top of page

Reisetips til sommerferie på de Eoliske øyer utenfor Sicilia

Oppdatert: 27. apr. 2023


Dette reisetipset er basert på en FB forespørsel som jeg synes var veldig spennende. Det er en fantastisk ferieplan å utforske de Eoliske øyene i Italia!


Dette sier Wikipedia:

De eoliske øyer eller Lipariøyene (også «De lipariske øyer») (italiensk: Isole Eolie) er en gruppe vulkanske øyer i provinsen Messina i regionen Sicilia i Italia. Geografisk befinner de seg i Tyrrenhavet rett nord for Sicilias nordøstlige kyst. Øygruppen består av 7 bebodde øyer samt noen mindre ubebodde. Samlet utgjør øyene ca.115 km², men bare 20 km² har bebyggelse. De mest befolkede øyene har godt utviklet infrastruktur, mens de mindre og mer fjerntliggende som Alicudi ikke har biltrafikk, og fikk elektrisk strøm først på 1990-tallet.

Eoliske øyer

Her er mine tips og forslag til reiseruter, byer og bosteder som kan være av interesse for dere:

Reiserute:

 • En mulig reiserute kan være å starte i Catania på Sicilia, ta en ferge til øya Lipari, og deretter besøke de andre øyene på Eoliske øyer - Salina, Stromboli, Vulcano, Panarea og Filicudi. Du kan avslutte turen ved å ta en ferge tilbake til Sicilia.

Byer og bosteder:

Lipari:

 • Dette er den største øya i Eoliske øyer og et flott sted å bo. Byen Lipari har en sjarmerende gammelby, en festning og et arkeologisk museum. Det er også mange flotte strender rundt øya som Canneto, Spiaggia Bianca og Valle Muria.

Salina:

 • Dette er den grønneste øya i Eoliske øyer og et flott sted for avslapning og naturskjønne omgivelser. Du kan bo i byen Santa Marina Salina, som har en fin strand og gode restauranter.

Stromboli:

 • Dette er den eneste aktive vulkanen i Eoliske øyer, og en tur til toppen er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Du kan bo i byen Stromboli, som har en liten havn, fine restauranter og vakre strender.

Vulcano:

 • Denne øya er kjent for sine vulkanske varme kilder og gjørmebad, og det er en flott opplevelse å ta et bad her. Du kan bo i byen Vulcano Porto, som har en fin strand og gode restauranter.

Panarea:

 • Dette er den minste øya i Eoliske øyer og et flott sted for å nyte det glamorøse livet. Du kan bo i byen San Pietro, som har flotte villaer, trendy restauranter og vakre strender.

Filicudi:

 • Dette er en fredelig øy med vakre strender og klipper. Du kan bo i byen Filicudi Porto, som har en liten havn, fine restauranter og flotte steder for snorkling.

Overnatting:

Det er mange alternativer for overnatting på Eoliske øyer. Du kan finne alt fra enkle leiligheter til luksuriøse hoteller. Her er noen forslag til overnattingssteder som kan være av interesse:

Hotel Cutimare på Lipari

 • Dette er et flott hotell med en fantastisk beliggenhet nær stranden og havnen.

Hotel Santa Isabel på Salina

 • Dette er et sjarmerende hotell med en flott beliggenhet nær stranden og gode restauranter.

Hotel La Sciara på Stromboli:

 • Dette er et flott hotell med en fantastisk utsikt over vulkanen og havet.

Hotel Garden på Vulcano

 • Dette er et fint hotell med en flott beliggenhet nær vulkanen og varme kilder.

Hotel Girasole på Panarea

 • Dette er et luksuriøst hotell med en flott beliggenhet nær strand

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page