top of page

Bli med på tur rundt i Latvia og Riga

Oppdatert: 1. mai 2023

I april i år (2022) var jeg med MagasinetReisefot til Latvia og Riga som fotograf. Her kan du lese det digitale magasinet som ble lansert i mai måned 2022 og noen av mine betraktninger på landet.


Latvia et land med mange historier (c) Ingar Næss

For et land! For en historie!

Ja dette er et land med med historie fra okupanter i hundrevis av år, så om du vurderer en rundtur til dette området, les dette magasinet først, så vil du lettere kunne planlegge hvor du skal legge turen.


Klima i Latvia er veldig likt det vi har i Kristiansand, altså som på "sørlandet"! Dog er det en stor forskjell og det er at Rigabukta som er islagt 3–4 måneder om vinteren. Tidspunktet for å besøke landet blir jo som litt i Norge med unntak av en "bytur til Riga". Om det er sol og bading så er det som sagt, en god norsk sommer Det er også her en stor forskjell, her er det milevis med sandstrander og i tillegg er ALT billigere enn hjemme i Norge!


Om du bestemmer deg for å reise til Riga vil du finne en rekke barer og restauranter som er verdt å besøke. Her har du et eksempel på en av dem, restaurant Barents i Riga.

Foto og redigering Ingar Næss


Latvia ligger kun halvannen time med fly fra Oslo. Ett sted hvor du om sommeren kan ta barna med på badeferie ved noen av Østersjøens flotteste sandstrender.


Om du kun har lyst til bare å komme deg bort, kosedeg lenge under dyna, spise og drikke godt og rimelig, ja da er dette et bra sted.


Her er noen enkle tips fra vår rundtur:

Som du vil se er det nok av steder å reise til om du ønsker en rundtur. Ikke vær engstelig, veistandarden er god nok. Det eneste du skal være oppmerksom på, er at det er ikke alltid google gjelder, når det er veiarbeide. Sjekk om trafikken går i den retningen du skal, men Google sier omkjørting, da er det ofte at Google er feil. (vår erfaring)


Om vinteren er det tid for weekendtur med mulighet til nyte både spa og sauna i Riga. Alternativet er å dra litt lengere ut på landet.

Foto(c)Ingar Næss


Her får du et litte innblikk i behandlingen, men hele historien er godt beskrevet i magasinet. Dette var en unik opplevelse som varte i over tre timer! Kjøre tiden hit var under en time.


Sigulda

I byen Sigulda kan du besøke århundrer gamle slott, og du kan leie sykler med piknikkurv fylt med deilig mat og drikke. Vi var har tidlig i april så våren hadde ikke kommet ennå!

Jelgava

I Jelgava kan du smake deilig drikke laget av tindvedbær, lage din egen drops på stedets dropsfabrikk, eller smake på øl fra et moderne håndverksbryggeri. Her er også mektige slott som du bør besøke om du vil lære om landets historie og tradisjoner.


Et unikt overnattingssted!

Er du glad i katter, ekte hjemmelaget mat og litt rustikk interiør og i tillegg ønsker å møte mennesker som er godt plantet på bakken, ja det kan du få her. Det er oftest 10 katter i huset, hvor minst en av dem vil legge sin elsk på deg.


Familien er flott og det er et sted du helt sikkert vil elske. Les mer i det digitale magasinet.

Foto Ingar Næss (c)

Jeg skal opptatere løpende, men ta også gjerne i mot spørsmål og tips nederst på siden du kommer til.


Riga

Riga er en by hvor du alltid er velkommen. Kanskje det er fordi norske bedrifter har vært etablert her siden Dressmanns etablering i Riga i 1995. Andre som etablerte seg på 90tallet er Rimi, Narvesen og DNB, i tillegg finner vi Husvik hus og Kjøpesenter giganten Linstw Ltd.

Om jeg ikke tar mye feil, har også ett av universitetene en egen linje for å lære og studere norsk. Det igjen har gjort at mange som sier velkommen til (firma navn) og sitter på et norsktalende kundesenter, nettopp i Riga.


Apropos senter. På kjøpesenter i Riga er alt rimeligere enn i Norge og det gjør at mange benytter seg av dette når de tar turen til hit, på kun ligger ca 1,5t fra Oslo Gardemoen med fly.


Jeg sjekket helgen i slutten av oktober så kan du fly tur retur for ca 1500,- til 2000,-. T/R. Tips sjekk direkte på flyselskapenes hjemmesider for beste pris!


Et bra hotell de samme dagene, lørdag til tirsdag 3 netter fra *** kr 1350,- og **** fra ca 3000,- (begge priser 3 netter)


Når du først har kommet hit og booket til hotell og handlet dine julepresanger (jul om to md), da skal du ut å sise og kose deg. Her er det nok å velge mellom. Du finner meget eksklusive som koster, men det er nok av god og hyggelige restauranter hvor prisene er svært gode. Jeg vil ikke anbefale noe siden jeg ikke har vært der på en stund.


Bon Appetite!

(c) Ingar Næss0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page