top of page

Orlando - Bare navnet høres ut som et eventyr!

Oppdatert: 11. feb. 2023


Main Street U.S.A. Walt Disney World (c)

Før min Road Trip rundt i USA i 2022, møtte jeg en meget engasjert person, Ole Vidar Skogheim, på IPW, en internasjonal reiselivskonferanse i Orlando. Han snakket om temaparker som det skulle være det viktigste i verden og etter jeg selv fikk erfare litt av disse parkene, forstår jeg at det er mulig å bli skikkelig hekta. Vi tok en prat om hva, hvorfor og priser osv, kanskje du kan få noen tips, om din familie planlegger nettopp denne type opplevelsesferie! Jeg er helt trygg på at hans tips og råd er gode, han har vært her mange ganger og jobber med nettopp Temaparker.


De aller fleste bildene er tatt av Ole Vidar Skogheim i Magiske Reiser AS (c)


Så Ole Vidar, fortell oss om temaparkene i Orlando!

Han er like engasjert som han har vært hele uken og starter med en klar konstatering. Orlando er Temaparkenes Mekka og er stedet du skal reise for å oppleve de beste av det beste. Ja det finnes mange parker her, men det er likevel to parker som skiller seg ut Disney World og Universal!

Litt historie og fakta først. Disney World ble ferdigstilt i 1971 og var parken som startet det hele i Orlando. Disney World er fortsatt den mest besøkte temaparken i verden og dette med god grunn. Området er kjempestort og består av fire temaparker, to vannparker, Disney Springs, Disney Board Walk og over 25 Disney hoteller, i tillegg til en rekke partner hoteller. Det vil si at i utstrekning, så er Disney Worlds området like stort som Drammen by(grense).


Bilde 1 topp venstre: Cinderella Castle i Magic Kingdom, Bilde 2: Spaceship Earth i EPCOT, Bilde 3: Three of Life I Animal Kingdom, Bilde 4: Hollywood Tower Hotel i Disney`s Hollywood Studios, Bilde 4: Parade I Magic Kingdom.


Han fortsetter uten at jeg behøver å spørre om noe. Her finner du opplevelser for alle aldersgrupper og det er faktisk bare en myte, at Disney bare passer for de minste barna. Ifølge en dokumentar på History Chanel, så må du bruke omtrent 30 dager, om du ønsker å oppleve alt Disney World har å tilby.

Bilde 1 topp venstre: Walt Disney og Mikke Mus i Magic Kingdom, Bilde 2: Slinky Dog Dash i Disney`s Hollywood Studios, Bilde 3: Rock`N`Roller Coaster i Disney`s Hollywood Studios, Bilde 4: Peter Pan`s Flight i Magic Kingdom


Walt Disney hadde en grunnvisjon når han planla disse parkene og det var å bygge en park hvor de som kom på besøk, for en kort stund skulle glemme alt det som bekymret dem i det virkelige liv og bare ha det gøy. Walts visjon er godt i varetatt i parken den dag i dag og leverer magiske opplevelser som passer godt for alle. Du nevnte to parker, ja den andre parken som du absolutt må få med deg er Universal Orlando Resort, som er den nest største parken i Orlando. Området består foreløpig av to temaparker, City Walk, en vannpark og åtte hoteller. Når jeg sier foreløpig, så er dette fordi at Univeral Orlando jobber i disse dager med en stor utbygging på området. I løpet av få år så vil Universal Orlando introdusere en helt ny park med navnet «Epic Universe» og den nye parken vil være så stor, at hele Universal Orlando området vil bli doblet i størrelse.

Universal Orlando er åpent for alle aldersgrupper, men retter seg nok aller mest mot de større barna og voksne. Hvis du er glad i fartsfylte attraksjoner og filmer, så er dette virkelig parken for deg.


The Incredible Hulk Coaster®

Du har jo vært her flere ganger og hva gjør disse parkene så attraktive etter din mening? Ole Vidar har blitt skikkelig varm i trøya og stråler over dette spørsmålet. Det er jo enkelt, disse parkene tilbyr alt du kan tenke deg… Alt fra fartsfylte og minneverdige attraksjoner, som er basert på et helt univers av kjente og kjære eventyr og filmer vi setter pris på og er oppvokst med. Begge parkene har også daglige parader, fyrverkeri og byr på et hav av show og forestillinger i verdensklasse. Hvis du ønsker deg sol, sommer og bading, så er det gode muligheter for dette også i parkenes fantastiske tematerte vannparker.


Foto: Ingar Næss (c)


Både City Walk og Disney Springs byr på et yrende uteliv med restauranter og barer i ypperste klasse, slik at du kan kose deg langt ut i de sene nattetimer. Både Walt Disney World og Universal Orlando byr også på et rikholdig utvalg av fantastiske hoteller, som er oppdelt i forskjellige kategorier, som er tilpasset hver enkelt families økonomi. Om du er voksen og skal ta med kjæresten, som er like glad i fart og spenning blir det garantert en super ferie.


( bildene kommer snart tilbake)Bilde 1 topp venstre: The Simpsons Ride™,Bilde 2: The Amazing Aventures of Spiderman, Bilde 3: Harry Potter and the Forbidden Journey™, Bilde 4: : The Incredible Hulk Coaster®, Bilde 5: Dudley Do-Right's Ripsaw Falls®, Bilde 6: Utsikt over CityWalk


Alternativene til disse parkene er mange og her er en liten oversikt over de andre parkene, som er vel verdt et besøk: - SeaWorld Orlando, Bush Garden, men ikke la deg lure av navnet, da dette er en fantastisk park som byr på en nydelig dyrepark, men du finner også noen av Orlando sine råeste rollercoastere i denne parken. - Acuatica, Legoland® Florida Resort, Pepa Pig Theme park, som er helt ny finner du en times kjøretur unna Orlando. Så har du Icon Park, hvor du finner mange spennende attraksjoner og det berømte Observation Weel og ikke å glemme GatorLand!


Bilde 1 fra venstre: Icon Park, Bilde 2 og 3: Sea World

Når jeg hører han forteller, tenker jeg at dette må jo koste og hva må vi tenke på for å få glede av turen?

Hen tenker litt og forteller at det er vanskelig å anslå en pris på et opphold i Orlando, for det kommer helt an på hva slags opplevelser du ønsker deg og hvor lenge du ønsker å feriere i Orlando. Men han fortsetter, - for å få den aller beste opplevelsen av Orlando, så vil jeg anbefale å bruke to til tre uker. Altså gjøre det til en skikkelig ferie som man kan glede seg til både før og i mange år etter.


Hoteller Walt Disney World: Bilde 1: Disney's Polynesian Village Resort, Bilde 2: Disney's Contemporary Resort, Bilde 3: Disney's Wilderness Lodge


Det er altfor mange som glemmer når man er på en slik reise, så er man faktisk på ferie. Det er fullt mulig å rekke over veldig mye av det Orlando har å tilby på en uke, men da er min erfaring at det føles ut som om du løper bena av deg. Det blir ikke mye tid til å hvile og sjansen er stor for at du kommer hjem mer sliten enn hva du var før du reiste på ferie.


Hvis du reiser på ferie med små barn, så er det heller ikke anbefalt å gi seg i kast med en hel parkdag fra tidlig om morgen til sene kvelden. Det blir fort en veldig slitsom dag for de minste og på grunn av dette, så blir sjelden denne dagen en koselig opplevelse for de voksne.

Dette er kanskje en av de beste argumentene jeg har, for å få de reisende til å velge et hotell som har tiknytning til parkene. Ved å velge et av hotellets parker, så har man også mulighet til å legge inn et avbrekk midt på dagen.


Han smiler og fortsetter, etter min egen erfaring, er den perfekte parkdag for familier delt opp slik: - Tidlig start i parkene, da mange av parkene åpner en time eller to tidligere om morgenen for parkens hotell gjester. - Ta et avbrekk fra parkene rundt 13.00-15.30. Grunnen til dette er at dette er erfaringsmessig det mest trafikkerte tidspunktet i parkene. Mye kø og sola steiker samtidig på det aller varmeste i dette tidsrommet. Da er det godt å kunne reise tilbake på hotellet, slappe av eller bade i et av bassengene på hotellet, samtidig er dette også et perfekt tidspunkt å kunne gi de aller minste ifølge en «power nap».


Et tips er også å legge lunsjen til dette tidsrommet utenfor parken, da det ofte er lett å få servering fordi de fleste befinner seg i parken i dette tidsrommet. Senere på dagen reiser man ned igjen i parkene og har da ofte fått ladet så mye energi, at man orker å holde ut i parken frem til stengetid. En annen grunn til å velge å bo på et av temaparkenes hoteller, er at ved å velge en pakkepris som inkluderer både overnatting og parkbilletter så kommer man ofte ut med en bedre totalpris, enn om man velger å bo utenfor området og bestiller billettene på egenhånd.


Universal hoteller: Bilde 1 fra venstre: Universal's Aventura Hotel, Bilde 2: Loews Sapphire Falls Resort, Bilde 3: Hard Rock Hotel®

Estimert innslagspris for en familie med to voksne og to barn, to uker i Orlando på en av parkenes hoteller med fly er satt til mellom 100. til 120.000,-. Denne prisen inkluderer ikke mat og lommepenger under oppholdet.


Prisen baserer seg på: 7 netter i Walt Disney World på Disney`s All Star Movie Resort-8 dagers parkbillett med «Park Hopper»(inngang til alle fire temaparkene og de to vannparkene) og 7 netter ved Universal`s Loews Sapphire Falls Resort med 8 dagers parkbillett, med tilgang til to temaparker og vannparken Universal`s Volcano Bay.

Dette høres kanskje voldsomt ut, men ved å velge en sånn type pakkeløsning, selv om man ikke ønsker å besøke parkene alle dagene, så vil man ofte ende opp med den samme prisen når man velger et hotell utenfor eiendommen og kanskje bare ønsker å besøke de ulike parkene fire til fem dager.

I tillegg så får man ofte med en rekke fordeler i en slik pakkepris: - Ekstra tidlig tilgang til parkene (en eller to timer før parken egentlig åpner) - Gratis transport på området (Mellom hotellet/parkene og Disney Springs/City Walk) Noen ganger så tilbyr også parkene å kunne legge til en forhåndsbetalte måltider i pakkeprisen, noe som kan spare deg for store beløp i forhold til å betale for hvert enkelt måltid separat i parken. Som du forstår, det er endel planlegging før beslutningene skal tas, men det er jo derfor jeg elsker jobben min og få lov til å være med å planlegge disse turene.


Jeg håper at dette innlegget kan gi svar på noen av spørsmålene du har, om du planlegger en tur til Orlando. Han jobber på Bennet på Hønefoss om du lurer på noe!


For egen regning legger jeg til at når det gjelder fly kan du nå reise direkte til Orlando fra Oslo, siden Norse Atlantic har etablert et rimelig alternativ.God tur


Foto: Ingar Næss opptaket er gjort ifm presentasjoner på IPW 2022 i Orlando.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page