top of page

Reisetips: Zadar for førstegangsreisende!

Oppdatert: 2. jul.

Dette kan bli en hyggelig og minneverdig ferie i Zadar for førstegangsreisende, her er noen enkle tips.

Fly: Enkelt å fly direkte t/r med Norwegian fra rundt 2500,- +/- avhengig av dag. Kort vei fra flyplassen til sentrum av Zadar.


Kroatias skjulte perle

Zadar er en sjarmerende by som kombinerer rik historie, imponerende kultur og vakker natur. Gamlebyen med sine smale gater og historiske bygninger tar deg med på en reise tilbake i tid, mens det moderne havorgelet og installasjonen "Hilsen til Solen" gir en unik opplevelse ved kysten. Byens strender, som den populære "Kolovare Beach", tilbyr avslapning og krystallklart vann.

Med sin vennlige atmosfære, deilige lokale matretter og livlige markeder, er Zadar en destinasjon som gir en minneverdig opplevelse for alle besøkende.

Gamlebyen Zadar

Litt historie: En historisk skatt med moderne ferietilbud

Zadar er en by med en rik historie som strekker seg over tre tusen år, fra romerske ruiner til middelalderske kirker, og gir besøkende et innblikk i fortidens storhet. I tillegg til å være et kulturelt senter, tilbyr Zadar moderne ferietilbud som passer for alle typer reisende.

Her kan du nyte avslappende dager på de vakre strendene, delta i vannsportaktiviteter, eller ta en båttur til de nærliggende øyene.

Byen er også kjent for sitt pulserende natteliv, deilige lokale kjøkken, og hyggelige markeder. Med en perfekt blanding av gammelt og nytt, er Zadar en ideell destinasjon for en uforglemmelig ferie.


Utforsk Gamlebyen:

Start eventyret med en tur gjennom de sjarmerende brosteinsgatene i Zadars gamleby. Ikke gå glipp av St. Donatus-kirken og det romerske forumet.Besøk Sjøorgelet og Hilsen til Solen:

Opplev de unike lydene fra Sjøorgelet og det fargerike lysshowet fra Hilsen til Solen, spesielt imponerende ved solnedgang.

Zadar, Kroasia

Smak Lokal Mat: Nyt autentisk kroatisk mat. Prøv sjømat i en av de mange restaurantene langs havnen og smak på lokal vin. Jeg skal oppdatere når jeg selv har besøkt Zadar.


KI - generet bilde

Overnatting:

Velg overnatting som passer din stil; enten i hjertet av gamlebyen, i et luksushotell med havutsikt, eller en koselig villa utenfor byen. Det lønner seg å være litt tidlig ute.


Dagsturer til Nasjonale Parker: Planlegg en tur til Plitvice-sjøene eller Krka-fallene for å oppleve Kroatias storslåtte natur.


Besøk Nærliggende Øyer: Ta en båttur til øyene Ugljan eller Dugi Otok for vakre strender og avslappende atmosfære.

Nyt Kulturelle Arrangementer:

Sjekk lokale festivaler og arrangementer, spesielt om sommeren, for en ekte kroatisk kultur-opplevelse.

Transportmuligheter:

 • Norwegian direkte, sjekk avganger og priser her

 • Fra Flyplassen:

  • Zadars flyplass ligger nær byen, med busser og taxier tilgjengelige for transport til sentrum.

 • Innen Byen:

  • Gamlebyen er best utforsket til fots. Offentlig transport og sykkelutleie er også tilgjengelig.

 • Til Nasjonale Parker:

  • Organiserte dagsturer fra Zadar er tilgjengelige, eller du kan leie bil for mer fleksibilitet.

 • Til Øyene:

  • Det går regelmessige ferge- og båtturer fra Zadars havn til nærliggende øyer.


Med disse hovedpunktene er du godt forberedt på en førsteklasses opplevelse i Zadar, full av kultur, natur, og kulinariske nytelser!


Her har du link til egen artikkel om områdene rundt Zadar

Om du ønsker å reise til noen steder innenfor en times kjøring,

her er noen forslag - klikk her

0 kommentarer

Σχόλια


bottom of page