top of page

Norges mest unike kafe, - med nåko attåt!

Oppdatert: 2. jul.

- det var en gang! 

Ja det er vel slik alle eventyr starter, men her startet det med en drøm og viljen til hardt arbeid! Dette er mer enn en historie om en kafe langt ute på landsbygda i Prøysens rike. 

Fru G er langt mer enn et hyggelig sted å stoppe opp for en kopp kaffe og noe å spise, det er et sted som må oppleves. Ja har du har lyst til å fortelle dine venner eller kolleger en god historie, da finner du den hos Fru G. 


Fru G, 

Vivi-Ann og Asbjørn Gjersing, overtok denne eiendommen i 2012, uten å ha en helt klar plan om hva de skulle utnytte den. Siden jeg kjenner disse to godt kan jeg allerede nå røpe at dette er ikke et par som sitter med hendene i fanget lenge av gangen. 

Så i 2015 åpnet gikk de et skritt lenger og åpnet butikken med bakgrunn i sin erfaring fra produksjon av gaveartikler. Tidligere hadde de jobbet med videresalg til gave- og interiørbutikker over hele landet.


Butikken gikk meget bra og folk strømmet til den lille litt annerledes butikken. Vivi-Ann hadde gått med en drøm om å åpne en kafe og slik ble det.


I 2017 tok de skrittet ut og åpnet kafeen og serverte sine første kopper med kaffe og selvfølgelig med hjemmelagede kaker. Tilbakemeldingene var så hyggelige at utvidelsene har økt fra år til år. Selv under pandemien var uteserveringen en suksess, med god plass mellom stolene og bordene, fulgte de alle lover og regler til punkt å prikke. 


I dag består Fru G, i tillegg til butikken og kaffen, et gipsmakeri, kunstverksted og et galleri. I gips verkstedet kan du også oppleve hele produksjonens prosessen på hvordan gaveartiklene blir laget. I galleriet kan du se malerier, collager og installasjoner, i tillegg til enkelte skulpturer. Det aller meste er deres egne produksjoner, men de har også besøke av gjesteutstillere med stor suksess. Helt unik, kanskje den eneste av sitt slag, - i hele verden!

Jeg vil jeg gi honnør til vertskapet, Asbjørn og Vivian. Dette er et sted som forteller mange små historier på en helt spesiell måte og det er det som gjør Fru G unik!  

Vivi-Ann og Asbjørn forteller at de har vært spennende å kunne la sin egen erfaring fra interiørbransjen få lov til å blomstre, men de hat latt «huset historie» være med å bestemme. 

Når du tar deg en titt rundt i lokalene forstår du at, her koser det gamle interiøret seg svært godt. Ikke bli overrasket når kaffen blir servert fra gamle porselenskanner og i gamle kopper. 

Her må vi ta en lite stopp og ikke glemme de som elsker te, for de kan oppleve noe helt utenom det vanlige, om de ønsker det. 


 Æftas-Te!

For te-entusiaster tilbyr Fru G noe helt spesielt med sin «Afternooen Tea», som er helt på høyde med det du får servert på mer kjente restauranter. Afternoon The eller Æftas Te som det heter der, severes hver dag i åpningstiden torsdag til og med søndag fra12:00 til 16:00.

Æftas te er utrolig populært hos Fru G, må bestilles 2 dager i forveien. Litt ekstra service tilbys for større arrangementer i eller utenfor normal åpningstid etter avtale.


På hjemmesiden kan du lese: 

Vår egen variant av «Afternoon Tea»...Ønsker du en "fornem" opplevelse sammen med vennegjengen, syklubben eller hvem det måtte være...? Husk å forhåndsbestill vår Æftas-te og lag din/deres egen "happening" link  


Jeg leste et sted hvor det stod:

Det skulle ikke forundre meg om kongen og dronningen tar seg en tur hit opp, for det er noe «royalt» over hele opplegget. Dette er jeg helt enig i.


Vivi-Ann og Asbjørn har klart å skape et sted som forteller mange små historier, der fortid møter nåtid på en måte som beriker langt mer enn lokalsamfunnet. Gjennom sin lidenskap og kreativitet inviterer Fru G besøkende til å ta del i en denne unike opplevelse som feirer både det gamle og det nye, gjennom kunst, mat, og sosialt fellesskap. 

Bilde fra øvre del av hagen!

Når jeg var på besøk, tidlig i mai (2024), var det stor aktivitet for å få klar den flotte hagen hvor uteserveringen foregår, men gjestene tok turen innom. Noen satt ute og koste seg med en god kopp kaffe og eplekake med is og vaniljesaus, men andre valgte det hyggelige miljøet inn. På kjøkkenet jobbet de som å servere ferske retter til alle gjestene.


Her er Vivi-Ann i ferd med å gjøre maten klar til sine gjester i kafeen hos FruG.


Siden etterspørselen er så stor både fra små og ikke minst store grupper på over 70 personer, er de i ferd med å sette i stand en ny spennende del, som setter tiden tilbake ennå et hakk. Det er bare å glede seg. I skrivende stund får jeg en melding at dette også er blitt en suksess.

 

Melding:

Den siste var et bryllup, der brudeparet kom skridende ned trappen, stoppet på avsatsen og ble klappet videre ned til mottagelsen der champagnen ble servert.

 

 Jeg ønsker lykke til og god tur til alle som føler seg fristet.


Velkommer kan jeg garantere at dere er.

Vivi-Ann og Asbjørn Gjersing med sitt personale
Vivi-Ann og Asbjørn Gjersing med sitt personale

Hvordan finne frem:

Det er egentlig ikke vanskelig, for du følger bare E6 enten du kommer fra sør eller nord. Plotter du inn FruG på Rudshøgda, Åshøgdvegen da er det 5 minutter fra E6  Åshøgdvegen 454, 2360 Rudshøgda Telefon 93 40 43 80link til fru-g.no


Litt historie om eiendommen, for de som er interesert i det.

Selve bygningen er fra 1850 og har tidligere vært en skyss stasjon fra 1864 til 1873. Så rundt 1900 ble det etablert en landhandel her, Eriksruds Landhandel som holdt det gående helt til 1975. Det har også vært et poståpneri og i andre etasjen var det en periode privatskole her.


Det har vært liv og røre her med dyrskue og store festmiddager, i tillegg med alt det hadde med seg av liv. Dyrskuene og de påfølgende middagene var en hyggelig tid for bønder og deres familier som møtte opp fra fjernt og nært og dele nyheter. Festmiddagene med rikelig med mat, musikk og dans, styrket samfunnets bånd langt inn i de små timer. Ja enkelte ganger han suset fra en svunnen til høres i veggene.

 


 

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


han gu
han gu
2 dager siden

Python作为一种简洁而强大的编程语言,广泛应用于数据科学、人工智能、软件开发等领域。对于学习Python的学生来说,完成复杂的编程作业往往是一项艰巨的任务。为此,一些学生选择寻求代写服务来帮助他们完成作业。然而,市场上的Python代写 https://www.lunwenhelp.com/python-daixie/ 机构良莠不齐,选择一个正规的代写机构至关重要。

Like

Looking for top-quality DNP capstone project help? Visit https://www.dnpcapstoneproject.com/ for personalized assistance from experienced nursing professionals. We offer weekly assignments, short deadlines, and verified DNP experts to ensure your project is completed on time. Our services guarantee originality, full confidentiality, and compliance with your instructions. Save 20% on your first order and achieve your academic goals without overpaying. Order now for the best DNP capstone writing help available!


Like
bottom of page