top of page

Hvorfor er det så vanskelig å velge leiebil(firma), eller er det faktisk det?

Oppdatert: 29. jul. 2022


Er det vanskelig å velge leiebil. Ja mener mange, basert på egne og andres erfaringer, men hvorfor? Jeg har brukt litt tid å å se på hva som er de største utfordringene og irritasjonene.


Om prisen er så billige at du tror du har gjort et varp, da har du sannsynlig ikke det!


Noe av det første som dukker opp er.

- Avvik på hva som er inkludert i prisen som var på nettet, så kommer forsikringer ift hva du må ha og hva du trenger og ikke minst egenandelen for skader. jeg har lagt inn en link under som beskriver dette på en god måte. Men du må lese den for å ha nytte av den!

Ofte tar du ikke forsikring på dekk, felger og vinduer. Sjekk hva det koster deg om uhellet er ute!


Et annet råd er selvfølgelig å spørre venner og bekjente om deres erfaring, men husk det er ikke alltid hele sanheten kommer frem, men det er mange seriøse aktører som ikke driver med tull, men det kan alikevel skje, men hve hadde egentilg feil. Har du signert på noe du ikke hadde oversikt over, vel.....!


Det neste som dukker opp er at du ikke får den bilen du har bestilt, men det står tydelig at det er en "gruppe" av samme type, men du får sannsynligvis aldri den spesifikke bilen.

Det er også viktig å forstå at det kan være mye trafikk på enkelte steder og at biler ikke er klare, til rett tid. En ting som ikke hjelper er å hisse seg opp, men forsøke å ta ting med godt humør, de er bare mennesker på andre siden av disken.

Sjekke alltid at det ikke står noe om ekstrakostnader som du ikke har forstått. Jo mer tid du bruker på å lese det du bestiller, før du trykker, - betal, jo enklere blir det i ettertid. Om du ikke forstår alt, oversett med google eller spør hva "det" betyr. Les denne også.


Jeg legger til her. Er du medlem og har vært loyal, vil du oftest ha en egen kø å gå i som sparer deg for tid. Ja det har kanskje kostet litt mer, men den dagen du trenger det, ja da da smaker det godt.Betal med kreditkort, det kan være smart!

Om du betaler leien med kredittkort, sjekk hvilke forsikringer som er inkludert i kredittkortet ditt, om noen. Så kan det være smart å bestille bilen fra et norsk kontor, som også har kontorer i utlandet. Her vil du oftest få klare og tydelig råd.


Lurer du på hvilke forsikringer du skal velge? Sjekk Forbruker Europas guide til leiebilforsikringer.


Så må du passe på tiden, først at du ikke kommer for tidlig og i alle fall ikke kom for sent, da kan du få ekstra gebyr.


Så skal du alltid sjekke skadene som er oppført og være nøye på dette. Er det mørkt der du henter bilen, be om å få sjekke den et sted det er lys nok. Ta bilder på avvik, alltid!


Bensin eller diesel!

Jeg fikk forskjellige opplysninger om hva som var fargene på diesel- og bensinpumper. Først så trodde jeg at "grønne" pistoler var bensin og sorte diesel, men den gang ei. Jeg krysset grensene mellom mange stater og benyttet mange forskjellige stasjoner. Jeg ble ikke klok på dette, så sjekk hver gang du skal fylle så du ikke gjør noe dumt! (USA)


Jeg har leid biler i mer enn 20 forskjellige land og ofte har jeg vært usikker på hva regningen faktisk kommer på. Hvilken forsikring skal jeg velge og eller hvilke forsikringer skal jeg velge vekk! Vi søker på nettet og finner alternativer, men har vi tenk gjennom hva vi faktisk driver med.

Jeg har nok ikke gjort det før jeg ble gullmedlem hos Hertz, som var utrolig smart! Ja lojalitet lønner seg! Ja se bare på hva som skjer når vi flyr, der har jeg vært flinkere og har medlemskap i alle jeg flyr med. Noen velger å benytte Amex kort og tjener bonuspoeng på alt de kjøper med kortet, om du velger riktig kort!


Når jeg leide bil hos Hertz på min siste tur i USA, hvor jeg totalt kjørte over 2000 miles, fikkjeg erfare hvor smart det var. Jeg bestilte somsagt bilen via en avdelingen i Oslo, bestilte alle forsikringer og kom ut med en meget god pris. At jeg bestilte riktig forsikring, var også viktig for jeg ble påkjørt og fikk ny bil uten problemer. Jeg faktisk var det nesten som en drøm!


Jeg startet turen fra Orlando og skulle hente bilen på et hotell i nærheten der jeg selv bodde. Når ankom var bilen alt klar og de hadde til og med satt på air condition, slik at den var en fryd å sette seg i, siden det var over 35 grader varmt. Det tok maks 4 minutter å få bilen og apropos rask utlevering, det tok kun to minutter å levere den tilbake på Raleigh–Durham International Airport, to uker senre! Det må være verdensrekord!

Takk til Hertz for utrolig god service.


Nå skal jeg til Italia og skal hente bilen på flyplassen i Roma, der Norwegian lander, så da blir det spennende å se om Gullkortet gir meg noen fordeler.


Tips for best budsjett:

Bestill tidlig

Betal kontant /forskudd

Bli medlem og bli loyal, kanskje hos to utleieselskap

Sjekk om du har kort med fordeler

Sjekk hva reiseforsikringen din dekker, pass på så du ikke betaler dobbelt.


Ta gjerne kontakt om du har tips eller ønsker hjelp, kanskje jeg har svaret.


God sommer!


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page