top of page

Paris om våren: En by som våkner til liv

"Når våren kommer til Paris, må selv den mest ydmyke dødelige føle at han bor i paradis" – Henry Miller.

Paris, en by som er levende året rundt, men som tar på seg en ekstra glans om våren. Det er en tid for oppvåkning og et yrende liv, nesten på samme måte som alle andre byer, bare den store forskjellen på at Paris har noe som ikke de andre har. Det gjør at jeg gleder meg til den neste turen om noen måneder.


Bare å glede seg til noen dager i Paris

Jeg (vi) skal reise til Paris i 17. mai helgen og nå sitter jeg å leser meg opp på Paris om våren og tenkte at jeg skulle dele litt med dere. Kanskje har du ønsker, drømmer eller allerede har bestemt deg for at det blir Paris denne våren. Selv ønsker jeg, denne gangen, er å "være litt ekstra franske", og derfor leter jeg også etter noen AirBnB tilbud. Kravene må være i områder som kan være både nær til sentrum og ikke minst ha den lokale sjarmen.

Jeg skal også blande inn noen tips jeg har erfart fra tidligere turer, slik at nytten kanskje blir litt høyere for deg som leser her.


Bli kjent med Paris, bruk sightseeing buss!

Det er flere valgmuligheter for sightseeingbusser

Det først jeg anbefaler både deg og alle nybegynnere å ta sightseeing buss, noe som er en fin måte å bli kjent i på.

Ikke utsett, bruk noen timer allerede på den første dagen. Du finner mange alternative sightseeing busser ved Triumfbuen. Disse turene gir deg en oversikt over byens layout og viktigste attraksjoner, og hjelper deg med å planlegge oppholdet.Vårens magi i Paris

Om du virkelig skal ha våren med stor-V er april måneden, da blir luften myk og varm, og det sies at du kan oppleve solstrålene som danser gjennom kirsebærblomstene. I tillegg så lyser Blåregn i rosa og lilla der de pryder både kafeer, gjerder, hus, mens de klatrer over butikkvinduer og døråpninger i store deler av Paris.


Trærne langs boulevardene og avenyene våkner også til liv, og byens pulserende rytme gjenopptas. Derfor er april best og så følger mai etter som et flott alternativ å reise på.


NB! pass opp for sommer OL i Paris fra 26.juli til 11. august.(2024) Da blir det både fullt og svært dyrt.


Yrende liv i gater og parker Dette er tiden for gode sko, eller Hoka som mange kaller det, og bruk de til å spasere gjennom parkene mens sightseeing båter flyter langs Seinen, forbi berømte landemerker som Notre-Dame, Eiffeltårnet, Conciergerie og Musée d'Orsy og mange andre severdigheter. .Skulle du være så heldig å få kjenne på vårens regn, ikke tenk negativt, ta med paraply og nyt den søte duften fra kastanjetrærne, mens solnedgangene maler byen i nyanser fra blek laks til brent-oransje, noe som gir en fantastisk bakgrunn for dine selfie;)Det finnes også flotte restauranter litt høyt oppe på toppen av kjøpesenter, dette kan også være et flott sted på sene ettermiddager. Her er noen forslag:

Printemps Haussmann  - Dette berømte varehuset har en fantastisk takterrasse med utsikt over byen, inkludert en utsikt til Eiffeltårnet. Deres restaurant og kaféområde tilbyr et bredt utvalg av matvalg.

Galeries Lafayette  - Et annet ikonisk kjøpesenter som har en imponerende takterrasse. Deres gourmetetasje og takrestaurant tilbyr både shopping og matopplevelser. Her har vi vært tidligere og anbefales. Om du ønsker å vente, reserver i tide.

Utsikt fra Galeries Lafayette 

Disse stedene gir en god blanding av kulinariske opplevelser og muligheter til å nyte Paris fra ulike perspektiver, enten du er på utkikk etter en enkel, rimelig matbit eller en luksuriøs middag med en spektakulær utsikt.


Viktig om museenes åpningstider!

Når du planlegger besøk til museer, husk å sjekke åpningstidene, da noen kan være stengt på bestemte dager. Dette vil sikre at du får mest mulig ut av ditt besøk til denne kulturelt rike byen. Et annet tips er å bestille alle billetter på nett så slipper du unne de værste køene. Noen ganger kan de lønne seg å litt ekstra og ta en ViP billett. Sjekk på nettet.


Her er en oversikt over noen av de mest ikoniske museene i Paris som du absolutt bør besøke: Klikk på pilen til venstre.


 1. Louvre-museet:

 • Hjem til Mona Lisa og en omfattende samling kunst og kultur fra antikken til det 19. århundre.

 1. Musée d'Orsay:

 • Fokusert på kunst fra det 19. og tidlige 20. århundre, inkludert impresjonistiske og post-impresjonistiske mesterverk.

 1. Centre Pompidou:

 • Et avantgarde-senter for moderne kunst, design, og industriell kunst, med en unik arkitektur.

 1. Musée de l'Orangerie:

 • Huser Claude Monets vannliljer og andre impresjonistiske verker.

 1. Musée Rodin:

 • Dedikert til skulpturene til Auguste Rodin, inkludert hans mest kjente verk, "Tenkeren."

 1. Sainte-Chapelle:

 • En praktfull gotisk kapell kjent for sine vakre glassmalerier og arkitektoniske detaljer.

 1. Musée de l'Armée (Invalides):

 • Militærmuseum som viser Frankrikes militære historie, inkludert Napoleon Bonapartes grav.

 1. Museum Picasso:

 • Inneholder en omfattende samling av Pablo Picassos verk, inkludert malerier, skulpturer, og skisser.

 1. Musée de l'Art Moderne de la Ville de Paris:

 • Fokusert på moderne og samtidskunst, med verk fra kunstnere som Delaunay, Braque, og Delacroix.

 1. Quai Branly - Jacques Chirac:

 • Dedikert til etnografiske samlinger fra Afrika, Asia, Oseania og Amerika.

 1. Cité des Sciences et de l'Industrie:

 • Europas største vitenskapsmuseum, med interaktive utstillinger og aktiviteter.

 1. Musée Marmottan Monet:

 • En skatt av impresjonistiske og post-impresjonistiske malerier, inkludert en betydelig samling av Claude Monets verk.

Dette er bare noen få av de mange fantastiske museene Paris har å tilby. Avhengig av dine interesser, vil disse museene gi deg en rik forståelse av kunst, historie, vitenskap, og kultur.


Vinelskeres paradis

Legrand Filles et Fils

For vinelskere, Paris har flere flotte vinbutikker. Sjekk ut "La Cave des Abbesses" i Montmartre eller "Legrand Filles et Fils" nær Palais Royal for et imponerende utvalg og ekspertråd. Om du ønsker kan du legge turen hit og ta en enkel lunsj og vinsmaking. Absolutt en hyggelig måte å tilbringe en time eller to. Om du skal handle er det bare å ta med et "ledig" kreditkort .


Bo og nyt i Paris

Når det gjelder overnatting, finnes det noe for enhver smak og ethvert budsjett i Paris:

Som nevnt skal vi selv vurdere å benytte AirBnB, på denne turen og det finnes masse spennende muligheter å velge i, fra ett par tusen til opp mot hundre tusen.

For kaféopplevelser som er både ekte og sjarmerende:


Café Charlot

Dette er ikke anbefalinger, da det er en del av min reseach, men etter mitt besøk i mai skal jeg oppdatere med en ny artikkel.Utforsk Paris' vårmagi

Denne våren, la deg forføre av Paris' romantiske gater, blomstrende hager og det pulserende bylivet. Enten det er en tur langs Seinen, en ettermiddag i en av byens mange parker, eller en kaffe på en sjarmerende kafé, er Paris om våren en unik og uforglemmelig opplevelse.

Husk skru av tempo og jobbsamtaler. Om du er med din kjære, la Paris omfavne dere.


Her skal du også få noen restaurant anbefalinger, med karthenvisning for å gjøre det enklere for deg å orientere deg:

Budsjettklasse:

- En historisk restaurant kjent for sin tradisjonelle franske mat til rimelige priser. Det er en autentisk Paris-opplevelse med en livlig atmosfære.

- Populær for sine falafel og kebab, denne rimelige restauranten ligger i det livlige Marais-distriktet og er perfekt for en rask og velsmakende matbit.

Mellomklasse:

- En klassisk parisisk bistro som tilbyr utmerket fransk mat med en moderne vri. Atmosfæren er koselig og innbydende, perfekt for en avslappende middag.

- En sjarmerende restaurant nær Place des Vosges, kjent for sin provencalske mat. De har en imponerende samling av pastis og en sjarmerende terrasse.

Luksusklasse:

- En Michelin-stjerne restaurant kjent for sin innovative og raffinerte mat. Den intime atmosfæren gjør den perfekt for spesielle anledninger.

- Plassert i Eiffeltårnet, tilbyr denne restauranten en ekstraordinær utsikt over Paris. Med sin fine dining-meny og eksklusive atmosfære, er det en uforglemmelig matopplevelse.

Le Jules Verne 

Håper dette er til litt inspirasjon og kanskje også nytte. Jeg setter selvfølgelig pris på tilbakemeldinger.


Fly: Norwegian april fra 500,- til 1400,- (sjekket 1.2-24) sjekk selv - klikk på linken


NB! Husk å ta med film til kamera, det er masse å forevige.

God tur.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page