg på parmaskinke og parmesanost, samt andre lokale produkter.

 4. Al Sangiovese - en populær bar som serverer et bredt utvalg av lokale oster og kjøttretter, inkludert parmaskinke og parmesanost.

 5. Il Caffè dei Marchesi - en elegant kafé som serverer småretter med lokale ingredienser, inkludert parmaskinke og parmesanost, samt ferske bakverk og kaker.

Disse stedene tilbyr et utmerket utvalg av småretter med parmaskinke og parmesanost, og gir en autentisk smak av Parma og det lokale kjøkkenet.


Parma ligger i Emilia-Romagna regionen i Italia, som er kjent for sine utmerkede vinproduksjoner. Når det gjelder lokale viner som passer godt til parmaskinke og parmesanost, er det flere alternativer å velge mellom. Her er noen av de beste lokal vinene i Parma som passer perfekt til disse delikatessene:


 1. Lambrusco - en frisk og fruktig rødvin som er en av de mest populære i Emilia-Romagna. Den er kjent for å passe godt til parmesan og parmaskinke, da den er lett og forfriskende og ikke overvelder smaken av maten.

 2. Malvasia - en hvitvin som er kjent for sin sødme og aroma av honning og aprikos. Denne vinen passer godt til parmaskinke, spesielt når den serveres med melon.

 3. Gutturnio - en annen rødvin som er kjent for å passe godt til parmaskinke. Denne vinen er vanligvis tørr og litt krydret, og gir en fin balanse til den salte smaken av skinken.

 4. Trebbiano - en tørr hvitvin som er kjent for sin friskhet og sitrusaromaer. Denne vinen passer godt til parmesanost, spesielt når den serveres sammen med frukt eller nøtter.

 5. Ortrugo - en annen tørr hvitvin som er vanlig i Emilia-Romagna. Denne vinen har en subtil fruktig smak og er en utmerket match for parmesanost og parmaskinke.


Når det gjelder musserende lokale Parma viner som passer godt til parmaskinke og parmesanost, så er det noen gode alternativer å velge mellom. Her er noen av de beste musserende vinene fra Parma som du kan prøve:


 1. Lambrusco di Sorbara - en fruktig og frisk musserende vin som er kjent for å passe godt til parmaskinke og parmesanost. Denne vinen er lys og forfriskende, med noter av røde bær og blomster.

 2. Malvasia Dolce - en søt og aromatisk musserende vin som er laget av Malvasia-druen. Denne vinen passer spesielt godt til parmaskinke når den serveres med frukt eller søte desserter.

 3. Gutturnio Frizzante - en lett og sprudlende rødvin som er laget av en blanding av Barbera- og Bonarda-druer. Denne vinen har en subtil fruktig smak og passer godt til parmaskinke og andre lokale oster.

 4. Fortana dell'Emilia - en annen musserende rødvin som er laget av Fortana-druen. Denne vinen har en subtil sødme og en krydret aroma som passer godt til parmaskinke og andre lokale kjøttretter.

 5. Lambrusco Grasparossa di Castelvetro - en annen musserende rødvin som er laget av Lambrusco-druen. Denne vinen er fruktig og frisk, med en subtil krydret smak som passer godt til parmesanost og andre lokale oster.


Disse musserende vinene fra Parma er alle gode alternativer til parmaskinke og parmesanost, og vil bidra til å forbedre smaksopplevelsen din.


Parma tilbyr et bredt utvalg av hoteller og overnattingssteder for besøkende. Her er noen av de beste alternativene:

 1. Grand Hotel de La Ville - Dette er et luksuriøst 5-stjerners hotell som ligger i hjertet av Parma. Hotellet tilbyr elegante rom og suiter med moderne fasiliteter, et velutstyrt treningsstudio og et avslappende spa.

 2. NH Parma - Dette er et moderne 4-stjerners hotell som ligger i en rolig del av byen, men likevel nær sentrum. Hotellet tilbyr lyse og komfortable rom, en restaurant som serverer lokale og internasjonale retter, og en terrasse hvor du kan slappe av og nyte utsikten over byen.

 3. Hotel Button - Dette er et koselig og sjarmerende 3-stjerners hotell som ligger i en historisk bygning i Parma sentrum. Hotellet tilbyr individuelt innredede rom med antikke møbler og moderne fasiliteter, en elegant restaurant som serverer lokale retter, og en hyggelig gårdsplass hvor du kan nyte en drink.

 4. Palazzo Dalla Rosa Prati - Dette er et elegant 4-stjerners hotell som ligger i en historisk bygning ved siden av katedralen i Parma. Hotellet tilbyr velutstyrte og romslige rom og suiter, en gourmetrestaurant med utsikt over katedralen, og en terrasse med panoramautsikt over byen.

 5. Antico Borgo di Tabiano Castello - Dette er et vakkert 4-stjerners hotell som ligger i en middelalderborg i Tabiano Castello, en kort kjøretur fra Parma. Hotellet tilbyr rustikke og sjarmerende rom, en utmerket restaurant som serverer lokale retter, og en vakker hage med panoramautsikt over det omkringliggende landskapet.

Disse hotellene og overnattingsstedene i Parma vil alle gi deg en komfortabel og hyggelig opphold mens du utforsker byen og dens omgivelser.


Håper dette kan gi deg en god mulighet til å planlegge din tur eller rundreise! Husk les boken!


Nb! Følg kjørebestemmelsene i denne som i andre Italienske byer. Bøtene kommer, de kan du ikke løpe fra!


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page