top of page

Finland-Suomi et land du kan besøke hele året!

Finland er et spennende land med mye å utforske, uansett om du liker natur, kultur eller storbyliv. Her er noen enkle tips til de beste reisetipsene i Finland oh hoteller i Helsinki:

Du kan også lese om Helsinki i mai-utgaven av Reis.


Foto fra Reis.no

Besøk Helsinki:

 • Hovedstaden i Finland er en flott by med mye historie og kultur. Her kan du besøke Helsinki domkirke, Suomenlinna-festningen, og det berømte design-distriktet.

 • Se hotelloversikt under.

Utforsk Lappland:

 • Lappland er den nordlige delen av Finland, og her kan du oppleve ekte villmark, nordlys, og besøke samiske landsbyer. Du kan også besøke julemanndalen, hvor julemanndens hjem ligger.

Opplev finsk sauna:

 • Sauna er en viktig del av finsk kultur, og du bør absolutt prøve en finsk sauna mens du er i Finland. Det er mange offentlige badstuer og spa i hele landet.

Besøk ishotellet:

 • Det berømte ishotellet ligger i den lille byen Kittilä, og er en fantastisk opplevelse å besøke. Hotellet er bygget av is og snø, og tilbyr overnatting, restaurant og bar.

Ta en tur på en finsk innsjø:

 • Finland er kjent for sine vakre innsjøer, og det er mange aktiviteter du kan gjøre på innsjøene, som å padle kano, fiske eller ta en båttur.

Prøv finsk mat:

 • Finsk mat er ikke så kjent som andre europeiske matkulturer, men det er mye spennende å oppleve. Prøv lokale spesialiteter som saimaa ørret, renkjøtt eller røkt laks.

Gå på ski:

 • Finland er et flott sted å gå på ski, med mange alpinanlegg og langrennsløyper å velge mellom. Levi og Ylläs er to populære skisteder.

Opplev midnattssolen:

 • Om sommeren kan du oppleve midnattssolen i nordlige Finland, og det er en fantastisk opplevelse å se solen aldri gå ned.

Besøk Ranua Zoo:

 • Ranua Zoo er en av de største dyreparkene i nordlige Europa, og du kan se mange arktiske dyr som isbjørner, reinsdyr, ulver og gaupe.

Utforsk Åland-øyene:

 • Åland er en gruppe øyer mellom Finland og Sverige, og er et flott sted å utforske. Du kan besøke gamle slott og katedraler, sykle eller padle rundt øyene, eller bare nyte de vakre strendene.

Hotell og overnatting i Helsinki

Helsinki har et bredt utvalg av hoteller og overnattingssteder å velge mellom, avhengig av preferansene dine. Her er noen av de beste hotellene og overnattingsstedene i Helsinki:


Hotel Haven:

 • Dette femstjerners hotellet ligger i hjertet av Helsinkis historiske sentrum, og tilbyr luksuriøse rom, moderne fasiliteter og en fantastisk beliggenhet ved havnen.

Hotel Kämp:

 • Dette historiske hotellet har vært en av Helsinkis mest eksklusive overnattingssteder i over hundre år. Hotellet har elegante og romslige rom, en førsteklasses restaurant og en fantastisk beliggenhet i sentrum.

Klaus K Hotel:

 • Dette boutiquehotellet har en unik designinspirasjon fra finsk mytologi, og tilbyr moderne og trendy rom, en førsteklasses restaurant og en flott beliggenhet i sentrum av Helsinki.

Hotel St. George:

 • Dette luksushotellet har en elegant design og en fantastisk beliggenhet i hjertet av Helsinki, i nærheten av Esplanadi-parken og det berømte design-distriktet. Hotellet har også en førsteklasses restaurant og et spa.

Scandic Grand Marina:

 • Dette firestjerners hotellet ligger ved siden av havnen i Helsinki, og har en flott beliggenhet for å utforske byen til fots eller med offentlig transport. Hotellet tilbyr moderne og komfortable rom, en restaurant og et treningsstudio.

Hotel Fabian:

 • Dette boutiquehotellet ligger i det trendy design-distriktet i Helsinki, og tilbyr moderne og koselige rom med en avslappet atmosfære. Hotellet har også en populær frokostbuffet og en flott beliggenhet nær mange restauranter og butikker.

GLO Hotel Art:

 • Dette stilige og moderne hotellet ligger i nærheten av Helsinkis hovedjernbanestasjon, og tilbyr komfortable og godt utstyrte rom, en populær restaurant og en flott beliggenhet for å utforske byen.

Hotel Lilla Roberts:

 • Dette boutiquehotellet ligger i hjertet av Helsinkis design-distrikt, og tilbyr elegante og moderne rom, en førsteklasses restaurant og en avslappende atmosfære.

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard:

 • Dette boutiquehotellet ligger i en historisk bygning i Helsinkis sentrum, og tilbyr unike og trendy rom med en koselig atmosfære. Hotellet har også en populær restaurant og en flott beliggenhet nær mange severdigheter.

Forenom Aparthotel Helsinki City:

 • Dette leilighetshotellet tilbyr moderne og godt utstyrte leiligheter i hjertet av Helsinki, med en flott beliggenhet nær mange butikker, restauranter og severdigheter.


Spisesteder i Helsinki

Helsinki har et bredt utvalg av restauranter og spisesteder, og byen er kjent for sin rike og varierte matkultur. Her er noen av de beste restaurantene og spisestedene i Helsinki, med spesialiteter:

Savotta:

 • Denne restauranten serverer autentisk finsk mat, og spesialiserer seg på klassiske retter som rein, elg, laks og lokale bær og sopp. Restauranten har også en flott atmosfære, og er innredet med tradisjonelle finske møbler og gjenstander.

Juuri:

 • Denne restauranten serverer moderne finsk mat med en vri, og spesialiserer seg på småretter som er perfekte for å dele. Prøv deres berømte "sapas", som er finske tapas med lokale ingredienser og smaker.

Olo:

 • Denne restauranten er kjent for sin innovative og kreative tilnærming til finsk mat, og serverer alt fra lokale grønnsaker og sjømat til viltkjøtt og bær. Olo har også en omfattende vinkjeller med mange lokale og internasjonale viner.

The Cock:

 • Denne restauranten serverer moderne og internasjonale retter med en finsk vri, og spesialiserer seg på kjøtt og sjømat av høy kvalitet. Prøv deres berømte "The Cock Burger", som er en av de beste burgerne i byen.

Farang:

 • Denne restauranten serverer asiatiske retter med en finsk vri, og spesialiserer seg på thailandsk, vietnamesisk og indonesisk mat. Farang har også en flott cocktailbar og en koselig atmosfære.

B-Smokery:

 • Denne restauranten serverer amerikansk stil BBQ med en finsk vri, og spesialiserer seg på langsomt tilberedt kjøtt som ribbe, brisket og pulled pork. B-Smokery har også en omfattende cocktailmeny og en flott uteservering.

Sushibar + Wine:

 • Denne restauranten serverer japansk sushi og sashimi med en finsk vri, og spesialiserer seg på fersk sjømat og lokale ingredienser. Restauranten har også et bredt utvalg av vin og sake.

Yes Yes Yes:

 • Denne vegetarrestauranten serverer innovative og kreative retter med en lokal vri, og spesialiserer seg på grønnsaker og plantebaserte ingredienser. Yes Yes Yes har også en flott cocktailbar og en koselig atmosfære.

Fat Ramen:

 • Denne restauranten serverer japansk ramen med en finsk vri, og spesialiserer seg på buljonger laget av lokale ingredienser og ferske nudler. Fat Ramen har også en omfattende drikkevaremeny med sake, øl og cocktailer.

Street Gastro:

 • Denne restauranten serverer internasjonale streetfood-retter med en finsk vri, og spesialiserer seg på burgere, tacos og andre småretter. Street Gastro har også en omfattende ølmeny med mange lokale og internasjonale øl.


Lappland

Lappland er et stort område i det nordlige Finland, og det er mye å utforske her. Her er noen ideer til aktiviteter og steder å besøke i Lappland:

 1. Rovaniemi: Dette er hovedstaden i Lappland, og er en flott by å utforske. Besøk Julemandens landsby, som ligger like utenfor byen, og opplev en magisk julestemning året rundt. Du kan også besøke Arktikum-museet, som gir en innsikt i livet og kulturen i det arktiske området.

 2. Levi: Dette er en populær skidestinasjon i Lappland, og her kan du stå på ski eller snowboard i flotte omgivelser. Levi har også mange andre aktiviteter, som snøscooterkjøring, hundekjøring og nordlysturer.

 3. Ranua Wildlife Park: Dette dyreparken ligger ca. 1 times kjøring fra Rovaniemi, og her kan du se på dyrene som bor i Lappland, som bjørner, ulver, reinsdyr og gaupe.

 4. Santa Park: Dette er en annen juletematisk park i Rovaniemi, og er en flott attraksjon å besøke med barna. Her kan du oppleve magiske vinterlandskap, møte julemannen og hans alver, og delta i morsomme aktiviteter som akebakker og snøskuterkjøring.

 5. Urho Kekkonen National Park: Dette nasjonalparken ligger i den østlige delen av Lappland, og er en flott destinasjon for naturelskere. Her kan du vandre i vakre skoger og fjellområder, fiske i elver og innsjøer, og se på dyreliv som reinsdyr og elg.

 6. Gold Prospector Museum: Dette museet ligger i byen Tankavaara, og gir en innsikt i historien om gullgraving i Lappland. Her kan du lære om de gamle gullgraverne og deres liv og arbeid.

 7. Northern Lights: Lappland er en av de beste stedene i verden å se nordlyset, også kjent som Aurora Borealis. De beste tidene for å se nordlyset er fra september til april, og det er mange turer og aktiviteter som tilbys for å se dette spektakulære naturfenomenet.

 8. Kemi Snow Castle: Dette er en snøborg som er bygd hvert år i Kemi, og er en flott attraksjon å besøke i vintermånedene. Her kan du utforske isrom, ta en tur på isrutsjebanen, og til og med overnatte i et ishotell.

Finsk sauna

En finsk sauna er en av de mest kjente og tradisjonelle opplevelsene i Finland. Sauna er en integrert del av finsk kultur, og det finnes omtrent like mange badstuer som det er innbyggere i Finland. Her er noen tips for å oppleve finsk sauna:

 1. Finn en sauna: Det er mange offentlige badstuer og hoteller i Finland som tilbyr badstueopplevelser. Spør lokalbefolkningen om de har noen anbefalinger for steder å besøke.

 2. Kle deg riktig: I finske badstuer er det vanlig å være naken, så hvis du ikke er komfortabel med dette, kan du ha på deg et håndkle eller badetøy. Ta med en stor håndkle eller badekåpe til å dekke deg med etter badstuen.

 3. Drikk vann: Det er viktig å holde seg hydrert når du er i badstuen, så drikk mye vann før, under og etter badstuen.

 4. Ta en dusj: Før du går inn i badstuen, er det viktig å ta en dusj for å vaske av eventuelle kroppsoljer eller smuss.

 5. Ta pauser: Du kan gå ut og ta en pause fra badstuen når som helst hvis du føler deg ubehagelig eller overopphetet. Noen badstuer har også kaldt vann eller snø til å avkjøle deg med etter badstuen.

 6. Gjenta: Mange finner det avslappende å gjenta badstueøkter, med pauser i mellom, for å få maksimal effekt.

 7. Unn deg et bad i innsjøen: Etter badstuen kan du prøve å ta et dypp i en innsjø eller elv for å kjøle deg ned. Dette er en tradisjonell finsk praksis, og kan være en forfriskende opplevelse.
Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page