top of page

Ferietips i Sør-England, (utkast)

Oppdatert: 18. apr. 2023

En opplevelsestur i Sør-England med bil i 10 dager kan være en fantastisk måte å utforske regionens naturskjønnhet, historiske steder og kulturelle opplevelser.


Her er en mulig reiserute du kan følge: (oppdateres løpende)

Dag 1: Ankomst i London Ankom til London og tilbring dagen med å utforske byen. Besøk ikoniske steder som Big Ben, Tower Bridge, London Eye og Buckingham Palace.


Dag 2-3: Oxford og Cotswolds Kjør til Oxford og besøk det berømte universitetet og de vakre bygningene. Deretter kan du utforske den pittoreske Cotswolds-regionen med sine sjarmerende landsbyer, historiske kirker og grønne enger.


Det er mange flotte overnattingssteder å velge mellom i Oxford og Cotswolds-området. Her er noen forslag til hoteller og vertshus som kan være verdt å vurdere:

I Oxford:

The Old Bank Hotel: et elegant hotell med sentral beliggenhet nær Oxford University og Ashmolean Museum.


Macdonald Randolph Hotel: et historisk hotell med viktoriansk stil og luksuriøse fasiliteter, som ligger i hjertet av Oxford.


The Head of the River: en koselig pub med overnatting ved elven Thames, som tilbyr komfortable rom og god mat.


I Cotswolds:

The Lygon Arms: et historisk hotell i hjertet av Broadway, som har vært et reisemål for kjendiser og royalty i over 400 år.

The Wheatsheaf Inn: en sjarmerende pub med overnatting i den idylliske landsbyen Northleach, med moderne og komfortable rom og god mat.

The Swan at Bibury: en vakker vertshus i den pittoreske landsbyen Bibury, med koselige rom og en restaurant som serverer lokale retter.

Det er mange andre flotte overnattingssteder å velge mellom i området, så sørg for å gjøre grundig research og bestille tidlig for å sikre deg den beste prisen og tilgjengeligheten.


Dag 4-5: Bath og Stonehenge Besøk den historiske byen Bath, kjent for sine romerske bad og vakre georgianske arkitektur. Deretter kan du besøke Stonehenge, et av de mest ikoniske monumentene i England.

Hvis du planlegger å overnatte i Bath og besøke Stonehenge, er det flere alternativer å velge mellom avhengig av budsjett og preferanser.

 1. Overnatting i Bath: Bath har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, inkludert hoteller, gjestehus, vertshus og vandrerhjem. Hvis du vil bo sentralt, kan du vurdere hoteller som The Gainsborough Bath Spa, The Royal Crescent Hotel & Spa eller The Bath Priory Hotel. Hvis du foretrekker noe mer budsjettvennlig, kan du vurdere vandrerhjem som Bath Backpackers eller YHA Bath.

 2. Stonehenge-tur: Det er flere måter å besøke Stonehenge på fra Bath. Du kan bestille en organisert tur med en turistbuss eller velge å leie en bil eller ta en tog- og busskombinasjon for å komme dit. Husk å bestille billetter på forhånd, da de ofte selges ut i høysesongen.

 3. Overnatting nær Stonehenge: Hvis du vil tilbringe mer tid i Stonehenge-området, kan du vurdere å overnatte på et hotell eller vertshus i nærheten, som The Red Lion Freehouse i Amesbury eller The Stonehenge Inn & Carvery i Salisbury.

Uansett hva du velger å gjøre, sørg for å planlegge og bestille i god tid for å unngå skuffelser og sikre en minneverdig opplevelse i Bath og Stonehenge-området.


Dag 6-7: Cornwall Kjør til Cornwall, en av de vakreste regionene i England. Utforsk de vakre strendene, de dramatiske klippene og de sjarmerende fiskerlandsbyene langs kysten.


Cornwall har en rekke overnattingsmuligheter for besøkende, avhengig av dine preferanser og budsjett. Her er noen alternativer:

 1. Hotell: Cornwall har et bredt utvalg av hoteller, fra luksuriøse femstjerners hoteller til mer budsjettvennlige alternativer. Populære hoteller inkluderer St. Michael's Resort i Falmouth, Headland Hotel i Newquay og Tregenna Castle Resort i St. Ives.

 2. Gjestehus og bed & breakfast: Gjestehus og bed & breakfast er vanligvis mindre og mer personlige enn hoteller, og kan gi deg en mer autentisk opplevelse av Cornwall. Noen av de beste gjestehusene inkluderer The Old Vicarage i Penzance, The Lugger Hotel i Portloe og The Scarlet i Mawgan Porth.

 3. Vandre- og campingturer: Cornwall er kjent for sin spektakulære natur, og det er mange muligheter for vandre- og campingturer. Du kan enten velge å bo på en campingplass eller velge en vandretur med overnatting i enkelte landsbyer langs ruten.

 4. Leiligheter og ferieboliger: Hvis du vil ha mer plass og uavhengighet, kan du vurdere å leie en leilighet eller feriebolig. Airbnb, Booking.com og andre nettsteder tilbyr et bredt utvalg av alternativer i Cornwall, fra små studioleiligheter til store feriehus.

Cornwall har mange forskjellige områder å bo i, fra de mer travle byene som Newquay og St. Ives til de mer avsidesliggende kystområdene som Lands End og Lizard Point. Uansett hva du velger, vil du kunne nyte Cornwalls fantastiske natur og rike kulturarv


Dag 8-9: Devon og Dartmoor Besøk Dartmoor National Park, et fantastisk område med storslått natur og historiske landemerker. Deretter kan du utforske den pittoreske kystbyen Devon, kjent for sin sjømat og vakre kystlinje.


Devon og Dartmoor er populære reisemål for naturelskere og turgåere, og området har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter. Her er noen alternativer:

 1. Hotell: Devon og Dartmoor har mange hoteller, fra luksuriøse femstjerners hoteller til mer budsjettvennlige alternativer. Populære hoteller inkluderer The Horn of Plenty i Tavistock, Bovey Castle i North Bovey og The Two Bridges Hotel i Princetown.

 2. Gjestehus og bed & breakfast: Gjestehus og bed & breakfast er vanligvis mindre og mer personlige enn hoteller, og kan gi deg en mer autentisk opplevelse av Devon og Dartmoor. Noen av de beste gjestehusene inkluderer Lobhill Farmhouse i Okehampton, Higher Westcott Farm i Moretonhampstead og Holne Chase i Ashburton.

 3. Camping og hytter: Devon og Dartmoor har mange flotte campingplasser og hytter å velge mellom. Campingplasser som Woodovis Park i Tavistock og Harford Bunkhouse & Camping i Ivybridge er populære valg blant turgåere og naturelskere.

 4. Leiligheter og ferieboliger: Hvis du vil ha mer plass og uavhengighet, kan du vurdere å leie en leilighet eller feriebolig. Airbnb, Booking.com og andre nettsteder tilbyr et bredt utvalg av alternativer i Devon og Dartmoor, fra små studioleiligheter til store feriehus.

Devon og Dartmoor har mange forskjellige områder å bo i, fra de mer travle byene som Exeter og Plymouth til de mer avsidesliggende kystområdene og fjellene. Uansett hva du velger, vil du kunne nyte den fantastiske naturen og den avslappende atmosfæren i området


Dag 10: Tilbake til London Kjør tilbake til London og tilbring en siste dag med å utforske byen før avreise.


Merk at dette bare er en grov reiserute, og du kan tilpasse den etter dine egne preferanser og interesser. Du kan også velge å tilbringe mer tid i enkelte steder, eller legge til andre destinasjoner du ønsker å besøke. Husk å planlegge godt, inkludert overnatting og transport, slik at du kan få mest mulig ut av turen.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page